Ήταν η πρώτη ευκαιρία για εκτεταμένο «rotation»

Εξαιρετικά ωφέλιμος ο αγώνας με τον Καμπανιακό, καθώς η τεχνική ηγεσία τον εκμεταλλεύτηκε σε επίπεδο διαχείρισης έμψυχου δυναμικού

Έχουν γραφτεί πολλά και ειπωθεί άλλα τόσα, σχετικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες, που βιώνει το έμψυχο δυναμικό του Ηρακλή, λόγω της απόλυτης απουσίας προετοιμασίας και του γεγονότος ότι οι περισσότεροι από τους βασικούς συντελεστές της προσπάθειας σε αγωνιστικό επίπεδο προέρχονται από σχετική αγωνιστική απραξία. Είναι επόμενο και απολύτως εύλογο το να επιθυμεί να εφαρμόσει μιας μορφής διαχείριση στο δυναμικό του ο Σάκης Αναστασιάδης, αλλά δεν έχει πάντοτε τις ευκαιρίες για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού.

Οι πυκνές χρονικά αγωνιστικές υποχρεώσεις, τις οποίες προϋποθέτει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, σε συνδυασμό με τις αναμετρήσεις με αντιπάλους που έχουν ικανό επίπεδο ανταγωνισμού για την κατηγορία, αναγκάζουν τον Σερραίο τεχνικό να εγκαταλείπει την ανάγκη για διαχείριση συμμετοχής των παικτών του, με τη λογική ότι έχει την απόλυτη ανάγκη να χρησιμοποιεί τα καλύτερα όπλα του σε αυτές τις ποδοσφαιρικές μάχες.

Ωστόσο, στην αναμέτρηση με τον Καμπανιακό, τα δεδομένα άλλαξαν, με την τεχνική ηγεσία να λαμβάνει την πρώτη κλασική ευκαιρία για εκτεταμένο και ουσιαστικό rotation…

Μαζικό μεσοεπιθετικό rotation

Με δεδομένη την περιορισμένη δυναμικότητα του αντιπάλου, η αναμέτρηση με τον Καμπανιακό αποτέλεσε ένα προνομιακό πεδίο προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα ο κόουτς είχε την ευκαιρία να «χαλαρώσει» σχεδόν το σύνολο της μεσοπιθετικής γραμμής του.

Οι βασικοί μεσοαμυντικοί, Παντελής και Αντώνης Αθανασίου… πήραν ρεπό, καθώς ο πρώτος απουσίαζε λόγω τιμωρίας και ο δεύτερος αγωνίστηκε μόνο για ένα ημίωρο, μέχρι το σκορ να φτάσει στα επίπεδα ασφαλείας του 3-0.

Στην επίθεση, ο Βασίλης Παπαδόπουλος προφυλάχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Χρήστος Ρόβας αποχώρησε από νωρίς στο δεύτερο μέρος.

Ο Χαράλαμπος Υφαντίδης αντικαταστάθηκε και αυτός νωρίς, παίρνοντας πολύτιμες ανάσες.

Ουσιαστικά, λοιπόν, από τη βασική εξάδα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, μόνο ο Πτηνόπουλος δεν μπόρεσε να χαλαρώσει, καθώς αγωνίστηκε σε πιο σύνθετο και οπισθοχωρημένο ρόλο, λόγω του κενού στον κεντρικό άξονα των χαφ.

Βεβαίως, δεν ίσχυσαν τα ίδια για την… «μπετοναρισμένη» τετράδα της άμυνας, με Καραντασιάδη, Καστριτσέα, Ρεβυθόπουλο και Κυριακίδη να συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Πολύτιμος χρόνος στους «πιτσιρίκους»

Παράλληλα με τις ανάσες στους βασικούς από το κέντρο και μπροστά, δόθηκε η ευκαιρία στην τεχνική ηγεσία να «φορτώσει» με πολύτιμα αγωνιστικά λεπτά ορισμένους από τους «πιτσιρικάδες», οι οποίοι έχουν περάσει σε δεύτερη γραμμή εφεδρείας, από τότε που ανέλαβαν δράση οι πιο έμπειροι στην κατηγορία συμπαίκτες τους.

Κριτσιάνης, Ανδρεάκος, Δραγάνης και Αβραμίδης, πήραν χρόνο συμμετοχής και με την παρουσία τους προσέθεσαν ένα επιπλέον όφελος στη διαδικασία του «κυανόλευκου» rotation.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top