Άνετος και επιβλητικός…

Με χαρακτηριστική άνεση ο Ηρακλής υπέταξε με 5-1 τον Καμπανιακό και συνέχισε στην οδό των επιτυχιών…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Απέφυγε τις όποιες παγίδες έκρυβε η αναμέτρηση του Καυτανζογλείου με τον Καμπανιακό ο Ημίθεος και έφτασε με άνεση… υγιεινού περιπάτου στο τελικό 5-1, και στην έκτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα. Οι «κυανόλευκοι» ξεπέρασαν σε χαλαρούς ρυθμούς τα ελάχιστα δύσκολα σημεία του αγώνα και τελείωσαν την υπόθεση της νίκης από νωρίς, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο είχαν φτάσει στο σοβαρότατο προβάδισμα του 3-0.

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη αναμέτρηση λειτούργησε ως μία διαδικασία δοκιμών για τον κόουτς των γηπεδούχων, καθώς με βάση την όλη εξέλιξή της, είχε τη δυνατότητα να αντικαταστήσει βασικούς που είχαν «γράψει πολλά χιλιόμετρα ως τώρα και να δώσει πολύτιμα αγωνιστικά λεπτά σε νεαρούς, οι οποίοι δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για κάτι ανάλογο. Όλα αυτά στο δεύτερο μέρος του αγώνα, καθώς όλα είχαν κριθεί από το πρώτο.

Για την ιστορία, ο Χρήστος Ρόβας συνέχισε σκοράροντας και μάλιστα δις (φτάνοντας στα οκτώ γκολ), ενώ σκόρερ χρίστηκαν ο Γιώργος Γκουτσίδης στο «κυανόλευκο» ντεμπούτο του, ο Λεωνίδας Καστριτσέας και ο Παντελής Κρυστάλλης.

«Καθάρισε» από νωρίς…

Ο Ηρακλής κατόρθωσε να απλοποιήσει τα πράγματα από το πρώτο μέρος, μολονότι στην εκκίνηση του αγώνα είχε κάποια προβλήματα προσανατολισμού της στρατηγικής του. Αυτά οφείλονταν στο γεγονός ότι ο Σάκης Αναστασιάδης ήταν αναγκασμένος να καλύψει τη θέση του δεύτερου μεσοαμυντικού με παίκτη του μεσοεπιθετικού χώρου, όπως ο Πτηνόπουλος, γεγονός που φάνηκε να προσφέρει τη δυνατότητα στον Καμπανιακό να αρχίσει πιο απειλητικά το παιχνίδι.

Πολύ γρήγορα, όμως, οι «κυανόλευκοι» βρήκαν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να φτάσουν σε ένα ευρύ προβάδισμα τριών γκολ μέχρι το ημίωρο.

Η αναμέτρηση άρχισε με μεγάλη φάση για τους φιλοξενουμένους, που πήγαν να αιφνιδιάσουν, καθώς στο 3΄ ο Βασαΐτης επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Βοσνιάδη, που ήταν έξω από την εστία του και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, σε μία φάση που ο Ελληνας πορτιέρε βρήκε την μπάλα.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να απαντήσει στο 5΄, με κεφαλιά του Κρυστάλλη από καλή θέση, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 14΄ και πάλι ήταν απειλητικοί οι φιλοξενούμενοι με τον Πανούση εντός περιοχής να αναγκάζει σε απόκρουση σε κόρνερ τον Βοσνιάδη.

Στο 19΄ ο Ρόβας ανατρέπεται εμφανώς στην περιοχή, το πέναλτι καταλογίζεται και το εκτελεί εύστοχα ο κορυφαίος σκόρερ του Ηρακλή για να κάνει το 1-0.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έκανε εντυπωσιακό μπάσιμο από δεξιά, έβγαλε στον Γκουτσίδη στο ύψος του πέναλτι, με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα και ο τελευταίος – στο ντεμπούτο του – δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 στο 25΄.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 28΄, ο Πτηνόπουλος επιχείρησε να σουτάρει, ο Ρόβας παρενέβη και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 3-0.

Στο 45΄ ο Καμπανιακός είχε δεύτερο οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Μπάλιου από μακριά.

Τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος

Ευκαιρία για να δώσει ανάσες σε βασικούς και να δοκιμάσει εκ νέου κάποια από τα «πιτσιρίκια» της ομάδας, δόθηκε στην τεχνική ηγεσία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ημίθεος κινήθηκε άνετα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της επικράτησής του.

Το δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να αρχίσει θετικά για την ομάδα της Χαλάστρας, καθώς ύστερα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα βρήκε το χέρι του Καραντασιάδη, όμως το πέναλτι που υποδείχθηκε εκτέλεσε άστοχα ο Χουζούρης στο 48΄.

Ωστόσο, το γκολ ήλθε και πάλι για τους γηπεδούχους, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καστριτσέας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έκανε το 4-0.

Όμορφη ενέργεια από τα δεξιά του Ρεβυθόπουλου και σέντρα σε κενή εστία για το γκολ στο δεύτερο δοκάρι του Κρυστάλλη, στο 65΄, με το σκορ να φτάνει στο 5-0.

Στο 77΄ ήρθε το γκολ της τιμής για τον Καμπανιακό, καθώς ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Χριστοδουλίδης πέτυχε το γκολ, κάνοντας το 5-1, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Α. Αθανασίου (33΄ Κριτσιάνης), Γκουτσίδης (61΄ Ανδρεάκος), Πτηνόπουλος, Υφαντίδης (70΄ Αβραμίδης), Ρόβας (61΄ Δραγάνης), Κρυστάλλης.

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ: Μπόικος, Παπάζης, Αλμπάνης, Πανούσης, Χριστοδουλίδης, Παγωνίδης, Βασαΐτης, Λατινόπουλος, Καλογιάννης, Μπάλιος, Χουζούρης (58΄ Χατζηβασιλειάδης).

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top