Κυρίαρχος στο Αιγίνιο…

Με εξαιρετική εμφάνιση και ξεπερνώντας την απουσία του Προύσαλη, ο Ηρακλής υπέταξε με 1-3 τη Νίκη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί και εκτός έδρας, παρά τις ατυχίες με Κιόση και Μπαμπαλιούτα…

Βόλει, Ηρακλής

Σε μία πολύ σημαντική από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης νίκη έφτασε ο Ηρακλής, επικρατώντας με 1-3 της Νίκης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου. Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν με σχετική άνεση (αν εξαιρέσει κανείς το εντυπωσιακό και… «μακρύ» δεύτερο σετ) στην επιτυχία, κατακτώντας το πρώτο «διπλό» τους στη διαδικασία της φετινής Volley League.

Η σπουδαιότητα της νίκης είναι μεγάλη, διότι αφορά σε επικράτηση επί ενός αντιπάλου με κοινές επιδιώξεις στη φετινή Λίγκα, αλλά και δίνει το δικαίωμα στον Ημίθεο να θεωρεί ότι έκανε την υπέρβαση και σε ψυχολογικό επίπεδο. Μια υπέρβαση, που έχει να κάνει με τον κακό αγωνιστικό εαυτό της ομάδας στις μακριά από τη Μίκρα αναμετρήσεις, ως τώρα, καθώς ο σημερινός Ηρακλής δεν είχε καμία σχέση με εκείνον της Χαλκίδας και του Μετς.

Νίκησε όλες τις αδυναμίες του

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη σε όλους τους τομείς και δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους, οι οποίοι το μόνο που πέτυχαν στο παιχνίδι ήταν η περιπετειώδης κατάκτηση του δεύτερου σετ και η προσωρινή ισοφάριση.

Το τεράστιο κενό εμπειρίας στη θέση του πασαδόρου, λόγω του τραυματισμού του Κώστα Προύσαλη, καλύφθηκε σε σημαντικό βαθμό, ενώ και το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε πως μπορεί να παίρνει και εκτός έδρας αποτελέσματα, όπως υπογραμμίζει η σημερινή «καθαρή» νίκη στο Αιγίνιο, δεν περνά απαρατήρητο, ερχόμενο να τονώσει τη ψυχολογική υπόστασή της ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

«Μπήκε» φουριόζος…

Χωρίς να συναντήσει τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, ο Ημίθεος «πήρε κεφάλι» από την αρχή του αγώνα και από την αρχή του πρώτου σετ. Αξιοποίησε τη θετική εκκίνησή του, φτάνοντας – με σχετική άνεση – στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 22-25.

Μάλιστα, αν οι «κυανόλευκοι» ήταν πιο προσεκτικοί και πιο αποτελεσματικοί προς το τέλος του σετ, θα μπορούσαν να το κατακτήσουν με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.

Σετ… «Μπεν Χουρ»…

Εντυπωσιακή ήταν η μάχη που δόθηκε ανάμεσα στις δύο ομάδες κατά τη διάρκεια του δευτέρου σετ. Κάποια κενά στο παιχνίδι του «Γηραιού», έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φανούν πιο ανταγωνιστικοί και να φτάσουν – εν τέλει – στην τελική επικράτηση, μετά από πάμπολλες παρατάσεις, με 35-33 (!) και να ισοφαρίσουν – προσωρινά – το σκορ.

Ήταν, πράγματι ένα… «long life» σετ, που θύμιζε τη γνωστή και για την τεράστια χρονική διάρκειά της, επική ταινία, «Μπεν Χουρ»…

Επιβλητικός στη συνέχεια και «καθάρισε»…

Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν, αλλά όχι για πολύ. Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στη συνέχεια, όντας αποτελεσματική σε όλους τους τομείς και κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση τα δύο επόμενα σετ, με 17-25 και 21-25, φτάνοντας στη – δικαιότατη – τελική νίκη με 1-3.

Τραυματίστηκε ο Κιόσης – Ενοχλήσεις ο Μπαμπαλιούτας

Από τα μισά του 3ου σετ ο Ηρακλής στερήθηκε των υπηρεσιών του Χρήστου Κιόση, που τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε. Αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του τραυματισμού του.

Εξαιρετικές, ωστόσο, ήταν οι λύσεις που έδωσε στη θέση του ο τρίτος κεντρικός της ομάδας, ο νεαρός Νικηφόρος Φωτιάδης.

Οι ατυχίες των «κυανολεύκων» συνεχίστηκαν με την περίπτωση του Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση, όμως αναπληρωματικός λίμπερο Αντώνης Μπουράκης στάθηκε θαυμάσια.

Τα σετ: 1-3 (22-25, 35-33, 17-25, 21-25) σε 125’.

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (Στράντζαλης): Δημητριάδης 3 (3/4 επ), Μαυροβουνιώτης 17 (14/32 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 56% υπ – 22% άριστες), Ντίντας 8 (5/11 επ, 3 μπλοκ), Κιγιάδα 11 (9/12 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στρούγκαρ 15 (13/30 επ, 2 άσσοι), Γκόρτσανιουκ 9 (8/19 επ, 1 άσσος, 74% υπ 37% άριστες) / Ραΐκοβιτς (λ, 77% υπ – 32% άριστες), Παπαλεξίου 1 (1/1 επ, 40% υπ -20% άριστες), Ρεμπούτζιας, Κουτσονίκας, Μηλής 4 (4/7 επ).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ορφανός): Ευγενίδης, Εφραιμίδης 18 (15/25 επ,2 άσσοι, 1 μπλοκ, 68% υπ -13% άριστες), Κιόσης 8 (3/4 επ, 5 μπλοκ), Φέργκιουσον 13 (9/16 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Αρμενάκης 25 (19/44 επ, 4 άσσοι, 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 17 (12/21 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 81% υπ – 38% άριστες) / Μπαμπαλιούτας (λ, 63% υπ – 42% άριστες), Μπουράκης (λ, 94% υπ 41% άριστες), Ελευθερίου 1 (1/2 επ), Σκαρλατίδης, Φωτιάδης 4 (2/3 επ, 2 μπλοκ).

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top