Απαιτεί προσοχή ο αγώνας με το Ψυχικό…

Μετά από 15ήμερη αγωνιστική απραξία ο Ηρακλής μπαίνει και πάλι στη μάχη της Α2…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ήταν δεδομένη η αναταραχή στον προγραμματισμό του Βαγγέλη Αλεξανδρή, μετά την αναβολή του αγώνα με τον Αμύντα και τη μετάθεση στην ημερομηνία διεξαγωγής της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Το πιο δυσχερές όλων είναι το γεγονός ότι η παύση της επίσημης αγωνιστικής δραστηριότητας – αυτήν τη φορά – αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση του Ηρακλή και, κατά συνέπεια, δεν μπόρεσε να προκύψει κάποιος διαθέσιμος αντίπαλος για φιλική αναμέτρηση, ώστε να καλυφθεί με εποικοδομητική «δράση» το κενό του περασμένου Σαββάτου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, ο Ημίθεος επιστρέφει στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του και καλείται να αντιμετωπίσει το Ψυχικό στο Ιβανώφειο, αύριο το απόγευμα. Ένας αγώνας που απαιτεί το απόλυτο της προσήλωσης από πλευράς της «κυανόλευκης» ομάδας και προϋποθέτει την παρουσία στο παρκέ ενός σοβαρού, αποφασισμένου και με όσο το δυνατόν μικρότερα και λιγότερα κενά, Ηρακλή.

Πολλή δουλειά στις αδυναμίες

Στο διάστημα της αναγκαστικής διακοπής, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής – γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει την ευκαιρία για ένα δοκιμαστικού χαρακτήρα φιλικό – έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της αγωνιστικής τακτικής, όσον αφορά στην καθημερινότητα των προπονήσεων. Ο Έλληνας κόουτς δούλεψε επάνω στις πολύ συγκεκριμένες και πολύ προφανείς αδυναμίες που έχει δείξει στη μέχρι τώρα διαδρομή του στο πρωτάθλημα ο «Γηραιός» και επέμεινε ιδιαίτερα στις μεθόδους που θα πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου τα σκοτεινά σημεία της φετινής ομάδας να πάψουν να υφίστανται, ή – τουλάχιστον – να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Η περιφερειακή άμυνα, το επιθετικό παιχνίδι με τους ψηλούς, κόντρα σε χαμηλά αντίπαλα σχήματα, ο έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ, προκειμένου να μην δίνονται δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο και οι δυνατότητες ανάπτυξης παιχνιδιού με πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, ήταν κάποιες από τις αγωνιστικές παραμέτρους στις οποίες δούλεψε με έμφαση ο πολύπειρος προπονητής και επ’ αυτών περιμένει απτά αποτελέσματα βελτίωσης.

Αξιόλογο το Ψυχικό

Σύμφωνα με τους «εκτιμητές» του πρωταθλήματος της Α2, η ομάδα του Ψυχικού συγκαταλέγεται στην μικρή κατηγορία των ομάδων που διατηρούν μόλις ένα επίπεδο δυναμικής κατώτερο από αυτό των πέντε, που φέρονται ικανές να διεκδικήσουν την άνοδο (Ηρακλής, Περιστέρι, Χολαργός, Απόλλων Πατρών, Δόξα Λευκάδας).

Η αθηναϊκή ομάδα διαθέτει ένα συγκρότημα αποτελούμενο από αρκετούς έμπειρους και ικανούς – για την κατηγορία – παίκτες, με ηγέτη τον ικανό περιφερειακό σουτέρ, Θωμά Νίκου. Μαζί του ο έμπειρος Πέτρος Νοέας και ο Νίκος Τσιώκος, ενώ ξεχωρίζει μέσα στη ρακέτα η παρουσία του ψηλού (2.10) σέντερ με Ελληνικό διαβατήριο και καταγωγή από τη Γουινέα, Άλφα Ντιαλό.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν αντίπαλο που απαιτεί το μέγιστο της προσοχής από πλευράς των γηπεδούχων, ώστε να φτάσουν στον επιθυμητό στόχο του ροζ φύλλου αγώνα, χωρίς περιπέτειες.

 

Σχετικά Άρθρα

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Back to Top