Προετοιμασία σε δύο άξονες

Η ισορροπία στην πάσα και η απάλειψη των εκτός έδρας αγωνιστικών αδυναμιών στο στόχαστρο του Γιάννη Ορφανού

Βόλει, Ηρακλής

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Ηρακλή είναι εκτός έδρας και μάλιστα εξαιρετικά σημαντική. Αυτό, καθώς αφορά σε αντιμετώπιση ομάδας με παραπλήσιους αγωνιστικούς στόχους με αυτούς των «κυανολεύκων» και – ως εκ τούτου – η επίτευξη της νίκης έχει πολλαπλή σημασία και στόχευση. Η Νίκη Αιγινίου αναμένει στην έδρα της την ομάδα του Γιάννη Ορφανού, με τον Έλληνα τεχνικό να προετοιμάζει την ομάδα του, επιχειρώντας να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες και στα στοιχεία προβληματισμού που έχουν προκύψει.

Οι δύο ανατροπές και νίκες στο τάι μπρέικ στην Μίκρα μετριάζουν την κακή εικόνα της ομάδας στις εκτός Θεσσαλονίκης αναμετρήσεις της και η ελπίδα ότι σύντομα το θετικό πρόσωπο θα ακολουθεί τον Ημίθεο και στις «αποστολές» εκτός έδρας, εξακολουθεί να υπάρχει. Παράλληλα, αυτός ο κρίσιμος αγώνας, όπως και ο προηγούμενος με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, θα δοθεί χωρίς την – πολύτιμη – παρουσία του Κώστα Προύσαλη, με ό,τι αυτό κι αν συνεπάγεται σε επίπεδο ποιότητας επιθετικής ανάπτυξης για το «κυανόλευκο» συγκρότημα.

Να ισορροπήσει στην πάσα

Τα φαινόμενα των τριών πρώτων σετ του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θέλει να αποφύγει η τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, όσον αφορά στο ματς τους Σαββάτου στην πόλη της Πιερίας. Η προσαρμογή του Γιάννη Σκαρλατίδη στα δεδομένα και στις απαιτήσεις του βασικού πασαδόρου της ομάδας δεν ήταν επιτυχής, με συνέπεια η ισορροπία στον καθοριστικό τομέα της πάσας και της ανάπτυξης παιχνιδιού να διαταραχθεί, με δυσάρεστες συνέπειες.

Την κατάσταση περιέσωσε με την είσοδό του στο παιχνίδι ο Παναγιώτης Ευγενίδης, ο οποίος φάνηκε πιο έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να δώσει ηρεμία στην ομάδα, μοιράζοντας ψύχραιμα τη μπάλα και – βεβαίως – το ζητούμενο είναι να συνεχίσει να προσφέρει στο ίδιο επίπεδο και ακόμη πιο αποδοτικά, χάρη και στην εμπειρία των δύο σετ που «πήρε» στον προηγούμενο αγώνα.

Ο κόουτς του «Γηραιού» δουλεύει μέσα στην εβδομάδα και με τους δύο νεαρούς πασαδόρους του, ενώ αναμένεται να δοκιμάσει την τοποθέτηση του Παναγιώτη Ευγενίδη στο βασικό σχήμα, έχοντας σε απόλυτη ετοιμότητα τον Γιάννη Σκαρλατίδη, προκειμένου να προσφέρει στη θέση του πασαδόρου.

Να πάψει η «διπροσωπία»

Ο δεύτερος άξονας προετοιμασίας του «κυανόλευκου» βόλεϊ, ενόψει τη επικείμενης εκτός έδρας μάχης, έχει να κάνει με αυτήν την απόλυτη διπροσωπία που εμφανίζει η ομάδα. Μαχητική, χωρίς να καταθέτει τα όπλα και να φτάνει – τελικά – στη νίκη, εντός έδρας και εύκολος αντίπαλος, με «φτηνές» και απολύτως άδοξες ήττες, εκτός.

Ο Γιάννης Ορφανός δίνει έμφαση στον ψυχολογικό τομέα, προκειμένου να παρουσιάσει το αγωνιστικό σύνολό του εξίσου αξιόμαχο και μακριά από την Μίκρα, συζητώντας επανειλημμένως με τους παίκτες του για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πάντως, στο εσωτερικό της ομάδας ο προβληματισμός είναι μεγάλος σχετικά με αυτό το φαινόμενο και φαίνεται ότι άπαντες έχουν πεισμώσει, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν ότι μπορούν να υπερβούν την όλη κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top