Η απίστευτη αγωνιστική “χημεία” Παπαδόπουλου – Ρόβα, το απόλυτο όπλο…

Η φρενήρης ανοδική πορεία του Ηρακλή, με τις αλλεπάλληλες νίκες, στηρίζεται σε μέγιστο βαθμό στην εξαιρετική συνεργασία των δύο επιθετικών του…

Το απόλυτο των επιτυχιών στις τελευταίες αναμετρήσεις του Ηρακλή είναι σαφές ότι εδράζεται σε πολλές θετικές συνισταμένες, που συλλειτουργούν και συντείνουν στην εξαιρετική ανοδική πορεία της ομάδας.

Το εξαιρετικό κλίμα στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, το αξιόλογο – σε επίπεδο εμπειρίας και ποιότητας, για τα δεδομένα της κατηγορίας – ρόστερ, η πολύ καλή δουλειά από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας, η προνομιακή συμπαράσταση του κόσμου, εντός και εκτός έδρας, η ιδιαίτερη αύρα του Ηρακλή και της φανέλας του, αποτελούν – σίγουρα – επεξηγηματικούς παράγοντες της ανοδικής πορείας και αυτού του «5Χ5».

Ωστόσο, αν επιχειρήσουμε να περάσουμε σε πιο «δομικά» συστατικά στοιχεία αυτής της ανοδικής πορείας, θα είναι επιβεβλημένο να ανατρέξουμε στην απίστευτη συμπαρουσία του Βασίλη Παπαδόπουλου και του Χρήστου Ρόβα. Πρόκειται για ένα άκρως πετυχημένο επιθετικό δίδυμο (προφανώς το πλέον ποιοτικό και αποτελεσματικό της κατηγορίας) και για δύο επιθετικούς που βρίσκονται μεταξύ τους «με κλειστά μάτια» από την πρώτη στιγμή της κοινής αγωνιστικής διαδρομής τους, λες και αγωνίζονται παρέα χρόνια.

Εξαιρετική «χημεία» και αλληλοσυμπλήρωση

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος και ο Χρήστος Ρόβας δείχνουν να έχουν εξαιρετική αγωνιστική «χημεία» και να αλληλοσυμπληρώνονται. Ο πρώτος είναι ο σέντερ φορ, που μπορεί να δίνει μάχες ακόμη και με πλάτη στους αντιπάλους και στην αντίπαλη εστία, τόσο κοντά, όσο και μακριά από την αντίπαλη περιοχή, ενώ δεύτερος είναι η κλασική περίπτωση περιφερειακού κυνηγού, ένας «ελεύθερος σκοπευτής, ο οποίος κινείται γύρω από τον «φουνταριστό» και – χάρη στο προσόν της ευκινησίας και της τεχνικής που διαθέτει – είναι ικανός να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για γκολ, την κατάλληλη στιγμή και να εκτελεί με επιτυχία.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος διαθέτει το προσόν της ομαδικότητας και της πρόβλεψης χώρου και χρόνου, με δυνατότητα να αξιοποιεί τον Χρήστο Ρόβα (χαρακτηριστικές οι «πάρε – βάλε» ασίστ του στον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας), ενώ ο Χρήστος Ρόβας διαθέτει το στοιχείο της διεισδυτικότητας και των ατομικών ενεργειών, που πανικοβάλλουν και δημιουργούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, στοιχείο το οποίο δεν βάζει ιδιαιτέρως στο παιχνίδι του ο παρτενέρ του στην «κυανόλευκη» επίθεση.

Όλο και καλύτερα

Είναι προφανές ότι όσο κυλούν οι αγώνες και όσο αυξάνεται η αγωνιστική συμπαρουσία των δυο τους, το δίδυμο θα επιτυγχάνει να αξιοποιεί τα ιδιαίτερα προσόντα του ολοένα και περισσότερο προς όφελος της ομάδας. Αποτελεί πολιορκητικό κριό για τις αντίπαλες άμυνες και παράγοντα που φέρνει το εύκολο γκολ, το οποίο τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Ηρακλής στη δύσκολη και απαιτητική προσπάθεια του πρωταθλητισμού.

Αν, μάλιστα, ο χαρισματικός Χρήστος Ρόβας περάσει σε μία διαδικασία μίμησης του παρτενέρ του και εξελιχθεί σε πιο ομαδικό παίκτη, «βλέποντας» και γήπεδο, όπως συνηθίζει να είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος, τα δεδομένα στον τομέα του σκοραρίσματος θα γίνουν ακόμη πιο παραγωγικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top