- Bluearena - https://bluearena.gr -

Εφραιμίδης: “Στόχος η οχτάδα και βλέπουμε”

Ο βολεϊμπολίστας του Ηρακλή Δημήτρης Εφραιμίδης μίλησε στο «Metropolis 95.5» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την  παρουσία του Ηρακλή στη Volleyleague αλλά και τη συναυλία στήριξης που θα γίνει στο Κατσάνειο.

Αρχικά ο Δημήτρης Εφραιμίδης στάθηκε στη νίκη επί του Εθνικού: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη όχι μόνο για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγος, γιατί βοήθησε να ανέβει η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Επίσης, ήταν σημαντικό γιατί αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 1-2 καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και με καλή απόδοση στα δύο τελευταία σετ, να πάρουμε τους δύο βαθμούς που μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για την αρνητική συγκομιδή που έχει ο Ηρακλής στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Μέσα στην έδρα μας παίζουμε πολύ καλύτερα. Το έχουμε καταλάβει και εμείς και ο κόσμος μας. Ίσως  μακριά από την έδρα μας να μας λείπει ο κόσμος και ο ρυθμός που μας δίνει. Αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να βρούμε τα πατήματα μας και εκτός. Γιατί δεν είναι μόνο ότι δεν κερδίζουμε αλλά δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε ούτε σετ. Για αυτό πρέπει να δουλέψουμε πολύ και ειδικά στο κομμάτι μπλοκ άμυνα, που είναι το αδύνατο σημείο μας στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Όσο για το αν τα άτυχα αποτελέσματα οφείλονται και στους τραυματισμούς ο έμπειρος ακραίος του Ηρακλή είχε να πει: «Κακά τα ψέματα οι τραυματισμοί παίζουν τον ρόλο. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν και ανταπεξήλθαν με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά σίγουρα κάποιοι τραυματισμοί είναι πολύ σημαντικοί. Μας πήγαν πίσω και αγωνιστικά και βαθμολογικά. Θα είχαμε κάποιους βαθμούς παραπάνω εάν δεν είχαμε αυτές τις ατυχίες. Αλλά  και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Για αυτό έχουμε τις αλλαγές. Να μπουν μέσα και  ανταπεξέλθουν να μας βοηθήσουν για αυτό έχουμε βάθος στον πάγκο. Ο Προύσαλης θα επανέλθει και θα πάμε πολύ καλύτερα».

Για το επερχόμενο ματς με τη Νίκη Αιγινίου : «Είναι ένα παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάς.  Εάν ήμασταν πλήρεις θα πηγαίναμε με πολύ πιο θετική ενέργεια. Παρόλα αυτά θα πάμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Μπορούμε να κερδίσουμε τους τρεις πόντους αρκεί να παίξουμε πάρα πολύ καλά. Χωρίς τον Προύσαλη είμαστε το αουτσάιντερ αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα για να μη φύγουμε με άδεια χέρια. Θα πάμε αποφασισμένοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Όσο για το πώς βρήκε τα πράγματα στον Ηρακλή στη δεύτερη θητεία του ο Δημήτρης Εφραιμίδης σχολίασε: «Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο παρά το ότι έχουμε μόλις έναν ξένο, σε ένα πρωτάθλημα που επιτρέπονται τέσσερις ξένοι. Έχουμε όμως πολύ έμπειρους Έλληνες που κρατάνε το επίπεδο της ομάδας ψηλά. Από οικονομικής άποψης το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, όπως γενικά είναι η κατάσταση στη χώρα μας. Σε επίπεδο οργάνωσης και προπονήσεων είμαστε πολύ καλά. Περιμένουμε ο κόσμος να μας βοηθήσει και οικονομικά και ψυχολογικά. Και εμείς διοίκηση παίκτες και προπονητικό τιμ θα προσπαθήσουμε να τους το ανταποδώσουμε».

Αναφορικά με τη συναυλία που ετοιμάζει η διοίκηση για τις 20 Δεκεμβρίου με τον Γιώργο Μαργαρίτη στο Κατσάνειο ο Δημήτρης Εφραιμίδης τόνισε: «Είναι μία πολύ καλή κίνηση που θα βοηθήσει έμπρακτα την ομάδα μας. Κάνω ανοιχτή πρόσκληση στους φίλους του Ηρακλή να έρθουν στη συναυλία  να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, βοηθώντας ταυτόχρονα την ομάδα μας. Το χρηματικό ποσό για αυτός δεν θα είναι κάτι σπουδαίο αλλά για εμάς  θα είναι πολύ σημαντική βοήθεια. Τους καλώ όλους να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να τη βοηθήσουν να αναπνεύσει».

Για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια ο ταλαντούχος ακραίος σχολίασε:

«Το κλίμα είναι πολύ καλό στα αποδυτήρια γιατί όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε για να πηγαίνουν τα πράγματα καλά. Γιατί όσο καλό και αν είναι το κλίμα οι ήττες σε ρίχνουν Μέσα από τις νίκες ανεβαίνει η ψυχολογία , μέσα από τις ήττες έρχεται η γκρίνια. Το ίδιο ισχύει και την οικονομική κατάσταση.

Γιατί όσο καλή θέληση και να έχεις εάν δεν υπάρχει η οικονομική στήριξη δεν μπορεί να κρατάς ψηλά τη ψυχολογία. Για αυτό πρέπει ο κόσμος να συνεχίζει να στηρίζει το τμήμα και όλοι μαζί να παλέψουμε για το καλό του Ηρακλή».

Για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα και ποιοι μπορεί να είναι ρεαλιστικά οι στόχοι του Ηρακλή ο Δημήτρης Εφραιμίδης τόνισε: «Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής όλα είναι θέμα μπάτζετ. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο μπάτζετ ξεφεύγει στην απόδοση και είναι φαβορί για όλα Πρωτάθλημα , Κύπελλο , Λιγκ Καπ. Μετά έρχεται ο ΠΑΟΚ με τη  βαριά φανέλα του πρωταθλητή μετά και την περσινή κατάκτηση που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και δεν θα πάει με άδεια χέρια. Ήδη έχει κάποιες κινήσεις και από ότι μαθαίνω θα κάνει και  κάποιες μεταγραφές τον χειμώνα. Από εκεί και κάτω όλες οι ομάδες είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Ο Ηρακλής έχει τη δυνατότητα να πλασαριστεί ψηλά στην πρώτη οκτάδα και μέσα από τα πλέι οφ να  διεκδικήσει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται».