- Bluearena - https://bluearena.gr -

Επέλαση…

Για μια ακόμη φορά στη φετινή αγωνιστική πορεία του ο Ημίθεος φάνηκε μεθοδικός και αποτελεσματικός. Θύμα του στη συγκεκριμένη περίπτωση η Νάουσα στο «Αντώνη Κωνσταντινίδης», με τους Ημαθιώτες οι οποίοι φιλοδοξούσαν να διατηρήσουν το απόλυτο των νικών στην έδρα της και κόντρα στον Ηρακλή, αλλά εκείνος κατάφερε να την καταβάλει με 1-2, με δύο γκολ που πέτυχαν Πτηνόπουλος και ο – συνήθης ύποπτος – Ρόβας από το πρώτο μέρος.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε αυτά τα δύο τέρμα αποτέλεσμα ικανό πλεονέκτημα για τον «Γηραιό», προκειμένου να φτάσει στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη του, καθώς άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, παρότι εκείνοι μείωσαν από νωρίς το σκορ με γκολ του Κωτσόπουλου.

Η «κυανόλευκη» επέλαση συνεχίζεται, λοιπόν και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση για το συγκρότημα του Σάκη Αναστασιάδη, που πέρασε με τρίποντο από μία από τις πλέον δύσκολες έδρες του Ομίλου.

Πήρε σαφές προβάδισμα

Ο Ηρακλής μπήκε αναγνωριστικά στο παιχνίδι, αλλά βαθμιαία, μετά το δεκάλεπτο επιχείρησε να μεταφέρει τη μπάλα στην περιοχή της Νάουσας, επιχειρώντας να δημιουργήσει καταστάσεις. Με το γκολ του Πτηνόπουλου στα μισά του ημιχρόνου, ο «Γηραιός» ανέβασε ακόμη περισσότερο απόδοση και πίεσε μεθοδικότερα και εντονότερα, φτάνοντας στο δεύτερο τέρμα με τον Ρόβα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τη Νάουσα στο 4΄ όταν ο Ζούρκος αιφνιδίασε την αμυντική διάταξη του Ηρακλή και βρέθηκε ενώπιον του Βοσνιάδη, ο οποίος απομάκρυνε σωτήρια το σουτ του.

Η σειρά του Ηρακλή να χάσει κλασική ευκαιρία δόθηκε στο 13΄, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Παπαδόπουλος πιάνει κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι με τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το δεύτερο δοκάρι της εστίς των γηπεδούχων.

Στο 27΄ο Πτηνόπουλος ευνοήθηκε από την τύχη, καθώς από τα δεξιά επιχείρησε σέντρα για το δεύτερο δοκάρι, η πορεία της μπάλας τον ευνόησε, καθώς κατέληξε στο δεξιό «Γ» της εστίας του Γρηγοριάδη και έγινε το 0-1.

Μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Παπαδόπουλου, στο 39΄, ο Ρόβας στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός υποδεικνύει οφσάϊντ.

Την επόμενη φορά που «κτύπησε» και πάλι ο Ρόβας, το γκολ μέτρησε. Στο 41΄, για πολλοστή φορά ο Παπαδόπουλος έκανε το μπάσιμο και «σέρβιρε» στον Ρόβα, ο οποίος πέτυχε το 0-2.

Αιφνιδιάστηκε, αλλά κράτησε

Μολονότι το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πολύ αρνητικά για τον Ημίθεο, με το γκολ του Κωτσόπουλου για τους γηπεδούχους από λάθος εκτίμηση του Βοσνιάδη, η γνωστή συντηρητική τακτική που ακολουθεί η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη από τα μισά των δευτέρων ημιχρόνων, προκειμένου να διατηρήσει το υπέρ της σκορ και τις φυσικές δυνάμεις της, απέδωσε και ο «Γηραιός» κράτησε το πολύτιμο 1-2.

Μόλις στο 47΄, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, ύστερα από λάθος εκτίμηση του Βοσνιάδη, για να γίνει το 1-2.

Στο 51΄ ο Κωτσόπουλος απειλεί και πάλι, μπαίνει μόνος στην περιοχή, περνά και τον Βοσνιάδη για να σώσει σε κόρνερ το γύρισμά του προς την κενή εστία ο Κυριακίδης.

Στο 73΄ πρώτη καλή περίπτωση για τον Ηρακλή στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Αντώνης Αθανασίου πιάνει πολύ επικίνδυνο σουτ εκτός περιοχής και με δυσκολία βγάζει σε κόρνερ ο γκολκίπερ Γρηγοριάδης.

Στο 89΄ ο Ηρακλής έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Μούδιος αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη, για σκληρό φάουλ.

 

ΝΑΟΥΣΑ: Γρηγοριάδης, Ζούρκος, Τούφας, Μουρατίδης, Τζημογιάννης, Γιαννόπουλος (46΄ Παντζαρτζίδης), Μουρίκι (84΄ Καψάλης), Κυζιρίδης (85΄ Νίκου), Κωτσόπουλος, Χατζόπουλος (77΄ Ντινόπουλος), Περηφανόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Α. Αθανασίου, Π. Αθανασίου, Πτηνόπουλος, Υφαντίδης (72΄ Μούδιος), Ρόβας (85΄ Κρυστάλλης), Παπαδόπουλος.