ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Πρακτικό του ΓΣ για συμμετοχή Ιβάνωφ σε κολυμβητικούς αγώνες (pics)

O ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ δίνει σήμερα (18/11) στη δημοσιότητα τα πρακτικά της απόφασης για την πρώτη συμμετοχή του Ιβάνωφ με τα «χρώματα» του Ηρακλή σε κολυμβητικούς αγώνες.

Διάφορα, Ερασιτέχνης

Aναλυτικά όσα αναφέρει ο ΓΣ Ηρακλής:

Εν’ όψει της εκδήλωσης μνήμης του Γεώργιου Ιβάνωφ, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (20/11, 16.00) στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Πολωνού ομολόγου του, Αντρέι Ντούντα, ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ δίνει σήμερα (18/11) στη δημοσιότητα τα πρακτικά της απόφασης για την πρώτη συμμετοχή του Ιβάνωφ με τα «χρώματα» του Ηρακλή σε κολυμβητικούς αγώνες.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, χρονολογείται το 1931 όταν ακόμα ο μεγάλος αυτός αθλητής και μετέπειτα σαμποτέρ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, βρισκόταν σε ηλικία 20 ετών κι ενώ πέντε χρόνια νωρίτερα (1926) είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τη μητέρα του Λεονάρδα και τον Έλληνα, Ιωάννη Λαμπριανίδη, δεύτερο σύζυγό της.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα σπάνιο ντοκουμέντο, το οποίο στο περιθώριο της εκδήλωσης, θα δοθεί ως μόνιμο έκθεμα στο Πολεμικό Μουσείο για τους επισκέπτες που θα βρεθούν εκεί από τη Δευτέρα κι έπειτα.

Να σημειωθεί δε, ότι τρία χρόνια (1934) μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΓΣ, ο Ιβάνωφ βγήκε πρώτος στα 100 μέτρα ελεύθερο με χρόνο 1’ 12’’ στους Αγώνες Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Back to Top