Νίκη με ανατροπή, παρά τις τεράστιες δυσκολίες!

Ο Ηρακλής απέδειξε ότι παραμένει «σκληρός» στην Μίκρα, ανατρέποντας τα δεδομένα και παίρνοντας στο τάι μπρέικ τον αγώνα με τον Εθνικό, βρίσκοντας λύσεις από τον Παναγιώτη Ευγενίδη στην πάσα…

Βόλει, Ηρακλής

Νίκη ύψιστης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας για τον Ηρακλή στην Μίκρα, απέναντι στον Εθνικό Αλεξαδρούπολης, με επικράτηση στο τάι μπρέικ. Το 3-2 ήρθε διότι ο Ημίθεος πέτυχε να αντιπαρέλθει όλες τις τεράστιες αντιξοότητες που συνάντησε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά και πριν από αυτήν. Είναι η δεύτερη νίκη στην έδρα του για τον «Γηραιό» και αυτή – επίσης – στη διαδικασία του τάι μπρέικ, όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου.

Όταν γίνεται λόγος για αντιξοότητες, η πρώτη και βασικότερη είχε αρχίσει να υφίσταται πολύ πριν τον σημερινό αγώνα και είχε να κάνει με την απουσία του Κώστα Προύσαλη. Η δεύτερη είχε να κάνει με το γεγονός ότι – όπως αποδείχθηκε στην πράξη – ο δεύτερος πασαδόρος της ομάδας, Γιάννης Σκαρλατίδης, δεν τα κατάφερε να ανταπεξέλθει σε ρόλο βασικού και η Τρίτη δεν είναι άλλη από την ανάγκη που είχαν οι γηπεδούχοι να ξεπεράσουν τα κενά και τις αδυναμίες τους, που τους παγίδευσαν και τους οδήγησαν σε δύο εύκολες ήττες στις μέχρι τώρα εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Ο Ευγενίδης, η λύση στην πάσα…

Σε όλα βρήκε απαντήσεις ο Ηρακλής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πρώτα από όλα, η αντικατάσταση Σκαρλατίδη από τον Ευγενίδη αποδείχθηκε κλειδί για την ανατροπή των δεδομένων. Ο… τρίτος πασαδόρος του Ημίθεου, σταθεροποίησε το μοίρασμα του επιθετικού παιχνιδιού, δίνοντας ηρεμία και σιγουριά στην πάσα και βοήθησε στην ανατροπή των δεδομένων από το τέταρτο σετ και μετά.

Προηγήθηκε δύο φορές στα σετ ο Εθνικός

Για να φτάσει στη νίκη ο Ηρακλής έπρεπε να διαχειριστεί το γεγονός ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προηγήθηκε δύο φορές στα σετ. Πήρε το πρώτο, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν, επανέκαμψε και πήρε το τρίτο, όμως ο Ημίθεος, με αποφασιστικότητα και σταθερότητα στην πάσα με τον Ευγενίδη, έκανε την τελική ανατροπή φτάνοντας με άνεση στο 3-2.

Εξαιρετικοί Αρμενάκης – Εφραιμίδης

Βασικότατοι άξονες της ανατροπής, ο Απόστολος Αρμενάκης και ο Δημήτρης Εφραιμίδης. Τα δύο «πρώτα πιστόλια» του Ηρακλή ανέλαβαν δράση στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και βοήθησαν καταλυτικά στην ανατροπή δεδομένων και στην εξαιρετικής σημασίας νίκη.

Τα σετ:

26-28, 25-23, 20-25, 25-20, 15-4 (3-2).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Σκαρλατίδης 1 (άσσος), Εφραιμίδης 18 (18/37 επ, 76% υπ – 58% άριστες), Κιόσης 5 (5/7 επ), Φέργκιουσον 7 (6/10 επ, 1 μπλοκ), Αρμενάκης 27 (16/42 επ, 7 άσσοι, 4 μπλοκ), Ριζόπουλος 9 (8/18 επ, 1 μπλοκ, 65% υπ -53% άριστες) / Μπαμπαλιούτας (λ, 77% υπ – 42% άριστες), Μπουράκης (λ), Μούχλιας, Ευγενίδης 1 (μπλοκ), Τζιουμάκας

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Χαραλαμπίδης 16 (16/37 επ), Μιλστάιν 1 (άσσος), Χατζόπουλος 8 (5/10 επ, 3 μπλοκ), Ρίστιτς 25 (22/46 επ, 3 άσσοι, 75% υπ – 53% άριστες), Βελίτσκοβιτς 9 (7/25 επ, 2 άσσοι, 55% υπ 50% άριστες), Χριστόφας 9 (8/17 επ, 1 μπλοκ) / Κοντοστάθης (λ, 33% υπ), Καβαρατζής, Βλαχόπουλος, Κυριακίδης 1 (μπλοκ).

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top