Ο κίνδυνος της… «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» για την ομάδα βόλεϊ

Οι διαδικτυακοί «μάντεις κακών» και πως μπορεί να απενεργοποιηθεί κάθε αρνητικό ενδεχόμενο…

Βόλει, Ηρακλής

Στη BlueArena ποτέ δεν μας άρεσε να σφυρίζουμε αδιάφορα, όσον αφορά στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει να κάνει με Τμήματα του Συλλόγου. Συνεπώς, μας είναι αδύνατον να προσποιηθούμε τους… Σουηδούς προκειμένου να αποφύγουμε να σχολιάσουμε ένα διαρκώς αυξανόμενο κύμα… «δυσπιστίας», το οποίο εκφράζεται μέσω των social media και έχει να κάνει με το εγγύς μέλλον της ομάδας βόλεϊ.

Με λίγα και σαφή λόγια, εκφράζεται μια έντονη… φοβικότητα, μήπως το – ανεξαρτήτως των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων – καλό και έμπειρο ρόστερ της ομάδας, δεν καταστεί εφικτό να «βγάλει» τη χρονιά, λόγω οικονομικής αδυναμίας της διοίκησης.

Το ίδιο ακριβώς, αλλά από άλλη… «κατεύθυνση» πλασάρεται και από βολεϊκές ιστοσελίδες, οι οποίες είναι γνωστό και δεδομένο ότι «αντιπολιτεύονται» σταθερά ανυποχώρητα το Τμήμα βόλεϊ του Ημίθεου, όντας μονίμως απέναντι και δεν έχουν να κάνουν με ανθρώπους «κυανολεύκων» αισθημάτων. Συνεπώς, να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής, ότι αυτές οι συγκεκριμένες αναφορές δεν μας απασχολούν και δεν μας αγγίζουν.

Το όλο θέμα μας έχει να κάνει με τους Ηρακλειδείς, οι οποίοι «προφητεύουν» δημοσίως το επερχόμενο κακό και μόνο με αυτούς.

Λοιπόν, απλά και έντιμα:

  • Η διοίκηση αυτή, που αποτελείται από παιδιά της κερκίδας και όχι από μεγαλοσχήμονες, έχοντες και κατέχοντες επιχειρηματίες, πέτυχε – για μία ακόμη χρονιά – την αδειοδότηση αυτής της ομάδας, ενώ οι διάφοροι… Παναθηναϊκοί των Βαρδινογιάννηδων, των Γιαννακοπουλαίων και των Σταθοκωστοπουλαίων, χρειάστηκαν να συνωμοτήσει το σύμπαν προκειμένου να κατέβουν στο πρωτάθλημα…
  • Η διοίκηση αυτή, με τις υπάρχουσες οικονομικές αδυναμίες, κατόρθωσε να συγκεντρώσει ένα ρόστερ επτά πρωτοκλασάτων και πολύπειρων παικτών επιπέδου στην ομάδα, πλαισιωμένο από αρκετούς ταλαντούχους παίκτες, έτοιμους να προσφέρουν ως χρήσιμες και απαραίτητες εφεδρείες…
  • Η διοίκηση αυτή, μολονότι πολλάκις τοποθετήθηκε δημοσίως για τον κίνδυνο NA ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ η ομάδα στο πρωτάθλημα, καθώς ουδείς συγκινήθηκε από τα πρώτα δύο επιτεύγματά της, (πέρα από έναν – δυστυχώς μικρό – αριθμό Ηρακλειδέων που συνεισέφεραν με αγορά διαρκείας και με οικονομική συνδρομή), πέτυχε να παρουσιάσει κανονικά την ομάδα στη διαδικασία της Volley League…

Επειδή, όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «τα μικρά θαύματα κρατούν τρεις μέρες και τα μεγάλα έξι», όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους.

Εν ολίγοις, με ανύπαρκτη οικονομική δυναμική και χωρίς μαζική οικονομική υποστήριξη, είναι παράλογο να απαιτούμε και να ασκούμε κριτική. Η προσπάθεια γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται με τεράστιο φιλότιμο και αξιοπρέπεια από πλευράς αυτών των παιδιών που «τρέχουν» το Τμήμα.

Αν όμως δεν θέλουμε να περιπέσουμε στην αυτοπαγίδευση μιας «αυτοεκπληρούμενης (από εμάς τους ίδιους) προφητείας», έχουμε καθήκον να στηρίξουμε ουσιαστικά και μαζικά. Έστω και τώρα. Να δημιουργηθεί ένα σημαντικό κεφάλαιο κίνησης για την διοίκηση, προκειμένου να ενισχυθεί στον τομέα των πληρωμών προς τους αθλητές και να διασφαλίσει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Διότι μόνο κάποιος εκτός πραγματικότητας μπορεί να ισχυρισθεί ότι τα πράγματα είναι «ανθηρά» στο «κυανόλευκο» βόλεϊ. Αν ήταν, ο Μάκης Καλαϊτζίδης και οι συνεργάτες του δεν θα αναλώνονταν από το καλοκαίρι σε δημόσιες εκκλήσεις για συμπαράσταση.

Κατά συνέπεια, αντί για… προφητείες, βοήθεια…

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του – Συγγνώμη από τον κόσμο…”

Βόλει

Back to Top