- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τιμή στον ήρωά του…

Ο «κυανόλευκος» Σύλλογος θα προχωρήσει σε κινήσεις απόδοσης τιμής στον ήρωά του, Γεώργιο Ιβάνωφ, μέσω πρωτοβουλιών της διοίκησης του Ερασιτέχνη.

Κατατοπιστικό είναι το σχετικό με το θέμα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Metrosport»:

«Ο Γεώργιος Ιβάνωφ αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα τόσο για τον αθλητισμό, μέσα από την παρουσία του στον σύλλογο του ΗΡΑΚΛΗ, όσο και για την κοινωνία, με την τεράστια υπηρεσία που της πρόσφερε στο διάστημα της Κατοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι της προσωρινής διοίκησης του ΓΣ Ηρακλής, θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει η πρεσβεία της Πολωνίας στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας με τίτλο «Στο βωμό της Ελευθερίας – Γεώργιος Ιβάνωφ –Σαϊνοβιτς – ήρωας δύο λαών», τη Δευτέρα (20/11) στις 16.00.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πολωνός ομόλογός του, Αντρέι Ντούντα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της οικογένειας του Γεωργίου Ιβάνωφ.

Σ’ ότι αφορά την παρουσία των ανθρώπων του ΓΣ Ηρακλής, είναι προγραμματισμένο να απευθύνουν χαιρετισμό, να παραδώσουν αναμνηστικά του Ημίθεου στους παρευρισκόμενους, καθώς επίσης και αντικείμενα του Ιβάνωφ που θα παραμείνουν ως μόνιμα εκθέματα στο Πολεμικό Μουσείο.

Η παρουσία του ΓΣ Ηρακλής στη συγκεκριμένη εκδήλωση, πέρα από τιμή για τον «κυανόλευκο» σύλλογο, αποτελεί παράλληλα και συνέχεια των δράσεων που έχει αναλάβει από φέτος ο Ερασιτέχνης, για την ανάδειξη του σπουδαίου αθλητή και μεγαλύτερου σαμποτέρ εναντίον των ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανάλογη εκδήλωση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα και στην Θεσσαλονίκη».