Ο Ηρακλής αλλάζει και εξελίσσεται με… πράξεις!

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Ηρακλής “βαδίζει” στον δρόμο που επιτάσσει η νέα εποχή και διαθέτει πλέον το δικό του κανάλι, αλλά και ενεργά social media για πιο διαδραστική επικοινωνία με το κοινό του!

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Στον αθλητισμό και κατ’ επέκταση στις ομάδες δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να ξεχωρίσεις και να προοδεύσεις. Αρκούν ορισμένα, μικρά, πρακτικά, αλλά πολύτιμα για τους οπαδούς πράγματα για να κάνει τους φιλάθλους σου να νιώσουν ενεργό κομμάτι του εκάστοτε συλλόγου.

Χρόνια τώρα ο Ηρακλής, είχε βάλει σε δεύτερη μοίρα την εξέλιξή του μέσα από την τεχνολογία, τα social media και γενικώς όχι απλά μειονεκτούσε αλλά απουσίαζε εντελώς από τα σύγχρονα μέσα που φέρνουν έναν οπαδό πιο κοντά στην ομάδα.

Επί της ουσίας ο Ηρακλής ένα τεράστιο αθλητικό μέγεθος με χιλιάδες εκατοντάδες οπαδούς ανά τον κόσμο δεν διέθετε (ενεργές) επίσημες σελίδες στα κοινωνικά μέσα όπως είναι το facebook, instagram, twitter κοκ.

Τα τελευταία χρόνια που η ομάδα αγωνίζονταν σε Β’ Εθνική και Super League, έγινε μια προσπάθεια μέσα από την παρακάμερα της ΠΑΕ, η οποία ομολογουμένως ήταν μία καλή προσπάθεια που είχε απήχηση, ωστόσο και αυτή ελλείψει οικονομικών και όχι μόνο πόρων παρακάμφθηκε και έτσι ο φίλαθλος του Ηρακλή έχασε και το μοναδικό μέσο που τον… έβαζε στο κλίμα ή ακόμα και στα αποδυτήρια της ομάδας.

Την ίδια ώρα η απουσία ενεργού γραφείου τύπου έκανε δύσκολη όχι μόνο τη ζωή των ρεπόρτερ που έπρεπε να… μαντεύουν την αποστολή της ομάδας, αλλά δημιουργούσε προβλήματα και στη σωστή ενημέρωση του κόσμου.

Τη φετινή χρονιά που επιχειρείται ένα γενικότερο restart στον σύλλογο, παρά το γεγονός, πως το ποδοσφαιρικό τμήμα, δήλωσε την τελευταία στιγμή συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, παρά το γεγονός πως δεν διαθέτει κάποιον ισχυρό επιχειρηματία να “τρέχει” την ομάδα, έχει καταφέρει μέσα από το μεράκι και τις θυσίες ανθρώπων που περιβάλλουν την ομάδα, να δημιουργήσει τα δικά του ενεργά social media και το δικό του διαδικτυακό κανάλι.

Απλά πράγματα, αλλά ουσιαστικά. Μικρές, αλλά καταλυτικές κινήσεις που φέρνουν τον Ηρακλή, μέσα στα σπίτια όλων των οπαδών του.

Τόσο το ιδρυτικό σωματείο της ΠΑΕ, όσο και ο ΓΣ Ηρακλής αλλά και τα τμήμα του βόλεϊ και του μπάσκετ έχουν τη δική τους σελίδα στο facebook. Σελίδες που ενημερώνουν και δέχονται σχόλια από όποιον επιθυμεί. Επίσης, από φέτος το μπάσκετ διαθέτει και την δική του επίσημη ιστοσελίδα.

Μέσα ουσιαστικά από τις δύο αυτές (απλές) κινήσεις, “γεννήθηκε” και το Iraklis TV. Ένα κανάλι που δείχνει ΜΟΝΟ Ηρακλή, μέσα από άρτιες παραγωγές και μεταδόσεις. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Ηρακληδέας έχει το… δικό του κανάλι!

Μια πρόχειρη ματιά στους αριθμούς των μεταδόσεων των αγώνων του ποδοσφαιρικού τμήματος, φανερώνουν την απήχηση που έχει αυτό. Η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να φτιάξουμε τον ΗΡΑΚΛΗ όπως θέλουμε και πρέπει να είναι!

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top