Γίνεται συζήτηση και για τα χρέη των ΠΑΕ…

Όχι από τους ιθύνοντες του Γ.Σ., αλλά από στελέχη του ποδοσφαιρικού Ηρακλή…

Έχουμε επανειλημμένως καταγράψει κατά το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων ότι υφίσταται «ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας» με τις υπερκείμενες αρχές, όσον αφορά στο μέγιστο θέμα που «καίει» τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή και έχει να κάνει με την απόλυτη «προσωποταύτιση» των χρεών των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Όντως (και πολύ ορθώς) οι επαφές των ιθυνόντων του Γυμναστικού Συλλόγου με το υφυπουργείο Αθλητισμού αφορούν – κατ’ αποκλειστικότητα – στην αντίστοιχη περίπτωση των χρεών που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες χρήσεις του Ερασιτέχνη. Το ξεμπλοκάρισμα του ΑΦΜ του Γ.Σ., αποτελεί απόλυτη και ζωτικής σημασίας προτεραιότητα για ολόκληρο τον «κυανόλευκο» Σύλλογο και το σύνολο των Τμημάτων του, προεξάρχοντος του ποδοσφαιρικού. Ωστόσο μία λύση σε αυτόν τον τομέα (βαδίζουν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση τα πράγματα) δεν είναι δυνατόν να συμπαρασύρει από μόνη της και το θέμα της ΠΑΕ Ηρακλής, όποτε αυτή χρειαστεί να επανασυσταθεί.

Συγκεκριμένες επαφές για το ποδόσφαιρο

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στελέχη που ασχολούνται με την ποδοσφαιρική διοίκηση του Ημίθεου, κινούνται παράλληλα με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη και επιχειρούν στον τομέα της ταύτισης των χρεών των ΠΑΕ με τα πρόσωπα των μεγαλομετόχων που τα δημιούργησαν και φέρουν την απόλυτη νομική – και λογική – ευθύνη για αυτά.

Το ζητούμενο είναι να μην κληθεί ο ποδοσφαιρικός «Γηραιός» να πληρώσει τα «σπασμένα» της λαίλαπας Παπαθανασάκη, όταν η ομάδα επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες και υποχρεωθεί να επανασυστήσει ΠΑΕ. Και επειδή αυτή η εξέλιξη μπορεί να προκύψει πολύ άμεσα, μέσω της ποθούμενης από όλους ανόδου στη Football League, με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε, υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση και από τον ποδοσφαιρικό τομέα των «κυανολεύκων».

Το «δίδυμο»…

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, ένας επιφανής βετεράνος της ομάδας, ο οποίος ασχολείται με την διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας και βρίσκεται από την αρχή κοντά στην προσπάθεια της επανεκκίνησης και ένας ακόμη παράγοντας της διοίκησης (με αρμοδιότητα στον οικονομικό τομέα) έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους κυβερνητικούς φορείς για το όλο θέμα…

Όλα δείχνουν «προσωποταύτιση»

Μέσα από τις επαφές και τις ζυμώσεις που διενεργούνται προκύπτει η έντονη αίσθηση ότι και στο επίπεδο των ΠΑΕ η απόλυτη προσωποποίηση των χρεών και η ταύτισή τους με τους δημιουργούς τους, βρίσκεται προ των πυλών.

Η Πολιτεία είναι απολύτως θετική και κρίνει το όλο αίτημα, όχι μόνο ως δίκαιο και συνταυτισμένο με την απόλυτη λογική των πραγμάτων, αλλά, παράλληλα, κρίνει πως, στοχεύοντας σε πρόσωπα (που διατηρούν την ανάλογη ευθύνη) και η προοπτική της εισπραξιμότητας αυξάνεται και οι μηχανισμοί των οικονομικών υπηρεσιών μπορούν να καταστούν πιο λειτουργικοί.

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top