Θέος: «Απόλυτη προτεραιότητα η διάσωση του Γ.Σ.»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ερασιτέχνη μίλησε για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού και το θέμα των χρεών

Ερασιτέχνης

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Metropolis 95,5», ο Φώτης Θέος αναφέρθηκε στην απόλυτη προτεραιότητα της σωτηρίας του Ερασιτέχνη Ηρακλή, γεγονός που αφορά σε ολόκληρο τον Σύλλογο.

Αναλυτικά, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Γυμναστικού, σημείωσε:

Για το αντικείμενο της συζήτησης: «Η συνάντηση ασχολήθηκε με τα χρέη του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Τα χρέη του Παπαθανασάκη αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι και δεν ειπώθηκε τίποτα από την πλευρά του ΓΣ. Αν δεν βρεθεί πρωτίστως λύση στο θέμα των χρεών του ΓΣ, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ποδόσφαιρο, ούτε κανένα τμήμα του Ηρακλή. Αν καταρρεύσει ο ΓΣ, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα τμήματα. Και επειδή ο ΓΣ έχει τεράστιο πρόβλημα, ψάχνουμε να βρούμε λύση για το πρόβλημα».

Για το αν μπορεί να λειτουργήσει ΠΑΕ χωρίς τον Ερασιτέχνη: «Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι είναι αυτοί που ιδρύουν τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Φερ’ ειπείν, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ δημιουργεί την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, ο Άρης το ίδιο, ο Ηρακλής το ίδιο. Αν καταρρεύσει ο Ερασιτέχνης μετά θα έχουν πρόβλημα οι ανώνυμες εταιρείες. Για να μπορέσει να παίξει μια ομάδα, πρέπει να έχει από πίσω της και ακαδημίες, οι οποίες ανήκουν στα ερασιτεχνικά σωματεία. Βάσει νόμου, μια ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να έχει ακαδημία. Χωρίς ακαδημία δεν μπορεί να παίξει».

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Βασιλειάδη: «Μιλάμε εδώ και καιρό και προσπαθούμε να περάσουμε στο στάδιο να βρούμε μια λύση μέσω και των άλλων υπουργείων προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΓΣ Ηρακλής».

 

Back to Top