- Bluearena - https://bluearena.gr -

Να βάλει τους ψηλούς στο παιχνίδι…

Μετά τον αγώνα με την Καστοριά, σε τοποθέτησή του στη Web TV της επίσημης ιστοσελίδας του μπασκετικού Ηρακλή, www.iraklis-bc.gr , ο Βαγγέλης Αλεξανδρής επεσήμανε ένα θέμα, το οποίο αποτελεί τακτικό ζητούμενο – και μάλιστα μέγιστο – για τη φετινή παρουσία του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Α2. «Να μπορέσουμε να βάλουμε τους εξαιρετικούς ψηλούς μας στο παιχνίδι», υπογράμμισε ο πολύπειρος κόουτς και αυτό κρύβει μια τεράστια αλήθεια.

«Οι αντίπαλοι, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ψηλά παιδιά που έχουμε, σπεύδουν να απαντήσουν με χαμηλά σχήματα και αυτό μας απενεργοποιεί», σημείωσε ο προπονητής του Ημίθεου, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί μια πολύ συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα της κατηγορίας, που δεν θα είχε την ανάγκη να διαχειριστεί η «κυανόλευκη» ομάδα, αν – τελικά – ίσχυαν οι κανονισμοί (και η λογική) και συμμετείχε εκείνη, αντί του Πανιωνίου, στη Basket League.

Άλλωστε, με βασικό γνώμονα την προοπτική της συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία, δημιουργήθηκε ένα ρόστερ με top class ψηλούς, επίπεδου Μπούμπαλο, Χαριτόπουλου, Κακαρούδη και Αγγελακόπουλου.

Το πλεονέκτημα να λειτουργήσει ως πλεονέκτημα…

Στόχος του Βαγγέλη Αλεξανδρή είναι να εκπαιδευθεί το αγωνιστικό δυναμικό του ώστε να λειτουργεί επιθετικά με τους εξαιρετικούς ψηλούς του και υπό την παρουσία χαμηλών σχημάτων από την άλλη πλευρά.

Σε μία πρώτη οπτική του θέματος, το να έχεις στη διάθεσή σου έναν Μπούμπαλο με τα 2.13 του, ικανό να εκμεταλλευτεί το τεράστιο ανάστημά του και να βάζει επανειλημμένως τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, έναν Χαριτόπουλο, με τη δύναμη, το εκτόπισμα και την πληθωρικότητά του και δύο πολύ «τεχνικά» και «αμφίβια» «τεσσάρια», όπως ο Κακαρούδης και ο Αγγελακόπουλος, με ικανότητα τόσο να ποστάρουν κάτω από το καλάθι, όσο και να «καταστρέψουν» τον αντίπαλο με το μακρινό σουτ, σίγουρα αποτελεί προνόμιο.

Ωστόσο, με τον (πολύ ορθό σε τεχνικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο) εντοπισμό του όλου προβλήματος από τον κόουτς, η προσπάθεια που θα καταβληθεί στρέφεται στην προοπτική αυτό το προνόμιο, αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα, να περάσει από το θεωρητικό στο καθαρά πρακτικό – αγωνιστικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη δουλειά μέσα στη διακοπή

Λόγω της αναβολής της αναμέτρησης με τον Αμύντα, ο Ηρακλής έχει μπροστά του ένα διάστημα δύο εβδομάδων (περίπου), μέχρι την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών του, με τον αγώνα κόντρα στο Ψυχικό, στο Ιβανώφειο.

Σε αυτό το διάστημα, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και οι τεχνικοί συνεργάτες του σκοπεύουν να δώσουν τεράστια βαρύτητα στον τομέα της προσαρμογής του επιθετικού παιχνιδιού με τους ψηλούς, κόντρα σε χαμηλά σχήματα. Στόχο τους αποτελεί το να εμφανιστεί ακόμη πιο έτοιμη και σε αυτόν τον τομέα η ομάδα, λίαν προσεχώς, καθώς μια τέτοια θετική εξέλιξη μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική ως προς την επιδίωξη των νικηφόρων αποτελεσμάτων στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.