- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αυτό με τα εκτός έδρας, να το κοιτάξει…

«Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Γνωστή, γνωστότατη παροιμία των σοφών αρχαίων προγόνων μας, που βρίσκει επαλήθευση και στην περίπτωση του φετινού βολεϊκού Ηρακλή. Αποδεικνύεται από τα ίδια τα πράγματα και τις αγωνιστικές εξελίξεις, ότι ο Ημίθεος δεν «την πάτησε» τυχαία στο Κλειστό της Κανήθου κόντρα στη Χαλκίδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος…

Μπορεί να ακολούθησε η επιβλητική εμφάνιση και η νίκη επί του εξαιρετικά ισχυρού Φοίνικα Σύρου στην Μίκρα, αλλά ακολούθησε ένα νέο αγωνιστικό ναυάγιο στο τάραφλεξ του Μετς, απέναντι στον Παναθηναϊκό, το περασμένο Σάββατο.

Αγωνιστική «διπροσωπία»

Επί του παρόντος η ομάδα του Γιάννη Ορφανού επιμένει να εμφανίζει δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα στις υποχρεώσεις της. Στην Μίκρα, μολονότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, φάνηκε αντάξια του ονόματος των παικτών που συνθέτουν το βασικό ρόστερ της. Ο Ηρακλής έδειξε όντως έμπειρος και ποιοτικός (όπως πράγματι είναι, προς πείσμα πολλών, οι οποίοι σπεύδουν να κριτικάρουν από την εκκίνηση της προσπάθειας) και κατέβαλε τους φιλόδοξους και με ευρύ προϋπολογισμό μεταγραφών, Συριανούς.

Στη Χαλκίδα και στην Αθήνα, όμως, έχοντας απέναντί του ο «Γηραιός» δύο ομάδες που δεν τρομάζουν για τη δυναμική τους και έχουν ως στόχο – απλώς –  τη σωτηρία, εμφανίστηκε εκτός ρυθμού και έχασε με κατεβασμένα χέρια και με συνοπτικές διαδικασίες.

Είναι ενδεικτικό του κακού προσώπου που δείχνει ο Ηρακλής μακριά από τη Μίκρα, το γεγονός ότι και με τον Κώστα Προύσαλη παρόντα στο παιχνίδι για κάτι λιγότερο από δύο σετ, η ομάδα έδειξε συμπτώματα… Χαλκίδας, καταγράφοντας μια απελπιστική εμφάνιση, που έδινε το μήνυμα στον αντίπαλο ότι «το σετ θα το πάρεις, όσο κι αν σε πιέσω, γιατί δεν έχω τον τρόπο να ανταπεξέλθω»…

Κακή παρουσία σε όλους τους τομείς. Κακός στην άμυνα, στην υποδοχή, στην επίθεση, στην κόντρα μπάλα, στον πρώτο χρόνο. Αυτός είναι ο Ηρακλής των δύο πρώτων εκτός Μίκρας αναμετρήσεων της περιόδου…

«Μαχαιριά» η απουσία Προύσαλη

Την ώρα, όμως, που η τεχνική ηγεσία έχει να διαχειριστεί αυτό το σημαντικό ζήτημα με τα δύο αγωνιστικά πρόσωπα που δείχνει η ομάδα, ήλθε να προστεθεί το βαρύτατο πλήγμα της απουσίας του Κώστα Προύσαλη για τα επόμενα τρία – πιθανότατα – παιχνίδια.

Αυτή η συνταρακτική για την οργάνωση παιχνιδιού του Ηρακλή, απουσία, ήλθε να καταστρατηγήσει ακόμη και το πλεονέκτημα της έδρας, το οποίο στον αγώνα με τον Φοίνικα – τουλάχιστον – οι «κυανόλευκοι» έδειξαν ικανοί να αξιοποιήσουν.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι έρχεται ο εντός έδρας αγώνας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος στο σημειωματάριο του τεχνικού επιτελείου έχει προϋπολογιστεί ως καθαρή νίκη, όπως ακριβώς και ο μεθεπόμενος, αυτός με τη Νίκη στο Αιγίνιο. Το μόνο – ας το πούμε – «παρήγορο» είναι ότι ο τρίτος αγώνας που προβλέπεται να χάσει ο Κώστας Προύσαλης είναι εκείνος με τον Ολυμπιακό, στον οποίο – προφανώς – δεν υφίσταται βαθμολογικό διακύβευμα.

Ενεργοποιούνται οι δύο νεαροί

Για τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ημίθεου, στη θέση του πασαδόρου δράση αναλαμβάνουν δύο νεαρά παιδιά, που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας, έχοντας το ρόλο της κάλυψης του βασικού μαέστρου, Κώστα Προύσαλη.

Ο λόγος για τον Γιάννη Σκαρλατίδη, με τον 24χρονο Ορεστιαδίτη πασαδόρο να διαθέτει αρκετές εμπειρίες από το επίπεδο της Volley League, με συμμετοχή σε Φοίνικα Σύρου, Παμβοχαϊκό και Ορεστιάδα και τον 23χρονο Παναγιώτη Ευγενίδη, με τους δυο τους να καλούνται να σηκώσουν το σημαντικότατο φορτίο της συγκεκριμένης θέσης.