- Bluearena - https://bluearena.gr -

Στο Ιβανώφειο, έχει τον τρόπο του…

Το πλέον σημαντικό στην υπόθεση του φετινού μπασκετικού Ηρακλή είναι ότι άπαντες στην ομάδα έχουν συνειδητοποιήσει το αδύναμο σημείο της, το έχουν εντοπίσει και παλεύουν να το παρακάμψουν. Και, σίγουρα, αυτό το αδύναμο σημείο δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις στην έδρα της.

Το Ιβανώφειο δείχνει ικανό και στη φετινή προσπάθεια να προσθέσει μια υπεραξία στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, η οποία δουλεύει εντατικά για να αποκτήσει σταθερότητα και ικανότητα για μεγάλα αποτελέσματα και μακριά από τη φυσική έδρα της. Εκεί βρίσκεται το αδύναμο σημείο του Ημίθεου και εκεί πέφτει το βάρος της προσπάθειας για βελτίωση και αγωνιστική πρόοδο.

Δεν απειλήθηκε από τη φιλόδοξη Καστοριά

Μολονότι ο σαββατιάτικος Ηρακλής δεν έθελξε με την απόδοσή του, κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει την ιδιαίτερη άνεση που του δίνει η έδρα του, ώστε να υποτάξει την Καστοριά, χωρίς να απειληθεί (σε ουσιαστικό επίπεδο) σε κανένα σημείο των τεσσάρων δεκαλέπτων.

Και όταν αναφερόμαστε στην Καστοριά, ο λόγος γίνεται για μία ομάδα που είναι ισχυρή – για τα δεδομένα της κατηγορίας – και διαθέτει ικανούς και έμπειρους παίκτες. Μια ομάδα με φιλοδοξίες, που δεν αφορούν στη διατήρηση στην Α2, αλλά αγγίζουν και τα όρια του πλασαρίσματος σε θέση συμμετοχής στα play off την ερχόμενη άνοιξη.

Ένας Ηρακλής, που την κέρδισε στο ρελαντί, δείχνοντας, ωστόσο, ότι ακόμη δεν διαθέτει τον απαιτούμενο ρυθμό και τα πατήματα, που θα τον κάνουν να φύγει με αντίστοιχα αποτελέσματα από δύσκολες έδρες.

Και χωρίς τον Αθανασούλα…

Να υπογραμμισθεί ιδιαιτέρως, ότι η νίκη «με σβηστές μηχανές» του Ηρακλή, ήρθε και χωρίς την παρουσία ενός σημαντικότατου παίκτη για την αγωνιστική τακτική της ομάδας, του Γιάννη Αθανασούλα.

Ο 30χρονος φοργουορντ αποτελεί το μοναδικό κλασικό «τριάρι» της ομάδας και παίκτη – βαρόμετρο για την απόδοση του συνόλου σε άμυνα και επίθεση, καθώς μπορεί να σκοράρει, τόσο από μακρινή, όσο και από κοντινή απόσταση, ενώ έχει την ευχέρεια να «πάρει» στην άμυνα, είτε κάποιον επικίνδυνο αντίπαλο περιφερειακό, είτε και κάποιον που αγωνίζεται πιο κοντά στη ρακέτα.

Η επάνοδος Αθανασούλα προσδοκάται με έντονο ενδιαφέρον από πλευράς της τεχνικής ηγεσίας, ώστε να καλυφθεί αυτό το μεγάλο κενό στα δικά της πλάνα.

Δουλειά για βελτίωση στη διακοπή

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξέφρασε τη δυσφορία του για την παύση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας για δύο εβδομάδες, λόγω της αναβολής του αγώνα με τον Αμύντα, όμως είναι βέβαιο ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δουλέψει στις αδυναμίες του «Γηραιού».

Όλες αυτές τις αδυναμίες, που τον κάνουν να είναι αυτός που έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο στα παιχνίδια του Ιβανωφείου, αλλά να προβληματίζεται (και να προβληματίζει), όταν καλείται να αγωνιστεί σε άλλες γηπεδικές εγκαταστάσεις…