Ο… πολυμήχανος κύριος Ρόβας…

«Γαλλικό κλειδί» στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας ο νεαρός επιθετικός, δίνει λύσεις παντού και πάντα…

Αν δεν ήταν συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο, θα αποτελούσε αντικείμενο απορίας και περιέργειας. Πώς, δηλαδή, γίνεται μια ομάδα να διατηρεί στις τάξεις της ένα ποδοσφαιριστή με τα αγωνιστικά προσόντα του Χρήστου Ρόβα και να αποφασίζει να τον αποδεσμεύσει. Κι όμως, όντως συμβαίνει τακτικά στην Ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Οι συνθήκες, τα δεδομένα, οι ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας παίζουν το ρόλο τους και είναι, μάλιστα, καταλυτικός, όπως αποδεικνύεται.

Στην περίπτωσή μας ο ευνοημένος της υπόθεσης δεν είναι άλλος από τον Ηρακλή, ο οποίος φαίνεται να διαθέτει όλες εκείνες τις συνθήκες, τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες που κάνουν το αστέρι του Χρήστου Ρόβα να λάμπει υπέρλαμπρο σε αυτήν την απίστευτα εντυπωσιακή εκκίνησή του με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Πολυσκόρερ και πολυμήχανος ηγέτης της επίθεσης

Ήδη, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό περιθώριο, ο 23χρονος επιθετικός έχει σκοράρει πέντε πολύτιμα τέρματα και έχει αποδείξει στην αγωνιστική πράξη ότι ηγείται της επιθετικής έκφρασης του Ημίθεου. Ο βραχύσωμος φορ λειτουργεί ως «γαλλικό κλειδί» στα πλάνα του αγωνιστικού σχεδιασμού του Σάκη Αναστασιάδη, καθώς είναι ικανός να δίνει λύσεις σε πολλούς τομείς.

Πέρα από ένας επιθετικός με χαρακτηριστική ευχέρεια στο σκοράρισμα, είναι ένα «πολυμήχανο ζιζάνιο» μέσα στην αντίπαλη άμυνα. Λειτουργεί άριστα στο ρόλο του «ελεύθερου σκοπευτή», που κινείται γύρω από τον «φουνταριστό» της ομάδας του (είτε αυτός είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος, είτε ο Παντελής Κρυστάλλης) και δημιουργεί τεράστια ρήγματα και καταστάσεις για γκολ, όντας πάντοτε έτοιμος να «κτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή.

Ενώ, όποτε η αγωνιστική στρατηγική του προπονητή του απαιτήσει το να περάσει στο πλάι, είναι ικανότατος «μπουκαδόρος» και «κακός μπελάς» για τους αντίπαλους πλάγιους οπισθοφύλακες.

Η απίστευτη συνεργασία με τον Παπαδόπουλο

Άξια αναφοράς είναι η άψογη – πραγματικά απίστευτη – συνεργασία του με τον έτερο της «κυανόλευκης» επίθεσης, Βασίλη Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος παίζει άριστα το ρόλο του σέντερ φορ συμμετοχής, ο οποίος γνωρίζει να εκμεταλλεύεται τον δαιμόνιο περιφερειακό που έχει δίπλα του και ήδη του έχει «σερβίρει» δύο «πάρε – βάλε» γκολ σε Μηχανιώνα (Κόντρα στον Α.Ο. Καρδίας) και Καυτανζόγλειο (κόντρα στον Μακεδονικό).

Είναι βέβαιο ότι από τη συνεργασία των δυο τους η τεχνική ηγεσία περιμένει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ιδίως δε, από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο του Χρήστου Ρόβα στο να ταλαιπωρεί ποικιλοτρόπως τις αντίπαλες άμυνες…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top