- Bluearena - https://bluearena.gr -

Στοχεύει στην «καθαρή» νίκη στο Μετς…

Η πρώτη απόπειρά του είχε αποτύχει παταγωδώς. Ο βολεϊκός Ημίθεος είχε την αγωνιστική υποχρέωση να αρχίσει την προσπάθειά του στο φετινό πρωτάθλημα από μία εκτός έδρας αναμέτρηση, αυτή στο Κλειστό της Κανήθου, κόντρα στην ομάδα της Χαλκίδας και απέτυχε απολύτως.

Με βάση την εκτίμηση όλων στην ομάδα, η ξαφνική απουσία του υπ’ αριθμόν «2» επιθετικού όπλου των «κυανολεύκων» (πίσω από τον Απόστολο Αρμενάκη), δηλαδή του Δημήτρη Εφραιμίδη, καθώς και η έλλειψη ρυθμού – με τον Ηρακλή να προέρχεται από μία προετοιμασία χωρίς πολλά και δυνατά φιλικά – οδήγησαν στην ευρεία ήττα, η οποία τόσο αδίκησε τις πραγματικές δυνατότητες του αγωνιστικού συνόλου του Γιάννη Ορφανού.

Το ότι αδίκησε εαυτόν ο «Γηραιός» στη Χαλκίδα αποδείχτηκε ακριβώς μία εβδομάδα μετά, όταν επικράτησε στην Μίκρα του ισχυρού και φιλόδοξου για πλασάρισμα στις πρώτες βαθμολογικές θέσεις, Φοίνικα Σύρου και θα επιχειρήσει να αναδείξει αυτό το γεγονός ακόμη πιο εμφατικά στη σημερινή απογευματινή εκτός έδρας μάχη με τον Παναθηναϊκό.

Πιο έτοιμος, για «καθαρό… διπλό» με ΠΑΟ

Αυτήν τη φορά, όμως, η ομάδα έχει ήδη δύο επίσημους αγώνες στα πόδια της και τη… διδακτική εμπειρία της αναμέτρησης με την Χαλκίδα την πρώτη αγωνιστική, ενώ αναμένεται και να αγωνιστεί πλήρης, με τον Δημήτρη Εφραιμίδη να είχε περισσότερο χρόνο για απόλυτη – πλέον – αποκατάσταση του τραυματισμένου αστραγάλου του, σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το περασμένο Σάββατο κόντρα στους Συριανούς.

Ο ίδιος ο εκρηκτικός ακραίος του Ημίθεου, σημείωσε για τη σημερινή αναμέτρηση με τους «πρασίνους»:

«Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο αγώνας είναι και τηλεοπτικός και θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα. Είναι επίσης θετικό που αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό νωρίς. Πιστεύω πως όσο περνούν οι αγωνιστικές θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Έχει έναν καλό βραζιλιάνο ακραίο και τον ταλαντούχο Ανδρεόπουλο που όπως φαίνεται θα παίξει πολύ καλό βόλεϊ». 

Θέλει προσοχή ο διαρκώς και πιο βελτιωμένος ΠΑΟ

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι του σημερινού αγώνα έφτασαν στη συμμετοχή τους στη φετινή Volley League, μετά από τις γνωστές και τεράστιες περιπέτειές τους, λόγω των επίσης τεράστιων οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν. Βεβαίως, στην περίπτωσή τους, όλο το… σύμπαν του βολεϊκού συστήματος «συνωμότησε», προκειμένου να λάβουν μέρος κανονικά στο πρωτάθλημα, όπως και συνέβη…

Λόγω καθυστερημένης εκκίνησής τους, πρόκειται για μια ομάδα που διαρκώς βελτιώνεται αγωνιστικά και αυτό το απέδειξε στον δεύτερο αγώνα της, εκτός έδρας με τη Νίκη Αιγινίου, όπου χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να λυγίσει.

Είναι θετικό – όπως σημείωσε και ο Δημήτρης Εφραιμίδης – το γεγονός ότι ο Ηρακλής φαίνεται να «προλαβαίνει» τον Παναθηναϊκό πριν «πάρει» πολλά παιχνίδια στα πόδια του, αλλά όλα δείχνουν ότι η επιδίωξη των φιλοξενουμένων για το τρίποντο δεν θα είναι μια απλή υπόθεση.

Εκ μέρους των «πρασίνων» για το σημερινό ματς τοποθετήθηκε ο διαγώνιός τους, Χρήστος Μπέλος, τονίζοντας:

«Κάθε μέρα για μας είναι ένας τελικός. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Ο Ηρακλής έχει καλή ομάδα, με σταθερό κορμό από καλούς παίκτες. Η εβδομάδα πήγε σχετικά καλά για την ομάδα μου και είμαστε αισιόδοξοι για μία καλή εμφάνιση και την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα».

Με τηλεοπτική κάλυψη

Η αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Ηρακλή θα διεξαχθεί στο Κλειστό του Μετς, σήμερα, Σάββατο 11/11, στις 17:00 και θα καλυφθεί σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι της ΕΡΤ2.