«Ακτινογράφησαν» τον Μακεδονικό…

Το «γαλάζιο» scouting έχει καταγράψει πλήρως δυνατότητες και αδυναμίες του αυριανού αντιπάλου στην τοπική αναμέτρηση του Καυτανζογλείου.

Μπορεί ο χώρος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας να είναι απολύτως παράταιρος για το σύνολο του οργανισμού του Ηρακλή, αυτό ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της ομάδας κινούνται στα τυφλά σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο και δύσβατο χώρο. Αντιθέτως, η τεχνική ηγεσία έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να έχει πλήρως διαμορφωμένη άποψη για τις υπόλοιπες ομάδες που ανταγωνίζονται τον Ημίθεο στον 2ο Όμιλο.

Ιδίως, οι αμέσως προσεχείς αντίπαλοι, περνούν από «ακτινογράφηση», μέσα από τη διαδικασία του «κυανόλευκου» scouting, ώστε η ομάδα να αντιπαρατίθεται απέναντί τους γνωρίζοντας «τι και πως» και έχοντας ξεκάθαρα εντοπισμένες τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του αγωνιστικού συνόλου, που καλείται να υποτάξει.

Ξέρουν τον Μακεδονικό

Ο Σάκης Αναστασιάδης και το υποστηρικτικό επιτελείο του έχουν ήδη διαμορφωμένη εικόνα για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν το αυριανό απομεσήμερο στο Καυτανζόγλειο, καθώς έχουν συλλέξει επαρκέστατες πληροφορίες για την ομάδα του Μακεδονικού.

Γνωρίζουν τους βασικούς άξονες αγωνιστικής δομής και τακτικής του αντιπάλου, τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς και τη βασική φιλοσοφία δράσης του.

Επίσης, έχουν εντοπίσει τα ισχυρά, αλλά και τα αδύναμα σημεία των Νεαπολιτών και έχουν αναλύσει όλα τα στοιχεία που τους αφορούν και έχουν να κάνουν με το παιχνίδι και την εν γένει συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας – ουσιαστικά – που θα πρέπει να «κτυπήσει» ή να «ποντάρει» ο Ηρακλής, προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό νικηφόρο αποτέλεσμα.

«Καμία σχέση με τον Κιλκισιακό…»

Κατόπιν όλης αυτής της διεξοδικής μελέτης του αντιπάλου, το μήνυμα που περνά ο Σάκης Αναστασιάδης στους ποδοσφαιριστές του κινείται προς την κατεύθυνση του να τους απομακρύνει από την πρόσφατη εικόνα και αίσθηση, που απεκόμισαν από τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα τους κόντρα στον Κιλκισιακό στο Καυτανζόγλειο.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την οποία αντιμετωπίσαμε στο τελευταίο παιχνίδι στο γήπεδό μας. Η επικράτηση επί του Μακεδονικού δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από εμάς σαν μία εύκολη και απλή υπόθεση», είναι η κατεύθυνση που δίνει στην ομάδα ο Σερραίος τεχνικός.

Στην τεχνική ηγεσία είναι βέβαιοι ότι ο Ηρακλής – και πάλι – λόγω ποιότητας και αγωνιστικού «αέρα» θα κατορθώσει να επιβάλλει από την αρχή της αναμέτρησης τον ρυθμό του, ωστόσο αναμένουν ότι ο Μακεδονικός δεν θα είναι ένας ευκολοκατάβλητος αντίπαλος. Θεωρούν, βεβαίως, ότι και οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν συντηρητικά, αλλά διατηρούν αξιοσημείωτες αγωνιστικές δυνατότητες, οι οποίες πρέπει να υπολογιστούν αναλόγως από τη γηπεδούχο πλευρά.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top