Προβληματίζουν οι «εμβόλιμες»…

Επιπλέον πίεση στον αγωνιστικό σχεδιασμό της τεχνικής ηγεσίας προσθέτουν οι «πυκνές» υποχρεώσεις της ομάδας…

Η ευχή και η επιθυμία του Σάκη Αναστασιάδη και των τεχνικών συνεργατών του, θα ήταν σίγουρα η ύπαρξη ενός σημαντικού χρονικού περιθωρίου (ενός μηνός, για παράδειγμα) ανάπαυλας των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, προκειμένου να περάσει το παρόν αγωνιστικό υλικό του Ηρακλή από μία πλήρη φάση – έστω και κατά πολύ καθυστερημένης – προετοιμασίας…

Ευχή και επιθυμία, βεβαίως, που δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν. Το  γνωρίζει ο προπονητής, το γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές του, το γνωρίζουν όλοι στον Ηρακλή και βάση αυτού του δεδομένου πορεύονται. Είναι υποχρεωμένοι να πορευθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Χωρίς προετοιμασία, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, επιχειρώντας να κάνουν… «μπαλώματα» και «διαχείριση», προκειμένου να παρακάμψουν τη συγκεκριμένη – βασικότατη – έλλειψή τους.

Αυτές οι «εμβόλιμες»…

Με βάση την εκτίμηση η οποία κυριαρχεί στο τεχνικό επιτελείο του Ημίθεου, αν και εφόσον το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής χαρακτηρίζονταν από μία… κανονικότητα, όλα θα ήταν πολύ πιο ομαλά για την ομάδα.

Δηλαδή, αν η πρόβλεψη προγραμματισμού των αγωνιστικών υποχρεώσεων έφερε τον «Γηραιό» να έχει – σταθερά και πάντοτε – απόσταση μίας εβδομάδας από αγώνα σε αγώνα, το ζήτημα θα ήταν πολύ καλύτερα διαχειρίσιμο. Ο κόουτς και οι συνεργάτες του θα είχαν το ικανό χρονικό διάστημα, τόσο για να «αποθεραπεύουν» σωματικώς τους παίκτες τους, οι οποίοι στερήθηκαν το εφόδιο της προετοιμασίας, όσο και να τους προετοιμάζουν κατάλληλα για την επόμενη αναμέτρηση.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να δίνουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα σε αυτήν τη φάση. Ο λόγος έχει να κάνει με τις ιδιαίτερες συνθήκες με τις οποίες ξεκινήσαμε τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα, χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο», υπογραμμίζει ο Σάκης Αναστασιάδης, έχοντας ως δεδομένη τη συχνή ύπαρξη αγώνων και τις Τετάρτες.

Προπονησιακή διαχείριση και κέρδος χρόνου…

Η απάντηση στο όλο πρόβλημα από πλευράς τεχνικού ηγέτη και των επιτελών του είναι σαφής: διαχείριση της κατάστασης μέσω των προπονήσεων και αναμονή για κέρδος χρόνου, προκειμένου να γίνουμε πιο δυνατοί.

Ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία των προπονήσεων του Ηρακλή έχει πλέον προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες συνθήκες και προσβλέπει στο να διατηρούνται όσο το δυνατόν πιο «φρέσκοι» οι ποδοσφαιριστές, ώστε να βρίσκονται σε αξιόμαχο επίπεδο και στα δύο παιχνίδια της εβδομάδας, Τετάρτη – Κυριακή (όποτε το απαιτεί το πρόγραμμα). Συχνά οι προπονησιακοί ρυθμοί είναι πιο «πεσμένοι», με τη βαρύτητα να δίνεται στον τομέα της τακτικής, ακριβώς για να αποφευχθεί η περαιτέρω κόπωση της ομάδας.

Πάντως, το τεχνικό team εκφράζει την εύλογη αισιοδοξία ότι στην περίπτωση του ποδοσφαιρικού Ημίθεου ο χρόνος θα λειτουργήσει προς όφελός της ομάδας, καθώς, έστω και μέσα από την ταλαιπωρία των «πυκνών» αγώνων, το αγωνιστικό σύνολο θα προετοιμαστεί με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο, και – εν καιρώ – θα μπορεί να ανταποκρίνεται ανετότερα στη συγκεκριμένη πίεση.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top