- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καλπάζει…

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, αυτόν του Δημοτικού Γηπέδου Νέας Μηχανιώνας, ο Ημίθεος έδωσε σκληρή μάχη και χρειάστηκε νε ξεπεράσει την αντιξοότητα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ από νωρίς στο παιχνίδι, επικρατώντας τελικά με 1-2 του Α.Ο. Καρδίας.

Τα γκολ του Παντελή Αθανασίου και του Χρήστου Ρόβα ήλθαν ως απάντηση στο γκολ που έδωσε από νωρίς το προβάδισμα στη γηπεδούχο πλευρά, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί χωρίς να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη, μολονότι δυσκολεύτηκε σε ποιοτικό επίπεδο από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, είχε κυρίαρχο ρόλο, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση (μολονότι επέλεξε να κλειστεί και να αγωνιστεί συντηρητικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο) και συνέχισε τον «καλπασμό» προς την κορυφή, με μία ακόμη νίκη.

Αιφνιδιάστηκε, αλλά απάντησε…

Ο «Γηραιός» ακολούθησε τη συνήθη τακτική του, αναλαμβάνοντας τα ηνία καθοδήγησης της αναμέτρησης από την εκκίνησή της, όμως φάνηκε ασύνδετος, νευρικός και εμφανέστατα επηρεασμένος από την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού τερέν.

Το γκολ ήρθε γρήγορα, αλλά για τους γηπεδούχους, κόντρα σε κάθε λογική ροής του αγώνα και ενόσω οι «κυανόλευκοι» ασκούσαν πίεση ελέγχοντας το παιχνίδι.

Στο 12΄ ο Βερνάρδος εκμεταλλεύτηκε κακή συνεννόηση στον κεντρικό άξονα της μεσοαμυντικής γραμμής του Ηρακλή, πρόλαβε την έξοδο του Γιούδα και με πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Ηρακλής έφτασε κοντά σε απάντηση, καθώς ο Καραντασιάδης έπιασε εντυπωσιακό βολέ εντός περιοχής του αντιπάλου, αλλά ο Παναγιωτίδης «έβγαλε» με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 41΄ έφτασε η στιγμή της ισοφάρισης. Ο Αντώνης Αθανασίου εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια, η μπάλα γκέλαρε μέσα στην περιοχή και ο Παντελής Αθανασίου από πολύ κοντά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 και κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος.

«Γύρισε» το ματς…

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ηρακλή. Ο Παπαδόπουλος μπήκε εξαιρετικά από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, γύρισε προς την καρδιά της μεγάλης περιοχής και από εξαιρετικά κοντινή απόσταση ο Ρόβας εκτέλεσε για το 1-2.

Στο 58΄ και στο 66΄ ο σκόρερ του δευτέρου τέρματος, Χρήστος Ρόβας έχασε μοναδικές ευκαιρίες να πετύχει και άλλο τέρμα, καθώς και στις δύο περιπτώσεις του έλειψε η τελική προσπάθεια.

Στο 88΄ ο Βελισσάρης αποβάλλεται από την πλευρά των γηπεδούχων, καθώς ο παίκτης της Καρδίας έσπευσε να διαμαρτυρηθεί έντονα στον διαιτητή, μολονότι είχε ήδη κίτρινη κάρτα.

Στο 90΄ ακυρώνεται ως – καταφανέστατα – επιθετικό φάουλ εντός μικρής περιοχής επί του Γιούδα γκολ της Καρδίας, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται κατόπιν των καθυστερήσεων με την τελική επικράτηση του Ηρακλή με σκορ 1-2.

 

Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ: Παναγιωτίδης, Τσατσαρώνης, Βασιλειάδης, Μπιμπισίδης, Πολύζας, Καρυδόπουλος (76΄ Χότζα), Ξανθόπουλος, Βελισσάρης, Βερνάρδος (67΄ Ζαμουλάκης), Νικολόπουλος (76΄ Μανιός), Δημητρακόπουλος (79΄ Γιαννιώτης).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Γιούδας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης (79΄ Κριτσιάνης), Καστριτσέας, Αθανασίου Α. (89΄ Κρυστάλλης), Αθανασίου Π., Ρόβας (90΄+3΄ Μούδιος), Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος, Υφαντίδης (69΄ Στεφανής), Καραντασιάδης.