Δεν προκαλεί… τρόμο η δυναμική του Ομίλου

Μετά νέα δεδομένα σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού στον Ηρακλή, η πορεία πρωταθλητισμού φαντάζει ακόμη εφικτότερη

Κατά την έναρξη της παρουσίας του Ηρακλή στο πρωτάθλημα, οι «κυανόλευκοι» φάνταζαν κατά πολύ υποδεέστεροι των αντιπάλων, τους οποίους καλούνταν να αντιμετωπίσουν. Απέναντι στα πολλά και ανέτοιμα «πιτσιρίκια» του Σάκη Αναστασιάδη στέκονταν ομάδες, τις οποίες όλοι μας αποκαλούσαμε «κανονικές ομάδες για την κατηγορία», διατηρώντας έναν μεταξύ μας απολύτως κατανοητό κωδικό συνεννόησης.

Εννοούσαμε ομάδες στελεχωμένες από έμπειρους και εξοικειωμένους στο συγκεκριμένο επίπεδο αγωνιστικού ανταγωνισμού παίκτες, που έχουν αρκετό καιρό μαζί και έχουν περάσει από όλες τις φάσεις μιας κανονικής προετοιμασίας. Φάνταζαν ως – εκ των προτέρων – ισχυρότερες από τον σχηματισμό ανάγκης που είχε τότε ο «Γηραιός» και στην από εδώ πλευρά αρκούσε – σε πρώτη φάση – μια καλή και αξιοπρεπής εμφάνιση απέναντί τους…

Τα δεδομένα, που άλλαξαν ριζικότατα

«Διαθέτουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα για την κατηγορία και είμαστε βέβαιοι ότι θα δείξουμε πολύ περισσότερα στη συνέχεια», δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Κιλκισιακό ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ένας εκ των νεοφερμένων στην ομάδα, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι ο νέος Ημίθεος είναι αρκούντως δυνατός για το ποδοσφαιρικό επίπεδο, στο οποίο καλείται να διαγωνιστεί.

Όντως, οι παίκτες οι οποίοι στελεχώνουν, από εδώ και πέρα, το «γαλάζιο» αγωνιστικό σύνολο, διαθέτουν και εμπειρία και… «κανονικότητα» και υψηλή ποιοτική στάθμη για την Ελληνική 3η κατηγορία. Αυτό είναι προφανές και κατανοητό σε όλους γύρω από την ομάδα και αρχίζει να… πείθει – σταδιακά – και εκείνους των αντιπάλων, οι οποίοι, μέχρι πρότινος, επέμεναν ότι «σεβόμαστε τον Ηρακλή, λόγω ονόματος, είναι ομάδα Super League, αλλά εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει δεν μπορεί παρά να έχει ως στόχο τη διατήρηση στην κατηγορία»… Το αφήγημά τους είναι δεδομένο ότι αλλάζει και είναι στο χέρι της ίδιας της ομάδας του Σάκη Αναστασιάδη να το αλλάξει εντελώς και δραστικότατα στην άμεση συνέχεια.

Πρωταθλητισμός…

Συνεπώς, οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί δραστικά και ο μόνος στόχος από εδώ και πέρα είναι η καθολική βελτίωση. Τόσο σε επίπεδο αγωνιστικής συμπεριφοράς, όσο και σε επίπεδο βαθμολογικής ανέλιξης και αποτελεσματικότητας στον τομέα των επιδόσεων.

Αυτή η ομάδα, με αυτούς τους παίκτες, διατηρεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να κυνηγά με απόλυτη επιτυχία τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, καθώς όχι μόνο είναι αρκούντως καλά στελεχωμένη η ίδια (πλέον), αλλά και οι αντίπαλοι στον Όμιλο, όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα, δεν συνιστούν αγωνιστικά φόβητρα. Ενδεικτικές είναι οι ήττες ομάδων, που επιχειρούν να πρωτοπορήσουν στον βαθμολογικό πίνακα, από ομάδες μεσαίου ή χαμηλού διαμετρήματος και αυτό είναι ένα καθεστώς ανταγωνισμού το οποίο, ένας καλός και διαρκώς βελτιούμενος Ηρακλής, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί σε απόλυτο βαθμό.

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top