Μόνο οι οργανωμένοι στην κερκίδα της επανεκκίνησης…

Με την πιστή συμπαράσταση των συνδεσμιτών και των λίγων «κολλημένων» με την ομάδα, είναι αδύνατον να στηριχτεί οπαδικά η νέα προσπάθεια…

«Ο κόσμος ήταν και πάλι δίπλα». «Ο κόσμος μετέτρεψε σε έδρα το αντίπαλο γήπεδο». «Με τον κόσμο στο πλευρό του». Τα λέμε, τα γράφουμε, τα εννοούμε, είναι η αλήθεια. Όμως, όταν η όλη αναφορά περνά σε επίπεδο αριθμητικών δεδομένων, η απάντηση κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να θεωρηθεί.

Κακά τα ψέματα, από την πρώτη μέρα της εσπευσμένης επανεκκίνησης μέσα από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, η ομάδα έτυχε οπαδικής συμπαράστασης και μάλιστα θερμής, ωστόσο αυτή η συμπαράσταση είχε μονίμως συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία δεν επιτρέπουν το απόλυτο της ικανοποίησης.

Αφορούσε στην ενεργοποίηση του οργανωμένου τομέα της οπαδικής βάσης του Συλλόγου (ουσιαστικά στη δυναμική κινητοποίηση του πιο ενεργού «κυανόλευκου» Συνδέσμου Οπαδών, της «Αυτόνομης Θύρας 10») και στην πιστή παρουσία εκείνων των μη οργανωμένων οπαδών που είναι… «κολλημένοι» με την ομάδα και αντιμετωπίζουν τον Ηρακλή και το γήπεδο ως τρόπο ζωής. Είναι οι… «βρέξει – χιονίσει» συμπαραστάτες της ομάδας…

Όλοι στην ομάδα καλούν για μαζική συμμετοχή

Πλέον, μετά από αυτήν τη φάση των πρώτων αγωνιστικών της νέας προσπάθειας, δεν υπάρχει στέλεχος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, που να μην ευχαριστεί τους οργανωμένους και τους λίγους «πιστούς» μη οργανωμένους που ακολουθούν παντού την ομάδα, αλλά και που να μην επισημαίνει – ανοικτά – ότι για την επιτυχή έκβαση της «κυανόλευκης» πορείας είναι προαπαιτούμενη η μαζική συμμετοχή των Ηρακλειδέων και η αγωνιστική ενεργοποίησή τους.

«Ευχαριστούμε όσους μας συμπαρίστανται, αλλά στόχος μας είναι να συμβεί αυτό που πρέπει για να βοηθηθεί η ομάδα. Να έχουμε, δηλαδή πέντε με δέκα χιλιάδες κόσμο στο Καυτανζόγλειο, ώστε να πατάμε σε γερές βάσεις και προοπτικές», δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Κιλκισιακό την Κυριακή ο Σάκης Αναστασιάδης…

Σε έναν αγώνα, που – για μια ακόμη φορά – οι οργανωμένοι ήταν εκεί, για να δημιουργήσουν περιβάλλον έδρας, παρέα με τον περιορισμένο αριθμό των «μονίμων» μη οργανωμένων Ηρακλειδέων…

Προβληματισμός για το πώς θα ενθαρρυνθεί ο κόσμος

Στο εσωτερικό της ομάδας συζητούν το γεγονός ότι από τους μόνους τους οποίους δεν μπορούν να διατηρούν παράπονο, ως προς την οπαδική συμμετοχή τους στην προσπάθεια της επανεκκίνησης, είναι από τους οργανωμένους. Βρίσκονται εκεί, στα ξένα γήπεδα, κάθε αγωνιστική και στο πέταλο του Καυτανζογλείου στους εντός έδρας αγώνες, για να στηρίξουν με θέρμη την ομάδα.

Αυτό που τους προβληματίζει είναι η μεθοδολογία με την οποία θα κατορθώσουν να πείσουν τον υπόλοιπο κόσμο, την ευρεία μάζα των φίλων του Ηρακλή, ώστε να δηλώσει ενεργό συμμετοχή στο όλο εγχείρημα.

Επικρατεί η άποψη ότι η προφανέστατη ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας, μετά τις σαρωτικές μεταγραφικές προσθήκες, θα οδηγήσει σε εξαιρετική βαθμολογική ανέλιξη και αλλεπάλληλα θετικά αποτελέσματα, με συνέπεια την ευαισθητοποίηση και προσέλκυση πολύ περισσότερου κόσμου.

Πάντως, σε καθημερινή βάση συζητούν και αναζητούν δράσεις, οι οποίες θα συντείνουν στην παρουσία περισσότερου κόσμου στο Καυτανζόγλειο, καθώς στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο συγκεκριμένος οπαδικός πυρήνας που στηρίζει από την αρχή της πορείας του τον Ημίθεο είναι ήδη ικανός να προσφέρει ιδιαίτερη δυναμική.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top