Είναι δυνατός και θα το αποδείξει…

Η κάκιστη πρεμιέρα της Χαλκίδας και η γρήγορη απάντηση στην κόντρα με τον Φοίνικα Σύρου…

Βόλει, Ηρακλής

Κάποιοι έσπευσαν να απογοητευτούν. Κάποιοι άλλοι δεν συγκρατήθηκαν και έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευσή τους. Η πρεμιέρα της Χαλκίδας ήταν κάκιστη, όσον αφορά στο «μπάσιμο» του βολεϊκού Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Volley League για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Ομολογουμένως, ήταν. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι το σημείο του να απογοητευόμαστε με τόση ευκολία και να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στο απολύτως προφανές, υπάρχει μεγάλη και δραματική απόσταση.

Είναι προφανέστατο ότι ο Ηρακλής δεν έχει βρει ακόμη σταθερό αγωνιστικό ρυθμό, δεν έχει βρει τα σταθερά και σίγουρα πατήματά του στο τάραφλεξ και αυτό είναι λογικό και επόμενο. Πρώτος ο Γιάννης Ορφανός είναι εκείνος που το ομολογεί δημοσίως και πώς να κάνει διαφορετικά, καθώς έχει να διαχειριστεί μια – έμπειρη, μεν – ομάδα, η οποία, όμως, έχει μόλις λίγες μέρες πριν το πρωτάθλημα βρεθεί όλη μαζί.

Κάθε αγωνιστική και καλύτερος

Το προφανές στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν μπορεί (θα το γράψουμε για πολλοστή φορά) με τον Προύσαλη στην πάσα, τον Αρμενάκη στη διαγώνιο, τον Εφραιμίδη και τον Ριζόπουλο στα άκρα, τον Φέργκιουσον και τον Κιόση στο κέντρο και τον Μπαμπαλιούτα λίμπερο, να μην έχεις αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «καλή ομάδα». Αλίμονο.

Είναι σίγουρο ότι ο «κυανόλευκος» πάγκος δεν είναι του ιδίου επιπέδου με τη βασική γραμμή της ομάδας. Σαφέστατα. Αν ήταν, θα έπρεπε να αναζητήσουμε μήπως η διοίκηση της ομάδας εμπλέκεται σε καμία… μεγάλη ληστεία τραπέζης, διότι και το γεγονός ότι κατόρθωσε χωρίς ουσιαστικό χρηματοδότη να συγκροτήσει μία ομάδα με αυτό το έμψυχο δυναμικό, περί επικού κατορθώματος πρόκειται…

Ο Ημίθεος είχε μία πλημμελή προετοιμασία με ελάχιστα και όχι πολύ δυνατά φιλικά. Είχε τον μαέστρο του, Κώστα Προύσαλη, να χάνει τα περισσότερα από αυτά τα φιλικά λόγω μικροτραυματισμού και τον Φέργκιουσον να έρχεται από τις μακρινές Μπαχάμες λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο χρόνος θα είναι αρωγός αυτής της ομάδας και ο Ηρακλής θα παρουσιάζεται παιχνίδι με το παιχνίδι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το «ναυάγιο» του κλειστού της Κανήθου, ακολούθησε η δυναμική απάντηση στην Μίκρα, κόντρα στον ισχυρό και φιλόδοξο για τετράδα Φοίνικα Σύρου, τον οποίο, ένας ακόμη πιο έτοιμος Ηρακλής, θα είχε υποτάξει με «καθαρή» νίκη…

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του – Συγγνώμη από τον κόσμο…”

Βόλει

Back to Top