Έκανε ομάδα, παρά τα τόσα εμπόδια…

Κατόρθωμα για τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία το γεγονός ότι παρακάμφθηκαν οι τόσες αντιξοότητες και δημιουργείται ομάδα με υψηλές προοπτικές…

Όταν ο Ηρακλής έμπαινε στη διαδικασία του σκληρού, ιδιαίτερου και απαιτητικού πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, με τον τρόπο που ήταν – εκ των πραγμάτων – αναγκασμένος να μπει, ο ρεαλιστικός στόχος είχε να κάνει με το να «σωθεί η παρτίδα». Δηλαδή, να δοθεί σκληρή μάχη απέναντι στο απίστευτα «τραχύ» σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και να διατηρηθεί η ομάδα στην τελική οκτάδα του Ομίλου, χωρίς να κινδυνεύσει με πτώση στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ήταν λογικό να κυριαρχεί αυτή η σκέψη, από τη στιγμή κατά την οποία η ομάδα αποτελούνταν από πιτσιρικάδες, προερχόμενους από το επίπεδο της υποδομής, οι οποίοι ήταν χωρίς προετοιμασία και φιλικούς αγώνες και χωρίς την παραμικρή αγωνιστική συνοχή.

Κάπου εκεί, όμως, λειτούργησε καταλυτικά το brand name του Ηρακλή, το οποίο οδήγησε στο σημείο να συγκροτηθεί ένα νέο αγωνιστικό σύνολο από έμπειρους και ικανοποιητικά ποιοτικούς για την κατηγορία παίκτες, οι οποίοι και μόνο στο άκουσμα του «σε θέλει ο Ηρακλής» έσπευσαν – χωρίς δεύτερη σκέψη – να στελεχώσουν το νέο «κυανόλευκο» ρόστερ. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η ομάδα, υπό τη νέα αγωνιστική μορφολογία της, έχει προοπτικές, σαφέστατα μεγαλύτερες από αυτές που καθόριζαν στην εκκίνηση της όλης ιστορίας οι «ρεαλιστές»…

Πολλαπλές λύσεις πρώτο επιπέδου

Όπως αποδείχθηκε στην αναμέτρηση με τον – αδύναμο, οπωσδήποτε – Κιλκισιακό, η τεχνική ηγεσία έχει να διαχειριστεί ένα αγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο διαθέτει πολλές και πολλαπλές λύσεις για όλες τις θέσεις και μπορεί να προσφέρει τις κατάλληλες αγωνιστικές απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει.

Όσο αυτή η νέα ομάδα θα κερδίζει χρόνο, προπονήσεις και αγώνες, τόσο θα καθίσταται πιο αποδοτική και πιο αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί η συχνή παρουσία εμβόλιμων αγωνιστικών υποχρεώσεων να μην εξυπηρετεί προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά – έστω και με την επίπονη αυτή διαδικασία – ο Ηρακλής θα προετοιμαστεί και θα προχωρήσει με στόχο – πλέον – την κορυφή του Ομίλου.

Τα νεαρά και ποδοσφαιρικώς «άγουρα» παιδιά δεν «στραγγίζονται» – πλέον – από την ομάδα, έχοντας περάσει σε δεύτερη γραμμή εφεδρείας, προσφέροντας από εκεί τις υπηρεσίες τους. Το λόγο έχουν οι έμπειροι, οι οποίοι δείχνουν ικανοί να πετύχουν.

Προσπάθεια για rotation

Ο Σάκης Αναστασιάδης διαπιστώνει την ανοδική πορεία της ομάδας του υπό τα νέα δεδομένα, ωστόσο δεν κρύβει τη δυσφορία του για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με τις συχνές εμβόλιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο κόουτς του Ημίθεου είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να επιχειρήσει – στο βαθμό που του προφέρεται αυτή η δυνατότητα και χωρίς να διακινδυνεύει το αγωνιστικό αποτέλεσμα – ένα «συντηρητικό rotation» από εδώ και πέρα. Διαθέτοντας τα κατάλληλα ποδοσφαιρικά εργαλεία και μάλιστα σε ικανοποιητικό αριθμό, θα προσπαθήσει να συντηρήσει το σύνολο των παικτών του, χωρίς να αναγκαστεί να φτάσει στα όρια της αντοχής τους παίκτες του.

Βεβαίως, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, θα υπάρξουν και ποδοσφαιριστές της πολύ πρώτης γραμμής, οι οποίοι δεν θα τύχουν των ευεργετημάτων του rotation, καθώς πρόκειται για εκείνους, που μόνο αναγκαστικά μπορεί να λείψουν από την ενδεκάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top