Μακριά από την παγίδα του άγχους…

Δίχτυ προστασίας απλώνει στους παίκτες του ο Σάκης Αναστασιάδης στον ψυχολογικό τομέα…

Από τη μία υπάρχει ο ωμός ρεαλισμός που αναφέρει ότι – υπό τις παρούσες περιστάσεις  και υπό το απαιτητικότατο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής – ο Ηρακλής θα πρέπει να επιδιώξει – σε αυτήν την πρώτη φάση του restart – τη διατήρηση στην κατηγορία (καθώς οι οκτώ πρώτοι μένουν, οι επτά επόμενοι υποβιβάζονται) και να οικοδομήσει σε γερά θεμέλια ανόδου στην προοπτική της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ανάλογη άποψη έσπευσε να διατυπώσει δημοσίως σε ραδιοφωνική δήλωσή του ο προπονητής του προσεχούς αντιπάλου στο Καυτανζόγλειο, ο Λεωνίδας Υφαντίδης του Κιλκισιακού: «Αγαπάμε και σεβόμαστε τον Ηρακλή, αλλά υπό τις συνθήκες που ξεκίνησε φέτος οι προοπτικές του έχουν να κάνουν με τη διατήρηση στην κατηγορία», ανέφερε, μακριά από κάθε διάθεση διπλωματίας.

Υπάρχει και η άλλη άποψη, που επίσης έχει ρεαλιστική χροιά, αν και η υλοποίησή της είναι αφάνταστα πιο δύσκολη και εξαιρετικά πιο φιλόδοξη. Η άποψη ότι, με βάση την ιδιαιτερότητα του ονόματος και του ιδιαίτερου κύρους της ομάδας και με απόλυτο όπλο την προνομιακού επιπέδου παρουσία της μεγάλη οπαδικής υποστήριξης, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ημίθεος είναι «προορισμένος» να διεκδικήσει την πρωτιά στον Όμιλο και στη συνέχεια την άνοδο μέσω των play off.

Αναστασιάδης: «Παιχνίδι με το παιχνίδι…»

Αντιλαμβανόμενος όλη αυτή τη κατάσταση και εισπράττοντας τη φιλολογία γύρω από το εφικτό ή μη των όποιων βαθμολογικών στόχων, ο προπονητής της ομάδας έχει ήδη σπεύσει να απλώσει ένα προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας στην ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του.

Τους ζητά να μείνουν μακριά από την αγχωτική λογική των μακροπρόθεσμων αγωνιστικών επιδιώξεων και να επικεντρώσουν το σύνολο των προσπαθειών τους σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. «Πάμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα, είτε αγωνιζόμαστε στο Καυτανζόγλειο, είτε εκτός έδρας. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στον επόμενο αντίπαλο και μας αφορά το να είμαστε εμείς ετοιμοπόλεμοι και ικανοί για τη νίκη και τίποτε περισσότερο. Τίποτε πιο πέρα από αυτό…», είναι το μήνυμα του «κυανόλευκου» κόουτς προς την ομάδα του.

Γνωρίζει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι στο εσωτερικό του αγωνιστικού συνόλου του συζητείται με έμφαση η προοπτική επίτευξης της ανόδου και θεωρεί λογικές και ενθαρρυντικές, αλλά και γόνιμες τις φιλοδοξίες και το υψηλό φρόνημα των παικτών του, όμως επιθυμεί να τους κρατήσει μακριά από την παγίδα του εναγκαλισμού με τον ψυχοφθόρο παράγοντα του υψηλού άγχους. Και είναι αποφασισμένος να επιμείνει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρόκειται, άλλωστε, για μία στάση και μία συμπεριφορά, την οποία πρώτος ο ίδιος ο κόσμος του Ηρακλή υιοθέτησε, μέσα από το θερμό και αβίαστο χειροκρότημα, με το οποίο «ζέστανε» την ομάδα, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης και το «κρύο» 0-0 του αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας στο Καυτανζόγλειο…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top