Ενίσχυση και με ξένους, με πρώτο υποψήφιο τον Τάι…

Ο πρώτος κύκλος ενίσχυσης μόλις έκλεισε, όμως στον Ηρακλή ποντάρουν στον δεύτερο κύκλο του Ιανουαρίου, που περιλαμβάνει και μεταγραφές εξωτερικού…

Με το ρόστερ που συγκροτήθηκε μέσα από το μεταγραφικό «ντεμαράζ» του Οκτωβρίου, ο Ηρακλής έχει, πλέον, μια «κανονική» ομάδα με ανταγωνιστικό προφίλ για τις ποδοσφαιρικές μάχες που τον περιμένουν στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Μπορεί οι δυνατότητες επιλογών να ήταν ιδιαιτέρως περιορισμένες, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα προσλαμβάνει πρόσημο θετικό.

Το περιορισμένο των επιλογών έχει να κάνει με τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη αυτή η φάση ενίσχυσης της ομάδας (πίεση χρόνου, χρονικό σημείο στο οποίο αξιόλογοι ποδοσφαιριστές – για το συγκεκριμένο επίπεδο – ήταν δεσμευμένοι με ομάδες και απουσία δυνατότητας μεταγραφών από το εξωτερικό, λόγω κανονισμού). Όλα αυτά, ωστόσο, θα ανατραπούν στον δεύτερο γύρο ενίσχυσης της ομάδας, που ακολουθεί μέσα από τη διαδικασία της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Τον Ιανουάριο, λοιπόν, ο Ημίθεος, όπως και όλες οι ομάδες, θα έχει το δικαίωμα, πέραν των Ελλήνων ποδοσφαιριστών , να προχωρήσει σε αναζητήσεις και επιλογές και από την ευρεία και σημαντικά ποιοτική αγορά του εξωτερικού και στο «κυανόλευκο» ποδοσφαιρικό στρατόπεδο ήδη έχουν αρχίσει – χωρίς να μπαίνουν σε ουσιαστικές λεπτομέρειες ακόμη – να κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε, το ιδεατό θα ήταν, οι όποιοι ξένοι ποδοσφαιριστές αποκτηθούν (είτε αγωνίζονται στο εξωτερικό, είτε στην Ελλάδα), να ενταχθούν εγκαίρως στην ομάδα και να είναι έτοιμοι και διαθέσιμοι από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

Paddy Power Κωδικός μπόνους

Τάι, υπό προϋποθέσεις…

Για την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή δεν περνά απαρατήρητη η περίπτωση του Τάι και το – όποιο – ενδεχόμενο επιστροφής του στη ομάδα.

Ο Ταϊανάν Ιμπερέ Λινιάρες Βέλκερ, όπως είναι το πλήρες όνομα του Βραζιλιάνου με το Ισπανικό διαβατήριο, 30χρονου επιτελικού μέσου, είχε πρωταγωνιστήσει στον Ηρακλή επί μιάμιση αγωνιστική περίοδο, όταν βρέθηκε στο Καυτανζόγλειο από τον χειμώνα του 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Είχε φτάσει στο σημείο να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις ως οργανωτής στη μεσαία γραμμή (έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά και ως «οκτάρι») και αποχώρησε από την ομάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο ίδιος, σε πρώτη φάση, εμφανίζεται θετικός στο να επανέλθει στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και στον Ηρακλή, καθώς το συμβόλαιό του με τη Λευκορωσική Γκορόντεγια, με την οποία αγωνίζεται στη «Βισέισαγια Λίγκα», ολοκληρώνεται με το τέλος του Νοεμβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να μεταγραφεί, έχοντας περάσει το μήνυμα ότι προτίθεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις πιθανότητες επανάκαμψής του στον «Γηραιό».

Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι αν μπορεί να προκύψει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, από τη στιγμή κατά την οποία η τεχνική ηγεσία και οι διοικούντες των «κυανολεύκων» αποφασίσουν να κινηθούν οριστικά προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με τον έμπειρο Βραζιλιάνο μέσο, κάτι που θα διαπιστωθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top