Ευκαιρία για ανασύνταξη και περισυλλογή…

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Α2, προσφέρει στον Βαγγέλη Αλεξανδρή και στους παίκτες του την ευκαιρία για δουλειά και κάλυψη των αδυναμιών.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μόνο ενθουσιώδης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκκίνηση του – φιλόδοξου σε επίπεδο πρωταθλητισμού – Ηρακλή, στην αγωνιστική περίοδο 2017-2018 της Α2. Οι «κυανόλευκοι» πρόλαβαν να βάλουν δύσκολα στον εαυτό τους, πριν προλάβει το ίδιο το πρόγραμμα των αγώνων να τους δυσκολέψει.

Μετέτρεψαν σε ξεκάθαρο ντέρμπι την πρεμιέρα του Ιβανωφείου με τον νεοφώτιστο Ερμή Αγιάς και απαιτήθηκε μια από τις γνωστές «επικές» ανατροπές τους, για να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα, ενώ άλλη μία «επική» ανατροπή και επιπλέον τη διαδικασία της παράτασης χρειάστηκαν, για να καταβάλουν στην Καρδίτσα την ομώνυμη τοπική ομάδα…

Μετά τη χαλαρή παρένθεση με τον αγώνα κόντρα στον αδύναμο Παπάγου στο Ιβανώφειο, ήρθε η ώρα του ίδιου του προγράμματος να τους δυσκολέψει, οδηγώντας τους στην έδρα ενός από τους ανταγωνιστές, αυτήν του Απόλλωνα Πατρών. Το αποτέλεσμα και η αποτυχία γνωστή…

Ευκαιρία περισυλλογής

Ίσως αυτή η διακοπή του πρωταθλήματος της Α2 (λόγω διοργάνωσης από πλευράς της ΕΟΚ των αγώνων της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου) να έρχεται στην καταλληλότερη χρονική φάση. Στη φάση κατά την οποία οι – όποιοι – αισιόδοξοι ισχυρισμοί ότι η ομάδα είναι «μια χαρά» και βαδίζει εκ του ασφαλούς στον δρόμο για την πρωτιά, έχουν καταρρεύσει από πολύ νωρίς και όλοι στο Ιβανώφειο αναζητούν λύσεις βελτίωσης.

Το ζητούμενο για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τους παίκτες του δεν είναι μόνο το να στρωθούν με μεγάλη συγκέντρωση και συνέπεια στην προπονησιακή δουλειά, αλλά και το να βρεθούν σε μια φάση ηρεμίας και περισυλλογής. Σε μία φάση «ενδοσκόπησης», ώστε, όλοι αυτοί που γνωρίζουν από κοντά το μπασκετικό αντικείμενο και τα δεδομένα της ομάδας, να αναλύσουν μέσα από γόνιμη μεταξύ τους συζήτηση το πρόβλημα και τις επιμέρους παραμέτρους του.

Το ρόστερ είναι εξαιρετικό για τα δεδομένα της κατηγορίας, ασχέτως αν κάθε φορά τα ακόμη περισσότερα, και περισσότερα, και περισσότερα χρήματα οδηγούν σε όλο και πιο αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας (δυστυχώς έτσι έχουν τα δεδομένα στο άθλημα και ιδίως στην Α2, όπου – η ίδια η πραγματικότητα μας απέδειξε ότι – οι άνοδοι… «αγοράζονται» μέσα από τα δαπανηρά ρόστερ…).

Είναι γεγονός ότι το φετινό μπάτζετ είναι αυξημένο σε ποσοστό περί το 50%, σε σχέση με το αντίστοιχο της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Όπως γεγονός είναι ότι αυτός ο άνθρωπος που κουβαλά με τόσο μεράκι και τόσες οικονομικές θυσίες το Τμήμα στις πλάτες του, ο Θόδωρος Δρακόπουλος, έχει χρεωθεί έναν προϋπολογισμό περί τα 300.000 ευρώ για τις απαιτήσεις του ρόστερ, συν άλλες 100.000 ευρώ περίπου, για τις λειτουργικές ανάγκες της σεζόν…

Υπό αυτά τα δεδομένα, η ενδοσκόπηση προπονητή και παικτών οφείλει να είναι βαθιά και διεξοδική, με στόχο, με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, να παράξει απτά θετικά αποτελέσματα, στη συνέχεια του αγωνιστικού προγράμματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top