Τουλάχιστον χάνουν και οι «άλλοι»…

Οι εμφανείς αδυναμίες των φερόμενων ως διεκδικητών των πρώτων θέσεων, Χολαργού και Δόξας Λευκάδας, προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Τα μεγέθη σε μία κατάσταση ανταγωνισμού είναι – εκ των πραγμάτων – πάντοτε συγκρίσιμα. Η υπόθεση της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ δεν είναι μια υπόθεση του ενός και συνεπώς ο Ηρακλής θα πρέπει να ρίχνει «κλεφτές» – τουλάχιστον – ματιές προς τους ανταγωνιστές του. Ή, πιο σωστά, σε εκείνους που φέρονται να είναι ανταγωνιστές του στην προσπάθεια διεκδίκησης της πολυπόθητης ανόδου.

Με βάση, λοιπόν, τις εκτιμήσεις που κυριαρχούν στον μπασκετικό χώρο, αλλά και την άποψη που διατηρούν στο Ιβανώφειο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, πέρα από το Περιστέρι, που είναι ο «big spender» της φετινής Α2, με τα πολλά χρήματα που «έριξε» για τη συγκρότηση του ρόστερ, προοπτικές διεκδίκησης των προνομιούχων θέσεων θεωρείται ότι διατηρούν ο Χολαργός, ο Απόλλων Πατρών και η Δόξα Λευκάδας.

Στη μέχρι τώρα διαδρομή στο πρωτάθλημα (σύντομη βεβαίως) τόσο η ομάδα του Χολαργού, όσο και εκείνη της Δόξας Λευκάδας έχουν δείξει ότι έχουν το «στραβοπάτημα»… για «πλάκα»…

Οι πρόσφατες αποτυχίες τους την αγωνιστική που μόλις πέρασε, καταδεικνύουν αυτήν την αγωνιστική και βαθμολογική αστάθειά τους. Το αποτυχημένο πέρασμα του Χολαργού από την επικίνδυνη – μολονότι νεοφώτιστη – Καστοριά (μήνυμα για εγρήγορση στον Ηρακλή, που την αντιμετωπίζει στο Ιβανώφειο την ερχόμενη αγωνιστική) και η ήττα της Δόξας Λευκάδας στο Ψυχικό, μπορούν να «παρηγορήσουν» τον «Γηραιό» – που έχει τις δικές του – απολύτως δεδομένες και προφανείς – αδυναμίες – και να τον ανακουφίσουν σε επίπεδο βαθμολογικό.

Και ο Απόλλων Πατρών

Μέχρι την αγωνιστική «ανάσταση» του Απόλλωνα Πατρών μέσα από το ντέρμπι του Σαββάτου και οι Αχαιοί ήταν ασταθείς στην πορεία τους, δείχνοντας εικόνα ομάδας με αδυναμίες, η οποία δεν θα αποφύγει τις αρκετές ήττες. Εξάλλου, για αυτό οι ιθύνοντες του Απόλλωνα μπήκαν στη διαδικασία της εσπευσμένης αλλαγής ξένου, αντικαθιστώντας τον Ιταλό Τζιανκατερίνο με τον αξιόλογο Αμερικανό Άκερ.

Αναμονή για Περιστέρι

Επί του παρόντος το Περιστέρι (αν και είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμη, καθώς δεν δοκιμάστηκε σε διαδικασία ντέρμπι) κρατάει γερά και επιβεβαιώνει το αξίωμα ότι – τουλάχιστον στην Ελληνική Α2 – τα λεφτά που θα επενδύσεις «χτίζουν» τις προοπτικές ανόδου. Στη συνέχεια, όμως, θα φανεί αν το οικοδόμημα των «κυανοκίτρινων» θα αποδειχθεί, πράγματι, στέρεο και ακατάρριπτο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top