Προτεραιότητα στον Γιούδα, σε πρώτη φάση…

Ικανοποιημένο το τεχνικό επιτελείο από την ανοδική πορεία του 25χρονου γκολκίπερ, με τον έμπειρο Παναγιώτη Βοσνιάδη να είναι σε ετοιμότητα…

Ο Τρύφων Γιούδας βρέθηκε στο βασικό σχήμα του Ηρακλή και πήρε τις ευκαιρίες που αναζητούσε τα τελευταία χρόνια, λόγω της εσπευσμένης και απροπαρασκεύαστης συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Με μόνο διαθέσιμο τερματοφύλακα τον 17χρονο Κώστα Καρακώστα και τον Πέτρο Γόμο να εντάσσεται στην ομάδα, ταλαιπωρούμενος από έναν τραυματισμό, η συμμετοχή Γιούδα στο βασικό σχήμα αποτελούσε μονόδρομο.

Μολονότι διαθέτει αξιόλογα σωματικά προσόντα και βρίσκεται σε μία ηλικία (κοντεύει να κλείσει τα 25 του), στην οποία άλλοι τερματοφύλακες διατηρούν σημαντικές αγωνιστικές παραστάσεις, ο γκολκίπερ των «κυανολεύκων» μόλις τώρα βρίσκει την ευκαιρία να  συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες ως βασικός, προερχόμενος από μια καριέρα σε ομάδες υποδομής και ερασιτεχνικών κατηγοριών στη Γερμανία και από αγωνιστική απραξία στον Πανθρακικό και στον Ηρακλή της Super League.

Αξιοσημείωτη και εκτιμητέα πρόοδος

Άρχισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας δείχνοντας κάπως τρακαρισμένος (απολύτως φυσιολογικό), αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι βγάζει ολοένα και περισσότερη σιγουριά, ολοένα και περισσότερα θετικά στοιχεία, ιδίως με τις επεμβάσεις του κάτω από τα γκολπόστ. Με την έξοδο στην παράλληλη ψηλή μπάλα έχει ένα «θέμα», όπως πολλοί τερματοφύλακες, αλλά δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Με την απόδοσή του στον αγώνα της Κατερίνης με τον Πιερικό φαίνεται να κέρδισε την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας, καθώς και ο Φώτης Γκιζέλης που δουλεύει καθημερινά μαζί του, είναι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη του Ελληνογερμανού πορτιέρε.

Προτεραιότητα και Βοσνιάδης…

Σύμφωνα με την εκτίμηση που επικρτατεί, φαίνεται ότι στις προθέσεις του Σάκη Αναστασιάδη, προκειμένου να υπογραμμισθεί η εμπιστοσύνη προς τον Γιούδα και να ευνοηθεί η περαιτέρω εξέλιξή του, είναι να μην υπάρξει βιασύνη στην προοπτική αξιοποίησης του έμπειρου Παναγιώτη Βοσνιάδη, που ήρθε για να ενισχύσει τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Κατά συνέπεια, το πιο πιθανό είναι και στην αναμέτρηση με τον Κιλκισιακό την εστία του Ημίθεου να υπερασπιστεί και πάλι ο Τρύφων Γιούδας, με τον Παναγιώτη Βοσνιάδη να είναι «stand by».

 

Σχετικά Άρθρα

Στη Χαλάστρα, Μάνσφιλντ, Κοβάσεβιτς και Μαλέσεβιτς! (pics)

Ποδόσφαιρο

Back to Top