Ανέτοιμος να διαχειριστεί δυσκολίες…

Ο Γιάννης Ορφανός, με τις δηλώσεις του μετά το «ναυάγιο» στο Κλειστό της Κανήθου, εξέφρασε την απορία του σχετικά με το πώς οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα, παρά τη δεδομένη εμπειρία των παικτών του κι έχει απόλυτο δίκιο…

Βόλει, Ηρακλής

Για το αγωνιστικό «στραπάτσο» της πρεμιέρας της Volley League για τον Ηρακλή, τα λέει όλα η απορία που εξέφρασε ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος τη γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα. «Μας πήγε στραβά το πρώτο σετ που έπρεπε να το κερδίσουμε. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας κατέβαλε ψυχολογικά αυτή η εξέλιξη στη συνέχεια του αγώνα, μολονότι είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από τόσο έμπειρους παίκτες», σημείωσε, εκφράζοντας προφανή απορία ο «κυανόλευκος» κόουτς.

Το μεγάλο όπλο του φετινού βολεϊκού Ημίθεου παρέμεινε απενεργοποιημένο στην αναμέτρηση του Κλειστού της Κανήθου, απέναντι στον Ηρακλή Χαλκίδας. Η εμπειρία και η ποιότητα των βασικών του Ηρακλή δεν βρήκαν απαντήσεις στις δυσκολίες που προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία της αναμέτρησης και, μοιραία, οδηγηθήκαμε σε αυτό το 3-0, με συνοπτικές διαδικασίες. Μια έκβαση που δεν αξίζει σε αυτήν την ομάδα, σε αυτό το υλικό, τουλάχιστον όσον αφορά στο επίπεδο βασικής σύνθεσης.

Εφραιμίδης και… «στράβωμα»…

Όλα προδίδουν ότι αυτό που έλεγε ακόμη και μετά την επιβλητική νίκη επί της Κηφισιάς για το League Cup ο Γιάννης Ορφανός, είναι απολύτως αληθές: η ομάδα δεν έχει ακόμη ρυθμό. Η ομάδα δεν έχει βρει τα αγωνιστικά «πατήματά» της, την απαραίτητη συνοχή συνόλου, για να διαχειριστεί τις όποιες δυσκολίες της εμφανίζονται.

Η απώλεια ενός πολύ σημαντικού βασικού παίκτη την παραμονή της αναμέτρησης, όπως αυτή του Δημήτρη Εφραιμίδη, δημιούργησε τακτική και – ίσως – ψυχολογική αναστάτωση. Έλειψε ο χρήσιμος ακραίος εκτελεστής από την ομάδα, την ώρα κατά την οποία είναι δεδομένο ότι ο έτερος βασικός ακραίος, ο Δημήτρης Ριζόπουλος, «βιοπορίζεται» με εργαλείο την εξαιρετική υποδοχή του.

Μέσα σε όλο αυτό το απροσδόκητο σκηνικό, ήλθε η ανατροπή στο πρώτο σετ να «αποτελειώσει» – όπως αποδείχθηκε – σε ψυχολογικό επίπεδο τους παίκτες του «Γηραιού», καθώς δεν μπόρεσαν να επιδείξουν την αναγκαία ψυχραιμία και αγωνιστική σταθερότητα μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης. Αυτό το… «στράβωμα» του πρώτου σετ, αποδείχθηκε καθοριστικό για το τελικό «ναυάγιο».

Το κακό απόγευμα του Τόλη…

Είναι δεδομένο ότι ο Απόστολος Αρμενάκης αποτελεί βαρόμετρο επιτυχίας για την επιθετική στρατηγική του Ηρακλή. Ως διαγώνιος και μάλιστα ως παραγωγικός διαγώνιος, είναι εκείνος που σηκώνει το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος της επιθετικής έκφρασης. Με τις 11 στις 35 επιθέσεις στη Χαλκίδα από πλευράς του μεγάλου επιθετικού όπλου του, ο Ημίθεος δεν μπορούσε να αναμένει θετική έκβαση.

Πολλή δουλειά και «δέσιμο»

Αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα είναι η θετική διαχείριση μιας απολύτως αρνητικής εκκίνησης. Ο Ηρακλής, μολονότι έμπειρος και ποιοτικός, έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που θα παλεύουν για την εξασφάλιση της παραμονής, οι οποίες έχοντας μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες, επένδυσαν στην… πολυπληθή παρουσία ξένων παικτών και αυτομάτως μετατρέπονται σε δύσκολους αντιπάλους.

Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά στο τάραφλεξ, προκειμένου να «δέσει» αγωνιστικά και να βρει ρυθμό, προοπτική στην οποία θα βοηθήσει αφάνταστα η επίτευξη ενός νικηφόρου αποτελέσματος στη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top