Προετοιμασμένος για απαιτητικό ντέρμπι στην Πάτρα

Απέναντι σε μια από τις πιο φιλόδοξες ομάδες της φετινής Α2, στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο Ηρακλής, θα επιχειρήσει να «δαμάσει» τον – ενισχυμένο με τον Άλεξ Άκερ – Απόλλωνα…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το δούμε, τα εκτός έδρας παιχνίδια αποτέλεσαν πηγή δυσχέρειας για την περσινή προσπάθεια του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Α2 και, μέχρι στιγμής, κάτι ανάλογο διαφαίνεται και για τη φετινή διαδρομή. Ο βαθμός δυσκολίας είναι εύλογο να αυξάνεται, όταν αντιμετωπίζεις εκτός έδρας μια από τις ομάδες που «χτίστηκαν» με στόχο την προσπάθεια ανόδου (επανόδου, δηλαδή, μιας και προέρχεται από τη μεγάλη κατηγορία).

Στο δύσβατο του σημερινού αγώνα στο κλειστό της Περιβόλας, έρχεται να προστεθεί και η σημαντικότατη ενίσχυση των Πατρινών με τον αμερικανό σκόρερ Άλεξ Άκερ, η έλευση του οποίου προσδίδει, αφενός, αυξημένη επιθετική ικανότητα στους γηπεδούχους, αφετέρου, ενθουσιασμό και κίνητρο για μεγάλη παρουσία του τοπικού κοινού.

Έλεγχος του ρυθμού και παιχνίδι με τους ψηλούς

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και οι παίκτες του γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που πρόκειται να συναντήσουν στην αναμέτρηση των Πατρών, σήμερα το απόγευμα, αλλά φέρονται αποφασισμένοι να φανούν ψύχραιμοι, προετοιμασμένοι και έμπειροι ως προς τη διαχείρισή τους.

Ο έλεγχος του ρυθμού και το «καταλάγιασμα» του ενθουσιασμού των γηπεδούχων, με ταυτόχρονη βαρύτητα στην περιφερειακή άμυνα (να αποτραπεί πιθανή… «καταιγίδα» τριπόντων), αποτελούν επιδιώξεις κομβικής σημασίας για την κατάκτηση μιας σπουδαίας εκτός έδρας νίκης.

Παράλληλα, στα «κυανόλευκα» πλάνα παραμένει η στρατηγική αξιοποίησης του φετινού μεγάλου όπλου της ομάδας, που δεν είναι άλλο από τους εξαιρετικούς επιθετικούς παίκτες ρακέτας που έχει στη διάθεσή της. Ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο αναμένεται να πάρει και σήμερα πολλές μπάλες κάτω από το καλάθι, προκειμένου να βοηθήσει σημαντικά στο σκοράρισμα και στο «φόρτωμα» των αντιπάλων ψηλών με φάουλ. Συμπαραστάτης του ο επίσης ικανός επιθετικά από τη θέση του σέντερ, Δημήτρης Χαριτόπουλος, με τους Κώστα Κακαρούδη και Βασίλη Αγγελακόπουλο, παράλληλα, να έχουν εντολές από τον κόουτς για περισσότερα ποσταρίσματα μέσα στη ρακέτα, παρά το γεγονός ότι αμφότεροι είναι «τεσσάρια» με εξαιρετικό τρίποντο.

Ο Άκερ και το… «άχτι» του Χείλαρη…

Επιχειρώντας μια αγωνιστική «ακτινογραφία» του Απόλλωνα Πατρών, σίγουρα θα ξεχωρίζαμε την προσθήκη στο δυναμικό των γηπεδούχων του Άλεξ Άκερ. Ένας σούτινγκ γκαρντ με σπουδαίες παραστάσεις από Αμερική και Ευρώπη και έφεση στο σκοράρισμα, ο οποίος μπορεί να παίξει και στο «3».Με την παρουσία του αναμένεται να «πονοκεφαλιάσει» όχι μόνο τον Τότσιο, ο οποίος ίσως κληθεί να τον μαρκάρει στην αρχή του αγώνα, αλλά και τους Καλαϊτζίδη, Αθανασούλα ή Παπαδιονυσίου, που ενδεχομένως να κληθούν να τον αναλάβουν στην πορεία της αναμέτρησης…

Βασικό στέλεχος της φετινής προσπάθειας των Πατρινών είναι ο Δημήτρης Χείλαρης, που βοηθά επιθετικά σε κάθε αγώνα και σήμερα είναι δεδομένο ότι θα κάνει τα πάντα για ένα «μεγάλο παιχνίδι», καθώς είναι γνωστό ότι έφυγε από τον Ηρακλή το καλοκαίρι με φριχτά παράπονα από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, που δεν τον ήθελε στον Ηρακλή. Ο πολύπειρος κόουτς των «κυανολεύκων» μπορεί να εμμένει στην άποψή του ότι ο εξαιρετικά προσοντούχος φόργουορντ δεν ήταν κατάλληλος για τη φετινή προσπάθεια, λόγω της μέγιστης αδυναμίας του στον τομέα της τακτικής, ωστόσο ένας – έστω και απείθαρχος – Χείλαρης, με την ικανότητά του να σκοράρει είτε από μακριά, είτε από κοντά εκμεταλλευόμενος το ύψος του, σαφέστατα αποτελεί σημείο αναφοράς για την αμυντική τακτική του Ημίθεου…

Από εκεί και πέρα, βασικοί αγωνιστικοί άξονες του Απόλλωνα είναι ο πολύπειρος πλέι μέικερ, Μάριος Ματαλών, ο ικανότατος Βασίλης Κιτσούλης στο «4» (πέρσι τον αντιμετώπισε πολλές φορές, λόγω και των play off, ο Ηρακλής, καθώς αγωνιζόταν στον Αίολο Αστακού) και ο – επίσης πολύ έμπειρος – σέντερ, Γιώργος Τσιάρας. Μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική, σημαντικό ρόλο στα αγωνιστικά πλάνα για τους Πατρινούς διαδραμάτιζε και ο ταλαντούχος 20χρονος διεθνής γκαρντ, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, ο οποίος, πάντως, αναμένεται να περιοριστεί σταδιακά σε επίπεδο χρονικής συμμετοχής, λόγω της έλευσης του Άκερ.

Στις 17:00, με «live» ενημέρωση από τη BlueArena

Η ενδιαφέρουσα και σκληρή, όπως αναμένεται, μάχη Απόλλωνα Πατρών – Ηρακλή, είναι προγραμματισμένη για τις 17:00, σήμερα (Κυριακή 29/10), στο Κλειστό της Περιβόλας. Θα καλυφθεί, μέσω «live» ενημέρωσης από τη BlueArena.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top