- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μετράει πολύ το κλίμα των αποδυτηρίων…

Αυτό το γνωστό κλισέ της show business, «είμαστε μια εξαιρετική παρέα και αυτό βγαίνει στη δουλειά μας», βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του στην περίπτωση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή. Ακόμη κι αν κανείς δεν έχει την παραμικρή πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στα… παρασκήνια του «γαλάζιου» ποδοσφαιρικού Τμήματος, εισπράττει στον αγωνιστικό χώρο την εικόνα μιας ομάδας – παρέας, που έχει αφομοιώσει άμεσα κάθε νεοεισερχόμενο μέλος της.

Το καθεστώς του «ένας για όλους και όλοι για έναν», σε στυλ… Σωματοφυλάκων του Δουμά, προκύπτει κάθε αγωνιστική μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Χαρακτηριστικότερο όλων σε αυτόν τον τομέα έκφρασης του συνόλου, είναι ο τρόπος πανηγυρισμού κάθε γκολ, ο ενθουσιασμός, η συλλογικότητα, η θέρμη του μαζικού πανηγυρισμού, «αγκαλιά» με όλον τον πάγκο…

«Πολυεργαλείο» ο αρχηγός

Μόνο ένας απολύτως άσχετος με τα του Ηρακλή δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι ο Τάσος Κατσαμπής θα ήταν ο πλέον υποδειγματικός και ιδανικός γενικός αρχηγός για αυτήν την ομάδα. Ο βετεράνος άσος, ουσιαστικά, λειτουργεί ως αρχηγός της ομάδας, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί να μπει εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου και να προσφέρει τις πολύτιμες αγωνιστικές υπηρεσίες του, όπως έκανε επί εννέα συναπτά χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του `11.

Κατά τα άλλα, είναι ο ηγέτης και το σημείο αναφοράς των παικτών, συμβάλλει σε καταλυτικό βαθμό στο κλίμα των αποδυτηρίων και στη διατήρηση υψηλού ηθικού στην ομάδα, αλλά και στο έντονα παρεΐστικο κλίμα.

Παράλληλα, μάλιστα, με τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από το ρόλο του γενικού αρχηγού, οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι διαδραματίζει και ρόλο assistant coach του Σάκη Αναστασιάδη (μιας και εδώ και αρκετό διάστημα διατηρεί και την ιδιότητα του προπονητή), υποβοηθώντας το έργο του Σερραίου τεχνικού, μαζί με τον Παγώνη Βακαλόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει και τον κρίσιμο ρόλο της εκγύμνασης της ομάδας.

Αρωγός το σύνολο της τεχνικής ηγεσίας

Σε αυτήν την εξαιρετική ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων συνδράμει όλο το τεχνικό επιτελείο. Ο Σάκης Αναστασιάδης έχει περάσει ένα προφίλ σοβαρού κόουτς, που επιθυμεί πειθαρχία και σωστή δουλειά, αλλά είναι δίπλα στην καθημερινότητα των παικτών του και βρίσκεται κοντά τους σε ψυχικό επίπεδο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Παγώνη Βακαλόπουλο, παράλληλα με την καθημερινότητα της επίπονης προσπάθειας βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, ενώ και ο – βετεράνος στο «κυανόλευκο» τεχνικό team – Φώτης Γκιζέλης, είναι ιδιαιτέρως αγαπητός από τους παίκτες και εξαιρετικά δεμένος με τους τερματοφύλακες, με τους οποίους συνεχίζει την πολύ καλού επιπέδου δουλειά του.