- Bluearena - https://bluearena.gr -

Θέλει Ηρακλή, σαν τρελός…

Περισσότερο από θετικός είναι ο Μιχάλης Μπαστακός στο ενδεχόμενο της διαγραφόμενης επιστροφής του στον Ηρακλή. Στην πραγματικότητα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι ενθουσιασμένος με αυτήν την προοπτική και όλα προδίδουν ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξαναφορέσει τη φανέλα με τον Ημίθεο στην αριστερή πλευρά του στήθους, την οποία αποχωρίστηκε – τελικά – μόνο για ένα καλοκαίρι…

Αναμένεται να τακτοποιηθούν οι τυπικές λεπτομέρειες της μεταγραφής του από τον Ατρόμητο μέσω ετήσιου δανεισμού στον «Γηραιό» και ο 21χρονος ικανότατος σέντερ φορ να βρεθεί και πάλι στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον με το οποίο αισθάνεται τόσο οικεία. Θα έχει μάλιστα την ευκαιρία – αν όλα ολοκληρωθούν θετικά – να «βγάλει» με την ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη την μίνι προετοιμασία στο διάστημα της διακοπής (λόγω ρεπό), που θα ακολουθήσει την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

«Μόνο Ηρακλή»…

Απολύτως ενδεικτικές της διάθεσης του νεαρού ποδοσφαιριστή είναι οι πληροφορίες που φτάνουν από το προσωπικό περιβάλλον του και έχουν να κάνουν με το ιδιαίτερο «δέσιμο» που αισθάνεται για τον Ηρακλή.

«Από τη στιγμή που και πάλι δεν πήρα τις ευκαιρίες να αγωνιστώ στον Ατρόμητο, θέλω Ηρακλή. Μόνο Ηρακλή. Εκεί αισθάνομαι σαν το σπίτι μου, με την ομάδα, τον κόσμο και το περιβάλλον της. Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα», φέρεται να σημειώνει ο Μιχάλης Μπαστακός. Σκέψεις, τις οποίες έχει επισημάνει και στους ιθύνοντες της αθηναϊκής ομάδας, καθιστώντας σαφές ότι η εκ νέου μετακόμισή του στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την καλύτερη προοπτική για όλους, υπό τα υπάρχοντα δεδομένα.

Αδιαφορεί για την κατηγορία, τον νοιάζει μόνο ο Ημίθεος…

Με βάση την ηλικιακή κατάστασή του και τα αδιαφιλονίκητα προσόντα, αλλά και τις αγωνιστικές προοπτικές του, ο Μιχάλης Μπαστακός θα μπορούσε να πάρει νέες ευκαιρίες εμπειριών σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό της 3ης κατηγορίας του Ελληνικού πρωταθλήματος.

«Άλλο η Γ΄ Εθνική και άλλο ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής, όπου κι αν αγωνίζεται, δεν παύει να είναι Ηρακλής και να έχει αυτό το μεγάλο και ιδιαίτερο που τον χαρακτηρίζει και με έχει κάνει να θέλω να είμαι μέλος του», είναι τα λόγια που έχει χρησιμοποιήσει ο νεαρός άσος, για να περιγράψει τη σκέψη και την επιθυμία του…

Αγωνιούσε για τον Ηρακλή…

Κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές, σχετικά με τη  σχέση Μπαστακού και Ηρακλή και έχουν να κάνουν με αυτό το εξάμηνο, κατά το οποίο ο παίκτης έχει αποχωριστεί το περιβάλλον της ομάδας, είναι επίσης καταδεικτικές του πόσο «δέθηκε» με τον Ημίθεο.

Ο Καλαματιανός επιθετικός, από τη στιγμή που αποχώρησε από τον Ηρακλή την περασμένη άνοιξη μέχρι και σήμερα, φρόντισε να διατηρήσει με κάθε τρόπο την επαφή του με την ομάδα. Είχε επικοινωνία με φίλους που έκανε από το περιβάλλον του «Γηραιού», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι φρόντιζε να ενημερώνεται για την εξέλιξη της μάχης για την δικαίωση, που δόθηκε από την οικογένεια του Συλλόγου, μέσα στο καλοκαίρι.

Κι όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της επανεκκίνησης μέσω του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, επικοινωνούσε με τους φίλους του προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για την προσπάθεια, ζητώντας μάλιστα να πληροφορηθεί αν υπάρχει κάποιος διαδικτυακός δίαυλος, ο οποίος θα μεταδίδει «ζωντανά» τους αγώνες των «κυανολεύκων» στο πρωτάθλημα!…