- Bluearena - https://bluearena.gr -

Νέο και πιο αξιόπιστο τεστ κόντρα στην Κηφισιά

Η αλήθεια είναι ότι ο Ηρακλής τα πήγε – ίσως και – καλύτερα του αναμενομένου απέναντι στον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Αυτό καθώς απέναντί τους οι «κυανόλευκοι» είχαν μια ομάδα που δαπάνησε «τρελό χρήμα» για τα δεδομένα του χώρου και συγκρότησε μια… «μικτή επιλέκτων», με ένα ρόστερ, που αποτελείται από πρώτης γραμμής Έλληνες και… «πλήθος» ικανών και ακριβών ξένων παικτών. Πρόκειται, μάλιστα για ένα σύνολο, το οποίο βρίσκεται εδώ και πολλές μέρες σε πληρότητα και έχει πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη προετοιμασία, με αρκετούς φιλικούς αγώνες.

Από την άλλη, ο Ημίθεος, μπορεί να έχει συγκροτήσει (παρά τις απίστευτες οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει και αντιμετώπισε η διοίκησή του) ένα αξιόλογο αγωνιστικό σύνολο, αποτελούμενο από διακεκριμένους πολύπειρους Έλληνες αθλητές, αλλά και με ταλαντούχους νεαρούς (και με μόνο ξένο τον Φέργκιουσον), ωστόσο διατηρεί το μειονέκτημα της ελλιπούς προετοιμασίας.

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού αντιμετώπισε κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο σημαντικό θέμα με την εξεύρεση αντιπάλων για φιλικά προετοιμασίας (ενδεικτικό το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί επανειλημμένως με τη Νίκη Αιγινίου), καθώς κρίθηκε σκόπιμο να αποφευχθούν οι μεγάλες μετακινήσεις, είτε για μεμονωμένους αγώνες, είτε για τουρνουά.

Επίσης, είναι σημαντικά αρνητικό το γεγονός ότι το «κυανόλευκο» βολεϊκό σύνολο έχει μόλις λίγες μέρες σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ο μεν Μπάιρον Φέργκιουσον μόλις προ ημερών ενσωματώθηκε, χωρίς να έχει προλάβει να δώσει ούτε ένα φιλικό με την ομάδα, ενώ και ο Κώστας Προύσαλης (βασικός κουμανταδόρος του παιχνιδιού του φετινού Ηρακλή) έχασε κάποια από τα – λίγα – φιλικά που δόθηκαν, λόγω μικροτραυματισμού.

Θετικά στοιχεία

Υπό αυτές τις – απολύτως αντικειμενικές – συνθήκες, η χθεσινή εμφάνιση στου Ρέντη, κόντρα στο φαβορί για το πρωτάθλημα, άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Το γεγονός ότι η – εμφανέστατα και εύλογα – ανέτοιμη ομάδα του Ημίθεου κατόρθωσε να πετύχει «κλειστό» σκορ και στα τρία σετ και να δείξει κάποια θετικά ομαδικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της, προσφέρει μία καλή αίσθηση για τη συνέχεια.

Όταν δηλαδή το συγκρότημα του Γιάννη Ορφανού θα είναι έτοιμο και θα κληθεί να αντιπαρατεθεί με «κανονικούς» αντιπάλους, όπως είναι σχεδόν όλες οι ομάδες της Volley League, πλην του Ολυμπιακού, ο οποίος επένδυσε παραπάνω από ό,τι χρειάζεται για να κυριαρχήσει στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ευκαιρία για αξιόπιστα συμπεράσματα με Κηφισιά

Ωστόσο η δεύτερη και τελευταία (για τον Ηρακλή) μέρα του Ομίλου προσφέρει στην τεχνική ηγεσία του «Γηραιού» την ευκαιρία για πιο αξιόπιστα συμπεράσματα, κόντρα σε μια από αυτές που χαρακτηρίσαμε ως «κανονικές» ομάδες, όπως είναι η Κηφισιά.

Η αθηναϊκή ομάδα, μπορεί να διαθέτει ένα έμπειρο σύνολο, έχοντας διαθέσιμους και τέσσερις ξένους, ωστόσο δεν φαίνεται να απέχει από τους αντιπάλους που φιλοδοξεί να κοντράρει ο Ηρακλής, τουλάχιστον όταν θα είναι απολύτως έτοιμος, μετά την έναρξη της Volley League. Πάντως, έστω και χωρίς να έχει βρει ακόμη ρυθμό, ο βολεϊκός Ημίθεος θα έχει την ευκαιρία μιας πολύ ενδιαφέρουσας δοκιμασίας σήμερα (Σάββατο 21/10) στις 17:00, στο «Μελίνα Μερκούρη», με αντίπαλο την Κηφισιά, η οποία και φέτος φιλοδοξεί να αναρριχηθεί στα υψηλά βαθμολογικά κλιμάκια της Ελληνικής Λίγκας.