- Bluearena - https://bluearena.gr -

Στόχος, ένα «ήσυχο» – επιτέλους – απόγευμα…

Το να γίνουν τα «παθήματα» των αναμετρήσεων των πρώτων δύο αγωνιστικών του νέου πρωταθλήματος, «μαθήματα», θέλουν όλοι στον μπασκετικό Ηρακλή. Και κάτι τέτοιο στοχεύουν να αποδείξουν αύριο, Σάββατο 21/10, απέναντι στη νεοφώτιστη στην Α2 κατηγορία ομάδα του Παπάγου, στο Ιβανώφειο (17:00), στην αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική.

Από εκεί που δεν το περίμεναν οι «κυανόλευκοι», ο Ερμής Αγιάς (επίσης νεοφώτιστος και συνεπώς άπειρος για τα δεδομένα της κατηγορίας) δεν υπολόγισε στη δυναμική των γηπεδούχων και στο πλεονέκτημα της ισχυρής έδρας τους και τους έβαλε δύσκολα (πολύ δύσκολα, για την ακρίβεια) στην πρεμιέρα. Οι Θεσσαλοί προηγούνταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και απαιτήθηκε μία από τις γνωστές ανατροπές – θρίλερ της ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή, προκειμένου να κατακτηθεί το ροζ φύλλο αγώνα.

Ακόμη πιο δραματικά ήταν τα πράγματα στην Καρδίτσα, με τον «καλπασμό» στο τέλος του παιχνιδιού από πλευράς Ηρακλή να μην αρκεί και να απαιτείται η διαδικασία και της παράτασης για την επίτευξη της νίκης.

Ασφαλείς επιθέσεις και δραματικά βελτιωμένη άμυνα

Αυτά τα δύο είναι – προφανέστατα – τα στοιχεία στα οποία κινήθηκε ο κόουτς της ομάδας, προετοιμάζοντας τους παίκτες του σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενόψει του αγώνα με τον Παπάγου.

Ο πολύπειρος τεχνικός είναι λογικό να τους ζητά να διδαχθούν από τις αδυναμίες που έδειξαν στον πρώτο αγώνα, κόντρα στον Ερμή Αγιάς και να επιδιώξουν ασφαλή μεθοδολογία επιθετικής έκφρασης, με τους περιφερειακούς να δίνουν στους ψηλούς τον βασικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα, στοιχείο που απέδωσε (και με απόλυτη στατιστική καταγραφή) στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής, στην Καρδίτσα.

Παράλληλα, τους ζητά να διδαχθούν και από τις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν στο πρωτάθλημα (αλλά και από εκείνη στη Νίκαια με τον Ιωνικό για το κύπελλο), δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αμυντική τακτική (και ιδίως στην περιφερειακή αμυντική θωράκιση) και μη επιτρέποντας στον Παπάγου να αναδείξει, μέσα από τον αγώνα του Ιβανωφείου, κάποιον… νέο «Τσιαμπαλή» ή «Αμπαρά», που θα βλέπει πίσω από τα 6,75 σαν… πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων το «κυανόλευκο» καλάθι…

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι η ίδια η ομάδα θα προσφέρει στον εαυτό της (αλλά και στον – ιδιαιτέρως στρεσαρισμένο από τα δύο πρόσφατα «σκηνικά» – κόσμο της) το πρώτο «ήσυχο» αγωνιστικό απόγευμα στον μαραθώνιο του φετινού πρωταθλήματος…