- Bluearena - https://bluearena.gr -

Colpo Grosso με Μιχάλη Μπαστακό!

Όταν σε χθεσινή ανάρτηση η BlueArena ανέφερε ότι «οι εξαιρετικές ενέργειες του Χρήστου Ρόβα και η εμπειρία του 35χρονου Παντελή Κρυστάλλη δεν αρκούν για να στηριχθεί η γραμμή κρούσης της ομάδας και αυτό έχει φανεί από τα δύο τελευταία παιχνίδια, στα οποία ο Ηρακλής έχει αλλάξει πρόσωπο. Η τεχνική ηγεσία κινείται προς εξεύρεση λύσεων ενίσχυσης και προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να αυξηθούν οι επιλογές, τόσο στην μπροστινή γραμμή, εν γένει, αλλά και στη θέση του σέντερ φορ, ειδικότερα…», ο στόχος είχε ήδη «μπει» στο κλισιοσκόπιο…

Πράγματι, η τεχνική ηγεσία και οι διοικούντες του Ηρακλή φαίνεται ότι κάνουν κάτι περισσότερο από το «καλύτερο δυνατό», ώστε να ενισχύσουν αποφασιστικά τη γραμμή κρούσης της ομάδας, καθώς – σύμφωνα με σημερινό (Παρασκευή 20/10) δημοσίευμα της εφημερίδας «Arena Press» – όλα δείχνουν ότι ο Μιχάλης Μπαστακός θα είναι και πάλι παίκτης του Ηρακλή!

Πρωταγωνιστής στη σωτηρία

Ο 21 ετών, πανύψηλος (1,92), Καλαματιανός σέντερ φορ ήρθε από τον Ατρόμητο τον περασμένο χειμώνα, προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα για τη σωτηρία της ομάδας και αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστικό στοιχείο της επιτυχούς έκβασης της προσπάθειας εντός των αγωνιστικών χώρων (ακολούθησε, βεβαίως, η – γνωστή – κατάφωρα άδικη απόφαση εγωαγωνιστικού υποβιβασμού, που έδωσε το τρίτο «αστέρι αδικίας και αξιοπρέπειας» στην ποδοσφαιρική ιστορία του Ηρακλή).

Ο Μιχάλης Μπαστακός, χωρίς να κερδίσει εξ αρχής θέση βασικού στην ομάδα, λόγω της παρουσίας του πολύπειρου Περόνε, πέτυχε καθοριστικά τέρματα: στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και με τον Παναιτωλικό εντός έδρας, κρίνοντας κατά μεγάλο ποσοστό τη βαθμολογική παραμονή των «κυανολεύκων».

«Εμβληματικό», βεβαίως, το τέρμα της ισοφάρισης στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, με το οποίο ο Ημίθεος συνέχισε τη γνωστή, ανά το φίλαθλο πανελλήνιο, παράδοση…

Να πετύχει και την δική του επανεκκίνηση

Ο Μιχάλης Μπαστακός αναμένεται να έλθει στον Ηρακλή και πάλι ως δανεικός από τον Ατρόμητο, καθώς αποδείχθηκε περίτρανα ότι το περιβάλλον του Ημίθεου ταιριάζει απόλυτα στην ποδοσφαιρική ιδιοσυστασία του, όπως έχει παραδεχθεί κι ο ίδιος ο παίκτης σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

Ενώ ήταν κορυφαίος και top scorer με την ομάδα Νέων του Ατρομήτου, δεν μπόρεσε να πάρει ευκαιρίες, όταν «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα. Δόθηκε με δανεισμό μισής σεζόν στον Ηρακλή, θριάμβευσε, αλλά επιστρέφοντας στον αθηναϊκό σύλλογο και πάλι δεν πήρε τις ευκαιρίες που του αναλογούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς των ιθυνόντων του Ατρομήτου προτιμήθηκε να επανέλθει στον Ηρακλή και στο απαιτητικό, όσο και σκληρό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αγωνιζόμενος σε μία ομάδα που ο νεαρός στράικερ «γουστάρει», ώστε μαζί με τον «Γηραιό» να επιχειρήσει εκ νέου και τη δική του επανεκκίνηση, μέσα από τη διαδικασία δανεισμού μιας ολόκληρης – αυτήν τη φορά – σεζόν.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι – εφόσον ολοκληρωθεί, όπως αναμένεται, η σημαντικότατη αυτή μετακίνηση – ο Ηρακλής βάζει στη μηχανή του, στην πλέον ευαίσθητη θέση της ενδεκάδας και ίσως την πιο καθοριστική για την απαραίτητη βαθμολογική ανέλιξη, έναν παίκτη με στοιχεία επιπέδου Super League, ο οποίος αναμένεται να τον ενισχύσει εξαιρετικά. Έναν μοντέρνο σέντερ φορ, που συνδυάζει το μεγάλο ύψος και την ικανότητα στη ψηλή μπάλα με την αξιοσημείωτη τεχνική κατάρτιση, που του επιτρέπει να είναι χρήσιμος και εκτός περιοχής…