«Αποκαλυπτήρια», με εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία…

Κόντρα στον γηπεδούχο Ολυμπιακό στου Ρέντη, η επίσημη «πρώτη» του βολεϊκού Ηρακλή για τον θεσμό του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Βόλει, Ηρακλής

Κάθε λόγο να αισθάνονται απολύτως αδικημένοι από τον χειρισμό των αρμοδίων, σχετικά με τη συμμετοχή τους στο θεσμό του League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2017-2018, έχουν οι «κυανόλευκοι». Η κλήρωση τους έφερε – αρχικώς – να μετέχουν σε έναν εξαιρετικά ισορροπημένο, σε επίπεδο αγωνιστικής δυναμικής – Όμιλο, απέναντι στον Φοίνικα Σύρου και στην Χαλκίδα, όμως οι της Λίγκας αποδέχτηκαν το (από κάθε άποψη παράλογο) αίτημα των Συριανών για φιλοξενία των αγώνων του γκρουπ στο νησί τους.

Στη συνέχεια, στην εύλογη επισήμανση του Ηρακλή ότι αυτή ήταν η πιο άβολη επιλογή που μπορούσε να γίνει, λόγω της απόστασης και της ιδιαιτερότητας μετάβασης στη νησιωτική έδρα, προτείνοντας την εναλλακτική της μεταφοράς των αγώνων του Ομίλου στην Αθήνα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι δύο από τις τρεις ομάδες και όχι μόνο η μία (Φοίνικας), με τη λογική ότι και για την ομάδα της Σύρου η απόσταση από την πρωτεύουσα δεν είναι τόσο μεγάλη, η Λίγκα απάντησε αρνητικά.

Ο επίσημος Ηρακλής αντιπρότεινε τη συμμετοχή σε οποιονδήποτε από  άλλους δύο Ομίλους – εκτός του Ολυμπιακού, λόγω προφανούς αγωνιστικής ανισορροπίας – με τους υπευθύνους να αποφασίζουν –  ακριβώς – το… πλήρως «ανισόρροπο». Να βάλουν τους «κυανολεύκους» στο γκρουπ των «ερυθρολεύκων» (μαζί με την Κηφισιά) με την ομάδα του Πειραιά – συν τοις άλλοις – να διατηρεί και το πλεονέκτημα της έδρας.

Να επισημανθεί ότι και η πλευρά του ΠΑΟΚ συνέβαλε καταλυτικά στο να καταλήξει ο Ηρακλής στον Όμιλο του Ολυμπιακού, θέτοντας βέτο για τη μη συμμετοχή των «κυανολεύκων» στο γκρουπ του Αιγινίου, μαζί με την τοπική Νίκη και την ομάδα του «δικεφάλου»…

Ωστόσο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο Ημίθεος ήταν υποχρεωμένος να ντεμπουτάρει στις επίσημες υποχρεώσεις του για τη νέα αγωνιστική σεζόν, κοντραριζόμενος με μία ομάδα η οποία έχει ξοδέψει ένα τεράστιο ποσό για τη στελέχωσή της σε έμψυχο δυναμικό, διατηρώντας αντιστοίχως τεράστια απόσταση δυναμικής από τις υπόλοιπες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος…

Συνεπώς, σήμερα (Παρασκευή 20/10), η ομάδα του Γιάννη Ορφανου αντιμετωπίζει στο Κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» τον Ολυμπιακό, στις 17:00, για την πρώτη αγωνιστική του συγκεκριμένου θεσμού (διαδικτυακή απευθείας κάλυψη μέσω YouTube και του επίσημου καναλιού του Ολυμπιακού «OSFP Official»).

«Πρώτη» για το πλήρες βασικό σχήμα

Θα είναι η πρώτη εμφάνιση για τον Μπάιρον Φέργκιουσον, με τον Μπαχαμέζο κεντρικό να μην έχει προλάβει να αγωνιστεί ούτε καν σε αγώνα προετοιμασίας με την ομάδα, ενώ – έστω και υπό αυτές τις συνθήκες – ο κόουτς του «Γηραιού» θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να τεστάρει σε πλήρη ανάπτυξη το σχήμα που προορίζει για βασικό, με τους Προύσαλη πασαδόρο, Αρμενάκη διαγώνιο, Εφραιμίδη και Ριζόπουλο ακραίους, Φέργκιουσον και Κιόση κεντρικούς και τον Μπαμπαλιούτα λίμπερο.

«Ντεμπουτάρει» και η συλλεκτική φανέλα

Αξιοσημείωτη και η… πρεμιέρα της νέας φανέλας της ομάδας βόλεϊ, η οποία έχει συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς πέρα από την εμφανισιακή πρωτοτυπία της, φέρει το τύπωμα των «τριών αστεριών της αδικίας και της αξιοπρέπειας», που συμβολίζουν τους τρεις άδικους εξωαγωνιστικούς υποβιβασμούς της ποδοσφαιρικής ομάδας του Συλλόγου.

Παράλληλα, συμβολίζουν και το ενιαίο του Ηρακλή (εφόσον τα «ποδοσφαιρικά αστέρια» προβάλλονται μέσω της ομάδας βόλεϊ), ενώ ιδιαίτερο και εμφατικό στοιχείο της φανέλας αποτελεί και το ευμέγεθες τύπωμα αναπαράστασης του Ημίθεου Ηρακλή, το οποίο δεσπόζει στο εμπρόσθιο μέρος.

 

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Κεσεσίδης: «Σκληρή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα» (audio)

Βόλει

Back to Top