- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πρωτοβουλία βετεράνων για παραγοντική επανασυσπείρωση…

Όλα άρχισαν εσπευσμένα, υπό την αφόρητη και ακραία πίεση του χρόνου και των καταστάσεων. Η αγωνιστική χρονιά δεν έπρεπε να χαθεί σε καμία περίπτωση και η επανεκκίνηση έλαβε σάρκα και οστά με όχημα το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν ήταν δυνατόν να εξασφαλιστεί εξ αρχής κάποιος βασικός χρηματοδότης, τουλάχιστον όχι τώρα, που το όλο εγχείρημα είναι ακόμη στην αρχή του.

Πως «τρέχει» οικονομικά η ομάδα; Πολύ απλά: από την οικονομική «αιμοδοσία» των ίδιων των Ηρακλειδέων με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, με την παρουσία κάποιων – εξαιρετικά πολύτιμων –                          μικροχρηματοδοτών (που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους) και με τη συνεισφορά τους βοηθούν στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού «Γηραιού».

Ωστόσο, η διάθεση των βετεράνων της ομάδας να σταθούν συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας, βάζει και μια άλλη – θετική – παράμετρο στο όλο ζήτημα: την παράμετρο του απενεργοποιημένου επιχειρηματικού – παραγοντικού κόσμου του Ηρακλή.

Προσπάθεια επανασυσπείρωσης

Στους κόλπους των βετεράνων έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις σχετικά με τις μεθόδους που θα πρέπει από την πλευρά τους να ακολουθήσουν, προκειμένου να συμβάλλουν στο όλο εγχείρημα.

Είναι σαφές ότι στον τεχνικό και οργανωτικό τομέα το θέμα έχει πάρει τον δρόμο του, με τους προπονητές, αλλά και τους διοικητικούς που έχουν αναλάβει την ομάδα. Εκεί, που απαιτείται πολλή προσπάθεια είναι ο οικονομικός τομέας και εδώ έρχεται να συντείνει η πρωτοβουλία από την κοινωνία των βετεράνων.

Συγκεκριμένα, βετεράνοι οι οποίοι έχουν επαφές ή γνωριμία με Ηρακλειδείς επιχειρηματίες και πρώην οικονομικούς παράγοντες του Συλλόγου, θα επιχειρήσουν να τους προσεγγίσουν με στόχο το να τους φέρουν κοντά στην προσπάθεια του ποδοσφαιρικού Ημίθεου και να τους πείσουν να συμβάλλουν. Και, βεβαίως, όταν ο λόγος γίνεται περί «συμβολής», αφορά σε οικονομικού επιπέδου συμβολή.

Δεν περισσεύει κανείς

Βασικό μέλημα των βετεράνων,  οι οποίοι διατηρούν αυτού του επιπέδου γνωριμίες, είναι να καταστεί σαφές ότι στην προσπάθεια της επανεκκίνησης «δεν περισσεύει κανείς», ότι θα πρέπει να παραμεριστούν αμέσως οι – όποιες – πικρίες του παρελθόντος και οι όποιες αναστολές και όσοι μπορούν – πράγματι – να συνδράμουν οικονομικά να το πράξουν, με βασικό επιχείρημα προσέλκυσης ότι – στη δεδομένη φάση – μιλάμε για έναν καθαρό και γνήσιο – απ’ όλες τις απόψεις – Ηρακλή και για μια ομάδα ανθρώπων, που τον «τρέχει», με απόλυτη διαφάνεια και απολύτως «ανοιχτά χαρτιά».

Η απόπειρα των βετεράνων είναι δύσκολη, λόγω του ότι τέτοιου επιπέδου παραγοντικά στελέχη έχουν προ πολλού απομακρυνθεί, όχι μόνο από την ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά και από τον Σύλλογο ευρύτερα.

Ευελπιστούν, πάντως, ότι χρησιμοποιώντας το ειδικό βάρος του ονόματός τους, ως παλιές και απολύτως αναγνωρίσιμες δόξες του Ημίθεου, θα πετύχουν τον στόχο και θα οδηγήσουν τα πράγματα σε μια παραγοντική επανασυσπείρωση, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοια έκταση, ώστε η ομάδα να μπορέσει να προχωρήσει, μέχρι την ώρα που τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν και θα είναι κατάλληλα και δεκτικά για την ανάληψη των τυχών του ποδοσφαιρικού Ηρακλή από κάποιον κεντρικό χρηματοδότη και μελλοντικό μεγαλομέτοχο.