- Bluearena - https://bluearena.gr -

Χρόνο και συνέχιση της ενίσχυσης χρειάζεται ο Ηρακλής

Το πράγμα «μιλάει» από μόνο του και φάνηκε ξεκάθαρα και μέσα από την αναμέτρηση με τον Αλμωπό. Μπορεί η ομάδα μέσα σε λίγες μέρες να μεταμορφώθηκε με τους έμπειρους για την κατηγορία παίκτες, που προστέθηκαν σε αυτήν, αλλά είναι σαφές ότι χρειάζεται να αποκτήσει σημαντικά ακόμη στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσει σε βαθμολογικό και αγωνιστικό επίπεδο. Στοιχεία απαραίτητα για κάθε ομάδα που έχει στόχους.

Το πρωταρχικό είναι να αποκτήσει ομοιογένεια και αυτό επιτυγχάνεται μέσω του χρόνου κατά τον οποίοι οι νέοι στον Ημίθεο παίκτες θα είναι μαζί. Θα απαιτηθούν πολλές προπονήσεις και – αναπόφευκτα – αρκετά παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η δήλωση του Χρυσόστομου Ρεβυθόπουλου, που ανέφερε ότι στον αγώνα με τον Μ. Αλέξανδρο προσφωνούσε τους νέους συμπαίκτες του με τους… αριθμούς της φανέλας τους. Δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις τεράστιες από μία ομάδα η οποία λειτουργεί υπό αυτό το καθεστώς.

Ο χρόνος θα κερδηθεί στη συνέχεια, ιδίως μέσα από τη μίνι προετοιμασία επ’ ευκαιρία του ρεπό της ομάδας στο πρόγραμμα του Ομίλου της. Ποντάρει πολλά σε αυτό το γεγονός ο Σάκης Αναστασιάδης.

Το επόμενο στοιχείο έχει να κάνει με την ανάγκη συνέχισης και ολοκλήρωσης της ενίσχυσης με έμπειρο έμψυχο δυναμικό, σε ανάλογο επίπεδο, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Αναγκαίο το «δέσιμο»  

Όπως αποδείχθηκε και μέσα από τον αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας, από το αγωνιστικό σύνολο του Σάκη Αναστασιάδη έλειπε το… δεύτερο. Ήταν, δηλαδή, «αγωνιστικό», αλλά δεν πρόφτασε να μετασχηματιστεί σε «σύνολο»…

Φάνηκε μέσα από την αδυναμία να διαχειριστεί ο Ημίθεος την επιθετικότητά του και την – αντίστοιχη – παθητικότητα του αντιπάλου σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η κυκλοφορία της μπάλας, οι αυτοματισμοί και οι εμπνεύσεις της ομάδας δεν ήταν σε επίπεδο τέτοιο, που να δημιουργήσουν το γκολ και αυτό για να συμβεί απαιτείται χρόνος και δουλειά. Δουλειά, με όλα τα εργαλεία της τεχνικής ηγεσίας διαθέσιμα στις καθημερινές προπονήσεις και μέσα από τις παραστάσεις των αγώνων και τη συνεχή αγωνιστική τριβή.

Ενίσχυση, ιδίως στη γραμμή κρούσης

Η ενίσχυση με «έτοιμους» για τα δεδομένα της Γ΄ Εθνικής ποδοσφαιριστές θα συνεχιστεί και αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Από σήμερα, Πέμπτη, οι προσθήκες συνεχίζονται και αυτό είναι κάτι, που έχει απόλυτη ανάγκη ο Ηρακλής, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Όπως έχει διαπιστωθεί και παρά την άδοξη και άμεση απενεργοποίηση της προσθήκης Καλλιβωκά, η ομάδα φαίνεται να έχει προχωρήσει πολύ, όσον αφορά στις επιλογές παικτών στον μεσοαμυντικό χώρο. Εκεί που έχει μείνει σχετικά πίσω στον μετραγραφικό τομέα είναι στο χώρο της επίθεσης.

Οι εξαιρετικές ενέργειες του Χρήστου Ρόβα και η εμπειρία του 35χρονου Παντελή Κρυστάλλη δεν αρκούν για να στηριχθεί η γραμμή κρούσης της ομάδας και αυτό έχει φανεί από τα δύο τελευταία παιχνίδια, στα οποία ο Ηρακλής έχει αλλάξει πρόσωπο.

Η τεχνική ηγεσία κινείται προς εξεύρεση λύσεων ενίσχυσης και προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να αυξηθούν οι επιλογές, τόσο στην μπροστινή γραμμή, εν γένει, αλλά και στη θέση του σέντερ φορ, ειδικότερα.