- Bluearena - https://bluearena.gr -

Επιστροφή στο Καυτανζόγλειο, με στόχο τη δεύτερη νίκη

Να συνεχίσει στο δρόμο της αγωνιστικής και βαθμολογικής ανόδου, που χαράχθηκε μέσα από την αναμέτρηση των Τρικάλων Ημαθίας την περασμένη Κυριακή, θα επιχειρήσει σήμερα (18/10, 16:00), στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής, απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Οι «κυανόλευκοι» επανέρχονται στη φυσική έδρα τους μετά από – σχεδόν – μισό χρόνο και φιλοδοξούν να δώσουν χαρά στον κόσμο, που τους συμπαρίσταται στη δύσκολη προσπάθεια επανεκκίνησης.

Επιθυμία όλων στο ποδοσφαιρικό στρατόπεδο του Ημίθεου είναι να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της έδρας και παρακάμπτοντας το γεγονός των απουσιών λόγω τραυματισμού, αλλά και της δυναμικής που εμφανίζει μέχρι τώρα ο αντίπαλος στο πρωτάθλημα, να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Κάτι, που θα σημάνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη φετινή διαδρομή.

Δυνατή εκκίνηση για τον Αλμωπό

Ο σημερινός αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα για τα δεδομένα της Γ΄ Εθνικής και αυτό το έχει αποδείξει με την εκκίνησή του στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Οι του Αλμωπού Αριδαίας έχουν συγκεντρώσει ήδη επτά βαθμούς (με δύο νίκες και μία ισοπαλία) και θεωρούνται από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στον συγκεκριμένο Όμιλο.

Είναι σαφές ότι και σε επίπεδο ισορροπιών στον βαθμολογικό πίνακα, μια ενδεχόμενη επιτυχία του Ημίθεου στον απογευματινό αγώνα θα σημάνει πολλά περισσότερα από την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Χωρίς τους «τρεις»

Σημαντικές είναι οι απουσίες σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας για τον Σάκη Αναστασιάδη.

Ο άτυχος Γιάννης Καλλιβωκάς δεν θα πρέπει να υπολογίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα από εδώ και πέρα και, αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο σχετικά με την έκταση του τραυματισμού του, δεν θα πρέπει να υπολογίζεται καν η προσθήκη του στην ομάδα, καθώς θα χρειαστεί να χειρουργηθεί και να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Σάββας Κυριακίδης έχει υποστεί θλάση και θα χάσει – τουλάχιστον – τη σημερινή αναμέτρηση και την κυριακάτικη με τον Πιερικό στην Κατερίνη, με την προσπάθεια αποκατάστασης που καταβάλλεται, να αφορά στην προοπτική να είναι και πάλι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας μετά τη διακοπή για το προγραμματισμένο ρεπό της ομάδας.

Ο Γιώργος Γκουτσίδης είχε από την πλευρά του την ατυχία να τραυματιστεί από τις πρώτες προπονήσεις του με τον Ηρακλή και να μην προλάβει να ντεμπουτάρει. Αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέσα στον Νοέμβριο, εκμεταλλευόμενος και εκείνος το διάστημα της αγωνιστικής ανάπαυλας για την ομάδα.

Αρωγός ο κόσμος

Με ιδιαίτερη προσμονή ανέμενε και ο κόσμος του Συλλόγου την επάνοδο της ομάδας στο Καυτανζόγλειο και η ώρα για αυτό έφτασε. Μπορεί να μην εξυπηρετεί το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει υπό «αντίξοες» χρονικές συνθήκες, λόγω του εργάσιμου της ημέρας και της ώρας διεξαγωγής της αναμέτρησης με τον Αλμωπό Αριδαίας (Τετάρτη, 16:00), αλλά είναι βέβαιο ότι οι «κυανόλευκοι» θα τύχουν σημαντικής συμπαράστασης από το οπαδικό στοιχείο, για έναν ακόμη αγώνα.