Πρώτη και παλικαρίσια νίκη…

Με προσθήκη εμπειρίας ο Ηρακλής, καλύτερος από τον γηπεδούχο Μ. Αλέξανδρο κατάφερε και προηγήθηκε δύο φορές και πήρε τη νίκη (1-2), με εκτέλεση πέναλτι του Παναγιωτούδη στο φινάλε…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Σε έναν πολύ δυνατό αγώνα με εντάσεις και πολύ σασπένς, ο Ηρακλής απέδειξε αυτό που όλη στην ομάδα ανέμεναν: ότι με την παρουσία των έμπειρων από τα δεδομένα της κατηγορίας παικτών στην ενδεκάδα του θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα.

Έφτασε δίκαια στην πρώτη νίκη του με σκορ 1-2, καθώς στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ήλεγξε το παιχνίδι, έχασε ευκαιρίες, προηγήθηκε στο πρώτο μέρος και ισοφαρίστηκε νωρίς στο δεύτερο από ένα τραγικό αμυντικό λάθος, που απέφερε πέναλτι στον Μ. Αλέξανδρο, με το Κίτσα (48΄) να ισοφαρίζει το γκολ του Ρόβα (32΄).

Παρά τις αντιξοότητες με τις αναγκαστικές αλλαγές των Καλλιβωκά και Κυριακίδη, οι παίκτες του Σάκη Αναστασιάδη βρήκαν τρόπο αντίδρασης και έφτασαν στο τέλος στη νίκη με 1-2, με εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Παναγιωτούδη (88΄).

Νίκη η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως από ποδοσφαιριστές και κόσμο, ο οποίος αψήφησε την απαγόρευση και έδωσε έντονο και μαχητικό «παρών» στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων Ημαθίας.

Ας θυμηθούμε τις καίριες στιγμές της αναμέτρησης, όπως καταγράφηκαν από το «live» της BlueArena…

 

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 1-2. Μετά από 10 λεπτά καθυστερήσεων ο διαιτητής σφυρίζει για τελευταία φορά, με τους παίκτες του Ημίθεου να κατακτούν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και τρέχουν στο κόσμο να την πανηγυρίσουν.

90΄+3΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ατομική προσπάθεια του Ανδρεάκου και “σκαφτό” σουτ Παναγιωτούδη – άουτ.

@ Μπήκαμε στις καθυστερήσεις. Είχαμε και την πεντάλεπτη διακοπή μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων.

90΄ Τρίτη αλλαγή για τον Ηρακλή: Κριτσιάνης αντί Σαββελίδη.

88΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ: Εκτέλεση πέναλτι από τον Παναγιωτούδη και 1-2.

86΄ Σούτ του Παναγιωτούδη, χέρι του Λάγδαρη και διαβουλεύσεις διαιτητή και βοηθού για το αν είναι πέναλτι ή φάουλ. Τελικά καταλογίζει πέναλτι, μετά την άποψη που εξέφρασε ο βοηθός.

@ Προσπαθεί να ξαναπιέσει στα τελευταία λεπτά ο Ηρακλής, περιορίζοντας τους αντιπάλους στο δικό τους μισό.

@ Καλύτερος μετά την ισοφάριση ο Μ. Αλέξανδρος, λόγω μεσοαμυντικών αδυναμιών και λαθών του Ηρακλή. Πρόβλημα για τον συγκεκριμένο τομέα των “κυανολεύκων” οι αναγκαστικές αλλαγές Καλλιβωκά και Κυριακίδη.

67΄ Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρακλή και για νεοαποκτηθέντα παίκτη του. Ο Κυριακίδης εκτός και στη θέση του ο Ανδρεάκος.

54΄ Επανέναρξη του αγώνα, ο Ηρακλής προσπαθεί να αντιδράσει και να ξαναπάρει προβάδισμα.

49΄ Διακοπή, λόγω έντασης στην κερκίδα πίσω από τους πάγκους των δύο ομάδων.

48΄ Γκολ για τον Μ. Αλέξανδρο: Εκτέλεση του πέναλτι από τον Κίτσα και 1-1.

47΄ Λάθος του Αθανασίου, καθώς επέστρεψε λανθασμένα την μπάλα στον Γιούδα, που αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Κίτσα, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι και να δείχνει κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ηρακλή.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου…

ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-1. Δίκαια προηγείται ο Ηρακλής, ο οποίος – εκμεταλλευόμενος τις έμπειρες προσθήκες του – μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ήλεγξε το παιχνίδι, είχε την κλασικότατη διπλή ευκαιρία με Δραγάνη – Κρυστάλλη και πέτυχε το γκολ με την εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Ρόβα.

32΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τον Ρόβα και 0-1.

31΄ Τραυματισμός Καλλιβωκά και αναγκαστική αλλαγή με τον Μούδιο να παίρνει τη θέση του.

13΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή: ενέργεια του Ρόβα, προσπάθεια του Δραγάνη, αποκρούει ο Ρίζος, αστοχεί μετά το “ριμπάουντ” από κοντά ο Κρυστάλλης.

12΄ Σουτ Δραγάνη από καλή θέση – άουτ. Πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή.

@ “Άναψαν τα αίματα” στην κερκίδα…

4΄ Σουτ του Συμπεθέρη από καλή θέση – άουτ.

3΄ Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο.

@ Έναρξη αναμέτρησης…

@ Λιακάδα και υψηλή – για την εποχή – θερμοκρασία…

@ Δυνατή η “κυανόλευκη” κερκίδα, για ακόμη μία φορά…

@ Πολλοί Ηρακλειδείς στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων Ημαθίας, παρφά την απαγόρευση…

@ Και οι οκτώ νεοαποκτηθέντες στην ενδεκάδα.

Ηρακλής: Γιούδας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης (67΄ Ανδρεάκος), Ιωαννίδης, Καλλιβωκάς (32΄ Μούδιος), Παναγιωτούδης, Ρόβας, Αθανασίου, Κρυστάλλης, Σαββελίδης (90΄ Κριτσιάνης), Δραγάνης.

Στον πάγκο: Ανδρεάκος, Μυλωνάς, Μούδιος, Καρακώστας, Ευσταθιάδης, Κατσούλης, Κριτσιάνης.

Μέγας Αλέξανδρος: Ρίζος, Συμπεθέρης, Λάγδαρης, Τσουλγαδί, Πετκάκης, Ταταρίδης, Κυρκιλιανίδης, Ποτουρίδης, Κίτσας, Ζωγράφος, Κουκουράκης.

Στον πάγκο: Ζαχαριουδάκης, Βαφειάδης, Παρσόπουλος, Αργυρόπουλος, Βλάχος, Κίτσας, Μηνούδης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top