Νίκη, συνεχίζουμε αλλά…

Ο Δημήτρης Λεφάκης σχολιάζει τη μέχρι στιγμής παρουσία του μπασκετικού Ηρακλή που κερδίζει αλλά πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του

Ηρακλής, Μπάσκετ

Θεώρησα πως το παιχνίδι με τον Ερμή Αγιάς ήταν μια κακή παρένθεση. Λίγο η εκνευριστική ευστοχία του Τσιαμπαλή (28 πόντοι με 6/8 τρίποντα), αλλά και η τρομερή παρουσία του Κόμματου (19 πόντοι) παρά τα 40 του χρόνια, δυσκόλεψαν αφάνταστα τον Ηρακλή, καθώς οι «κυανόλευκοι» δε μπορούσαν να βρουν αμυντικές λύσεις σε συνδυασμό με επιθετικό ρυθμό.

Πίστεψα στον χθεσινό εκτός έδρας αγώνα με την Καρδίτσα, πως ο Ηρακλής θα έχει εύκολο έργο, καθώς αντιμετώπιζε για δεύτερη φορά την Θεσσαλική ομάδα κι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είχε στη διάθεσή του και τον Δημήτρη Χαριτόπουλο. Τόσο αυτά τα στοιχεία όσο και η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων, δε σου έδινε δικαιώματα να πιστεύεις πως οι «κυανόλευκοι» θα στραβοπατούσαν.

Ένα στραβοπάτημα που λίγο έλειψε να γίνει και να αφήσει τον Ηρακλή νωρίς πίσω στη βαθμολογία. Ωστόσο, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πήρε τη νίκη, έστω και στην παράταση, συνεχίζουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά, αλλά οι «κυανόλευκοι» πρέπει να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους άμεσα, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη των δύο αγωνιστικών. Ποιες είναι αυτές οι αδυναμίες; Σίγουρα η αμυντική λειτουργία της ομάδας και σε δεύτερο βαθμό η έλλειψη ρυθμού στην επίθεση, κάτι που δήλωσε και ο ίδιος ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Άποψή μου είναι πως ο Ηρακλής δεν έχει τόσο επιθετικές αδυναμίες, αλλά κυρίως αμυντικές, βάσει των δύο πρώτων αγωνιστικών. Λίγο η κακή περιφερειακή άμυνα με συνέπεια τα πολλά τρίποντα, αλλά και η αδυναμία της καλής και «καθαρής» άμυνας όταν η ομάδα πάει για την ολική ανατροπή.

Αυτά είναι τα δύο στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουν οι «κυανόλευκοι», καθώς μέσα στο καλάθι, τόσο ο τρομερός Μπούμπαλο στον χθεσινό αγώνα (30 πόντοι με 8/11 βολές και 11/11 δίποντα), όσο και ο Χαριτόπουλος με τον Ερμή Αγιάς (20 πόντοι με 7/9 βολές, 5/5 δίποντα και 1/1 τρίποντα) δείχνουν… ανίκητοι.

Έτσι λοιπόν, όλοι μας περιμένουμε να δούμε έναν διαφορετικό Ηρακλή στους επόμενους αγώνες, αρχή γενομένης από το ματς του Σαββάτου απέναντι στην ομάδα του Παπάγου, που θα… μασάει σίδερα αμυντικά και θα «καθαρίζει» τα ματς χωρίς να δίνει δικαιώματα στην αντίπαλη ομάδα να πιστεύει για το… θαύμα.

Σχετικά Άρθρα

Μαλέσεβιτς: “Ακόμη καλύτεροι, για να φτάσουμε στην τρίτη νίκη!”

Μπάσκετ

Yπόκλιση Μάνταλου στους Ηρακλειδείς: “Οι τύποι είναι απίστευτοι!”

Μπάσκετ

Back to Top