Προχωρά η απόλυτη προσωποποίηση των χρεών!

Νέο βήμα σταθεροποίησης της «κυανόλευκης» επανεκκίνησης, καθώς μετά την παράκαμψη της «υποχρεωτικής τριετίας», αισιόδοξα μηνύματα έρχονται και για το μέγιστο θέμα της «αναβίωσης χρεών»…

Όλα προδίδουν ότι στο αμέσως προσεχές μέλλον η «κυανόλευκη» επανεκκίνηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος θα σταθεροποιηθεί από όλες τις πλευρές. Η εκδοχή της Γ΄ Εθνικής ως μέσου του restart είχε από την αρχή δύο σημαντικότατες ατέλειες: τη δέσμευση της «υποχρεωτικής τριετίας» παραμονής (κατ’ ελάχιστον) για κάθε ομάδα, η οποία λόγω οικονομικής αδυναμίας επιλέγει τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία και την «αναβίωση χρεών» της παλιάς ΠΑΕ, με την επάνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες (Football League).

Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες, ο σκόπελος της «τριετίας» παρακάμφθηκε, μέσω συγκεκριμένης πρόβλεψης των κανονισμών, που διευκρινίζουν ότι ομάδα που δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, δεν δεσμεύεται από τέτοιον περιορισμό. Διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι ως «έναρξη της αγωνιστικής περιόδου» για τον ΚΑΠ θεωρείται η 1η Ιουλίου, με τον «Γηραιό» να δηλώνει (διά του Παπαθανασάκη) αδυναμία εντός του Σεπτεμβρίου.

Όπερ και σημαίνει ότι και φέτος, ακόμη, αν μπορέσει ο Ηρακλής να κατακτήσει τις προϋποθέσεις ανόδου, δικαιούται να ανέβει κατηγορία…

Τώρα, πάμε και για προσωποποίηση χρεών

Αυτά ισχύουν ως προς την πρώτη δυσχέρεια, που έπαψε να υπάρχει. Παράλληλα, με βάση τις εξ Αθηνών πληροφορίες, που εδράζονται στο οικονομικό ρεπορτάζ, το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προσβλέπουν στην απόλυτη προσωποποίηση χρεών ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Οι ανάγκες του Κράτους για εισροές εσόδων από κάθε κατεύθυνση είναι τεράστιες και αυτό αποδεικνύεται από την καθημερινότητα όλων μας, μέσα από τη ληστρικού χαρακτήρα επιδρομή του Υπουργείου Οικονομικών στα εισοδήματα ακόμη και των πλέον αναξιοπαθούντων Ελλήνων.

Με αυτό το δεδομένο, εξετάζεται διεξοδικά η απόλυτη ταύτιση χρεών με πρόσωπα στον επαγγελματικό ποδοσφαιρικό χώρο, ώστε να διασφαλιστεί η εισπραξιμότητα, η οποία, μέσω της μετάθεσής τους στα Σωματεία, είναι εξαιρετικά καχεκτική.

Πρακτικά, μόλις προχωρήσουν οι συγκεκριμένες τροπολογίες, αυτό θα σημάνει ότι, ακόμη κι όταν ο Ηρακλής ανέλθει στη Football League και επανασυστήσει νέα ΠΑΕ, θα το πράξει χωρίς τα χρέη του Παπαθανασάκη να «αναβιώσουν» και να βαρύνουν τον νέο μεγαλομέτοχο, καθώς θα έχουν ήδη «ταυτιστεί» εξ ολοκλήρου με τον δημιουργό τους, δηλαδή τον Ελληνοκαναδό καταστροφέα της ομάδας και της πρώην ΠΑΕ…

Γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό τι θα σημάνει για την προοπτική της ομάδας μια τέτοια εξέλιξη…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top