- Bluearena - https://bluearena.gr -

Στα κυανόλευκα και ο Κώστας Παναγιωτούδης

Η ποιοτική αναβάθμιση του Ηρακλή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το βάρος της μεταγραφικής ενίσχυσης έπεσε στην απόκτηση «μπαρουτοκαπνισμένων» – στη συγκεκριμένη κατηγορία ποδοσφαιριστών – αλλά πάντοτε υπήρχε και υπάρχει η επιδίωξη και για περιπτώσεις παικτών με εμπειρίες και από τα υψηλά κλιμάκια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις του Γιώργου Αμπάρη και του Κώστα Στεφανή, ασχέτως αν και των δύο οι προσθήκες στην ομάδα καθυστερούν, για διαφορετικούς για τον καθένα λόγους.

Ανάλογη περίπτωση είναι και ο Κώστας Παναγιωτούδης, η μεταγραφή του οποίου στον Ημίθεο αναμένεται να ολοκληρωθεί – και σε τυπικό επίπεδο – σήμερα. Ο νεαρός μέσος αγωνίζεται στη Δόξα Δράμας, αλλά δεν βρίσκεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας της και ανταποκρίθηκε θετικά στο να αποκτήσει τη δυνατότητα βασικής συμμετοχής στην «κυανόλευκη» επανεκκίνηση.

Με εμπειρίες από τη μεγάλη κατηγορία

Ο 23χρονος Κώστας Παναγιωτούδης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, πρόλαβε να συλλέξει πολύτιμες αγωνιστικές παραστάσεις από τα ανώτατα κλιμάκια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσα από την παρουσία του σε ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Βέροια.

Για ένα μεγάλο διάστημα μέχρι τώρα, η καριέρα του δεσμεύτηκε και «ταλαιπωρήθηκε» από τις διαθέσεις του «δικεφάλου», καθώς προέρχεται από την υποδομή της ΠΑΟΚ και αφότου προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και αγωνίστηκε σε αυτήν, άρχισε η «περιπέτεια» των διαδοχικών δανεισμών του και των μετέπειτα επιστροφών του στην Τούμπα.

Έχει αγωνιστεί ως δανεικός στον Πανιώνιο, στη Βέροια, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στην ΑΠΕ Λαγκαδά και – όταν, πλέον, απέκτησε την ελευθερία του – επέλεξε την Δόξα Δράμας (τον περασμένο χειμώνα).

Φυσικά και στον Ηρακλή έρχεται να ενταχθεί ως ελεύθερος.

«Εξάρι» και «οκτάρι»

Ο νεαρός μέσος από τα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, είναι κάτι μεταξύ ενός κλασικού ανασταλτικού χαφ («εξάρι» δηλαδή) και «box to box» μέσου («οκταριού», όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τους παίκτες που αγωνίζονται δίπλα στον «καθαρό» αμυντικό μέσο και έχουν πιο ελεύθερο ρόλο).

Συνεπώς, με την παρουσία του προσφέρει τη δυνατότητα στην τεχνική ηγεσία είτε να τον συνδυάσει με κάποιον κλασικό αμυντικό μέσο (επί παραδείγματι τον Σαβελίδη ή τον Αθανασίου), είτε να δώσει στον ίδιο τον Παναγιωτούδη το ρόλο του κόφτη στη μεσαία γραμμή, αναλόγως με την αγωνιστική τακτική που θα επιλεγεί.