- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δύο δρόμοι για το θέμα των γκολπόστ…

Οι τυπικότητες του κανονιστικού πλαισίου των μεταγραφών μετέθεσαν την αγωνιστική ένταξη του Γιώργου Αμπάρη στην προσπάθεια του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, για τον ερχόμενο Ιανουάριο. Μέχρι τότε, το τεχνικό επιτελείο καλείται να δώσει μια οριστική απάντηση στο ερώτημα, που αφορά στο πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η – δυσάρεστη οπωσδήποτε – εξέλιξη.

Αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε αναζήτηση έμπειρου για την κατηγορία τερματοφύλακα (όχι απαραιτήτως και με παραστάσεις από τις επαγγελματικές κατηγορίες), που θα ενισχύσει τη θέση κάτω από τα δοκάρια, προσφέροντας περισσότερες επιλογές ή αν θα παραμείνουν οι επιλογές όπως είχαν από την εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Συνέχεια, με τα υπάρχοντα δεδομένα

Υπό τις παρούσες συνθήκες το σχήμα των τερματοφυλάκων, φέρνει τον Τρύφωνα Γιούδα σε ρόλο βασικού και τον Κώστα Καρακώστα σε ρόλο back up. Θέμα προβλήματος «βάθους» στη συγκεκριμένη θέση δεν υφίσταται, καθώς υπάρχει επιλογή με την παρουσία και τρίτου τερματοφύλακα, από την «κατηγορία των πιτσιρικάδων» της ομάδας.

Σε πρώτο πλάνο, όμως, βρίσκεται ο Τρύφων Γιούδας, ο οποίος είναι ικανός και εξελίξιμος, κοντεύει τα 25 του, αλλά δεν έχει αγωνιστικές παραστάσεις ανάλογες με την ηλικία του, προερχόμενος από μια καριέρα σε ομάδες ακαδημιών και στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας, όπως και από παρουσία χωρίς επίσημη αγωνιστική δράση στον Πανθρακικό, και στον Ηρακλή (μέχρι την περασμένη περίοδο).

Δίπλα του ο ταλαντούχος (όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί στο αντικείμενο) Κώστας Καρακώστας, ο οποίος προέρχεται από τη δεύτερη ομάδα και είναι μόλις 17 ετών.

Η μία επιλογή, λοιπόν, είναι να πορευθεί με αυτές τις επιλογές η ομάδα, μέχρι την Πρωτοχρονιά, όταν και θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής ο Γιώργος Αμπάρης.

Έμπειρη προσθήκη και για τα δοκάρια

Η άλλη επιλογή, προφανής: να αναζητηθεί και να ενταχθεί στην ομάδα κάποιος διαθέσιμος έμπειρος γκολκίπερ, που να διατηρεί σημαντικές αγωνιστικές παραστάσεις (ως βασικός, βεβαίως) από τις «μικρές» – τουλάχιστον – κατηγορίες, ώστε το team των τερματοφυλάκων να ενισχυθεί και με το στοιχείο της πείρας, όπως συμβαίνει με τις μεταγραφές στις υπόλοιπες θέσεις.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένουμε τη σχετική απόφαση από πλευράς του τεχνικού επιτελείου.