Κοινή γραμμή Γυμναστικού Συλλόγου και Ιδρυτικού Σωματείου

Η άριστη και άμεση η συνεργασία του θεσμικού φορέα του Συλλόγου και του αντίστοιχου του ποδοσφαιρικού Τμήματος, διασφαλίζουν την ομαλή πορεία της επανεκκίνησης…

Το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο, η κοινωνία του Ηρακλή εν γένει, έχει ανάγκη (απίστευτη ανάγκη) από ομόνοια και ομοθυμία σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητας του Συλλόγου, περισσότερο από ποτέ την περίοδο που διάγουμε. Το εξαιρετικά σημαντικό στην όλη υπόθεση της επαναδραστηριοποίησης του ποδοσφαιρικού Ημίθεου από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, είναι ότι οι δύο βασικοί εμπλεκόμενοι φορείς έχουν χαράξει κοινή γραμμή πλεύσης και αυτό είναι όχι μόνο ενθαρρυντικό για την εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά και καταλυτικό.

Από τη μια ο Γυμναστικός Σύλλογος, μολονότι θεσμικός φορέας όλου του υπόλοιπου Συλλόγου, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο – λόγω του κανονιστικού πλαισίου – μπορεί να διαδραματίσει μόνο το ρόλο του θεματοφύλακα, χωρίς άμεσες – εκ του νόμου – αρμοδιότητες.

Από την άλλη, το Ιδρυτικό Σωματείο είναι ο αρμόδιος θεσμικός φορέας για το ποδοσφαιρικό Τμήμα, αλλά δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει απομονωμένο από το υπόλοιπο «κυανόλευκο» περιβάλλον και – πάνω από όλα – ξεκομμένο από τη «μητέρα του Συλλόγου», τον Ερασιτέχνη Ηρακλή.

Από κοινού η απόφαση

Μη λησμονούμε ότι από κοινού, Ερασιτέχνης και Ιδρυτικό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι – όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα – η «λύση των Αμπελοκήπων» ήταν απορριπτέα με βάση τα συμφέροντα του Ηρακλή και ότι δεν υπήρχε άλλη εφικτή διέξοδος για την επανεκκίνηση, πέρα από τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Έχοντας πάρει την εντολή του κόσμου, της λαϊκής βάσης των Ηρακλειδέων, να προχωρήσουν σε αυτό στο οποίο προτάθηκε ως η μόνη εύλογη εκδοχή, πήραν παράλληλα και την εντολή για άρρηκτη και αδιάκοπη μεταξύ τους συνεργασία.

Καθημερινή, άμεση και στενή συνεργασία

Από την έναρξη της επανεκκίνησης, λοιπόν, οι δύο φορείς επέλεξαν τον μόνο ενδεδειγμένο για την επιτυχία του εγχειρήματος δρόμο. Αυτόν της άμεσης, καθημερινής και στενής συνεργασίας για τα θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Μάλιστα, μέχρις ότου καταστούν εκ νέου λειτουργικά τα γραφεία των εγκαταστάσεων της Μίκρας, ο οργανωτικός και διοικητικός τομέας του «κυανόλευκου» ποδοσφαίρου στεγάζεται στα γραφεία του Γυμναστικού Συλλόγου, υποδηλώνοντας το αυτονόητο και το ορθό. Ότι, δηλαδή, Ερασιτέχνης και Ιδρυτικό είναι ένα και αποσκοπούν, μέσα από κοινή δράση, στην επιτυχία του δύσκολου, επώδυνου και χρονοβόρου εγχειρήματος του «restart».

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top