Ενισχύεται και στην άμυνα, με Γιάννη Καλλιβωκά

Τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό της Ζακύνθου, της Καβάλας και του Παναργειακού, με παραστάσεις και από τη Football League, έκλεισε ο Ηρακλής, συνεχίζοντας το «μπαράζ» ενίσχυσης

Ο καταιγισμός προσθηκών εμπειρίας στο «κυανόλευκο» ρόστερ συνεχίζεται με αδιάκοπο ρυθμό. Μετά τον Παντελή Αθανασίου, που αποτελούσε μέχρι χθες την τελευταία επιπρόσθετη παρουσία στο έμψυχο δυναμικό, έρχεται και η μεταγραφή του 25χρονου στόπερ, Γιάννη Καλλιβωκά, ο οποίος προορίζεται για τον κεντρικό άξονα της αμυντικής γραμμής.

Έχει γεννηθεί στις 28 Απριλίου 1992, είναι υψηλόσωμος (1,85) και ικανός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά θετικός και στη «χαμηλή» μπάλα. Υπολογίζεται ότι θα προσφέρει σημαντική ενίσχυση στο χώρο των κεντρικών αμυντικών, αγωνιζόμενος ως στόπερ, θέση η οποία είναι η κλασική του.

Με εμπειρίες από τη Football League

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που δεν εμφανίζει καριέρα περιορισμένη μέχρι το επίπεδο της Γ΄ Εθνικής, καθώς έχει αγωνιστεί και σε επίπεδο επαγγελματικών κατηγοριών, μέσω της παρουσίας του στη Football League.

Στην μέχρι σήμερα καριέρα του, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του, έχει περάσει από πολλές ομάδες, «ανεβαίνοντας» κατηγορίες και επίπεδο αγωνιστικής προοπτικής. Έχει αγωνιστεί σε ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων στο ξεκίνημά του (Δόξα Πηγαδακίων, Δόξα Λιθακιάς, ΑΟ Κατασταρίου,  ΑΟ Τσιλιβή, Τριταιϊκός, Δόξα Νέας Μανωλάδας).

Από εκεί και πέρα, σε υψηλότερο επίπεδο έχει αγωνιστεί σε Ζάκυνθο, Αναγέννηση Καρδίτσας, Καβάλα και Παναργειακό.

Ζακυνθινός και… επιστήμων

Ο Γιάννης Καλλιβωκάς ανήκει στην (δυστυχώς περιορισμένη) κατηγορία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, παράλληλα με το ποδόσφαιρο, έχουν αποκτήσει και πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωση.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με τις σπουδές του να αποτελούν τροχοπέδη για την άμεση ποδοσφαιρική ανέλιξή του, καθώς ήταν υποχρεωμένος, για μεγάλο διάστημα, να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, αγωνιζόμενος στις εκεί ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έφυγε νωρίς από τον τόπο καταγωγής του, τη Ζάκυνθο, στην οποία επέστρεψε, όταν αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του νησιού.

Στις προπονήσεις από σήμερα

Ο Ζακυνθινός στόπερ αναμένεται από σήμερα (10/10) να «μπει» στις προπονήσεις του Ηρακλή και να τεθεί στη διάθεση του Σάκη Αναστασιάδη. Ο Καλλιβωκάς, όπως και οι υπόλοιπες «έμπειρες» μεταγραφές της ομάδας, υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία για τον αγώνα της Κυριακής στην Αλεξάνδρεια, κόντρα στον Μεγάλο Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας, με την ΕΠΟ (μετά το φιάσκο της περασμένης αγωνιστικής) να δεσμεύεται ότι θα έχει έτοιμα στην ώρα τους όλα τα «κυανόλευκα» δελτία.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top